Even een vraagje naar jullie mening. Op het kdv van onze zoon heersen op dit moment drie dingen: krentenbaard, hand- voet- en mondziekte en er was een kindje met een herpesinfectie (oké, bij één kindje heerst het nog niet maar het is niet bekend of ze andere kinderen besmet heeft). Onze zoon heeft inmiddels ook hand- voet- en mondziekte. Vervelend maar dat gaat wel over. Ook krentenbaard is rot maar ook daar houden ze niets aan over. Ik maak me wel een beetje zorgen over die herpesinfectie. De leidster zei dat ze het kindje dat het had niet hoefden te weren maar herpes is hartstikke besmettelijk en als je eenmaal besmet bent kom je er niet meer vanaf. Ik vind het nogal wat om kinderen hieraan bewust bloot te stellen. Het kindje is nu ziek en dus sowieso niet op het kdv maar wat vinden jullie: zou het kdv een kindje met een herpesinfectie moeten weren of niet? Het was trouwens geen koortslip maar wat het dan wel was wisten ze niet precies.
Dit zijn de regels van het rivm: Kan iemand met een koortslip naar kindercentrum, school of werk? Veel mensen dragen het virus bij zich, ook wanneer ze geen verschijnselen van een koortslip hebben. Daarom kunnen mensen met een koortslip, als ze zich goed voelen, gewoon naar werk, crèche, dagverblijf of school. Maar ik zou daar zelf ook niet zo blij mee zijn...
Herpes virussen zijn er in diverse soorten, waaronder ook waterpokken/gordelroos. Het is heel vervelend als je kind zo'n virus oploopt, maar echt voorkomen kun je ook niet alles, bij sommige virussen is het overdraagbaar voordat je symptomen krijgt, dus is er al verspreiding, voordat iemand er iets tegen had kunnen doen. Zoals thuishouden. Hopelijk is je zoontje snel beter en krijgt hij niet ook nog zo'n virus erbij!
Tja ik kan me er niet heel druk om maken. Is vervelend maar een kind met bijv een koortslip thuislaten is ook weer zo wat. Ik ga er vanuit dat er wel maatregelen worden genomen zoals het afplakken van het plekje om besmetting zo klein mogelijk te maken. Dat is iets wat ik vind dat een kdv sowieso moet doen. Mijn dochter had een keer een loopoor (dacht dat het al over was) en op het kdv hebben ze toen een gaasje ervoor gedaan zodat het niet overal terecht komt en zodoende andere kinderen kan besmetten.
Krentenbaard kan ook hel vervelend zijn. Op het kdv waar ik werkte moest het afgeplakt worden, kon dat niet dan mocht kind niet komen. Zelf heb ik het ook regelmatig. Ik had het een keer in en onder mijn neus. Kreeg van de ha gelijk antibiotica want als het naar binnen sloeg kon het hersenvliesontsteking veroorzaken. Dus denk niet te licht over krentenbaard.
Ik wordt er trouwens wel een beetje moedeloos van. Zoon is nu drie weken naar het kdv geweest sinds de vakantie en is al verkouden geweest, heeft diarree gehad en nu weer die mond- hand- voetziekte. Hij is gelukkig wel altijd heel snel weer beter. En dan heerst er dus krentenbaard en zit er ergens een herpesvirus. Vlak voor de vakantie waren er waterpokken en kinkhoest en een tijd geleden had mijn zoon de zesde ziekte. Ik werk al jaren met kinderen, ook in de kinderopvang maar ik heb nog nooit zoveel epidemietjes na elkaar voor zien komen. Toch lijkt de hygiëne op het eerste gezicht wel in orde op dit kdv, zover ik dit kan zien. Is het echt erger dan "vroeger"?
Oh serieus? Ik heb al vaker krentenbaard in mijn neus gehad maar moest gewoon smeren. Volgens de dermatoloog werkt dat ook beter omdat antibiotica niet goed bij je slijmvliezen komt en die zalf wel. Heb een paar jaar terug 2 antibioticakuren gehad maar het kwam toch terug, moest toen van de dermatoloog mijn slijmvliezen insmeren meerdere keren per dag voor 1,5 maand, en toen is het weggebleven.
Wij hebben het nooit zo erg meegemaakt op het kdv (oudste is nu 6,5 dus tot 2,5 jaar terug). Af en toe een waterpokkenuitbraak en een keer krentenbaard, maar verder alleen verkoudheidsvirusjes.
Het is niet alleen op dit kdv. Na mijn verlof ging ik in de kinderopvang een ziekteverlof vervangen en op dat kdv heerste op een gegeven moment de mond- hand- voetziekte, waterpokken en roodvonk tegelijk. Dat was rond de vorige kerst. En ook op het kindcentrum waar ik voor mijn verlof werkte heerste de vijfde ziekte en (daar is ie weer) de mond- hand- voetziekte tegelijk. Ik vraag me dan echt af of al die uitbraken iets van deze tijd zijn. Ik ken dat niet van een aantal jaar geleden.
Yep, dat wist ik dus ook niet hoor. Ik smeer standaard fucidine crème als ik het voel opkomen, maar als ik het nu in mijn neus krijg bel ik de ha wel weer. Maar ik krijg het op de raarste plekken op mijn hoofd. Mijn voorhoofd lijkt ook een favo plek voor de krentenbaard
herpesvirus draagt het grootste gedeelte van de mensen bij zich alleen komt het maar bij een klein deel daarvan tot echt een koortslip. als mijn dochter op een kdv zou zitten zou mijn man haar heel graag thuis houden om besmetting te voorkomen.. kleintjes zijn natuurlijk niet erg hygienisch als je er over nadenkt.. van alles in de mond stoppen en even later heeft een ander het in de mond.. op handjes sabbelen en even later lekker handje klap met een ander kindje.. krabbelen aan de plekjes en nog meer.. als het voor jou niet goed voelt om je zoon er heen te brengen zou ik het ook niet doen
Hier valt het wel mee. Dl gaat al bijna een jaar en ik heb griep en verkoudheid voorbij zien komen. Maar het is slechts een halve dagopvang, men houdt zieke kinderen snel thuis en dl stopt weinig in haar mond.
Tegenwoordig mogen kinderen met allerlei ziektes gewoon naar opvang en school zolang ze maar geen koorts hebben. volgens mij werden kinderen vroeger ook sowieso door ouders eerder thuis gelaten omdat ze beetje ziek waren. niet gek dan dat kinderen eerder besmet raken van elkaar in deze tijd. en dan ligt nog aan de weerstand van het kind.
Ik werk zelf bij een KDV, en wat ik zie is dat ouders de kinderen ook veel minder snel thuis houden en zo snel mogelijk weer brengen (zelfs wanneer de kinderen niet fit zijn). Ik denk wel dat er daardoor ook veel meer rond gaat en rond blijft gaan, dus ook meerdere ziektes tegelijk.... Als KDV mag je kinderen alleen bij bepaalde ziektes weren of wanneer de kinderen koorts hebben boven 38.5 graden.
Wij mogen ook niet weren met koorts maar we geven wel het advies als het echt niet gaat om ze op te halen maar dwingen nee dat kunnen we niet. Ik heb alleen in al die jaren alleen met het nuro virus te maken gehad dat kinderen echt moesten worden opgehaald want het bleef aanhouden.
Hoe kan kinkhoest zo uit de hand lopen? Daar is een vaccinatieprogramma voor. Of vaccineren veel mensen niet in jouw regio? De andere ziektes zijn domme pech. Je kunt nog zo hygiënisch werken, door de andere ziektes hebben de kinderen al verminderde weerstand waardoor ze makkelijk een nieuw iets oppakken
Hier wordt over het algemeen wel gevaccineerd. Een paar mensen doen het uitgesteld (zoals wijzelf) of aangepast. Het is ook niet uit de hand gelopen, er was een enkel geval. Toch komt het, ondanks het vaccinatieprogramma, wel vaker voor. Bijna ieder jaar zijn er wel een paar gevallen. Het vaccin is niet meer toereikend omdat het kinkhoestvirus is veranderd. Gevaccineerde kinderen krijgen het wel milder maar je kunt er toch zo twee maanden mee zoet zijn. Ik heb toch liever niet dat hij dat krijgt.