Ik heb gisteren zelfgemaakte granaatappelstroop gekregen. Schijnbaar wordt dat in bepaalde landen gebruikt in gerechten, en nu ben ik wel benieuwd wat ik hier allemaal mee kan. Anders kunnen we het altijd nog op brood eten, maar eerst eens iets anders uitproberen. (@MadeInUSA En @TanjaK jullie misschien een idee?)
Mijn schoonmoeder doet meestal bij haar vleesgerechten er een beetje bij (bijv bij haar lamsstoofpotjes). Ze zegt dat het ervoor zorgt dat het vlees niet taai wordt. Wij doen vaak azijn erbij om die reden, maar granaatappelstroop is natuurlijk ook gewoon heel zuur. Dus ik kan me indenken dat dat helpt. Verder weet ik eigenlijk niet waar ze het voor gebruikt. Ik zag het ook gebruikt worden in ottolenghi recepten overigens.
Ik ben op zoek naar een knuffeltrui, er waren hele topics over geweest. Wie weet nog waar ik moet zijn???
bij de zeeman komt deze week een XXXL Hoodie in de aanbieding https://www.zeeman.com/nl/deken-hoodie-aav000049038.html?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=fld_49_kerstdeco&utm_term=pr_awa&utm_content=fld_49_kerstdeco
Het ligt er een beetje aan hoe zoet en dik het is. Als het met veel suiker is gemaakt kan je het gebruiken als limonade siroop, in ijs, in yoghurt etc. Ook om b.v. slagroom of een taartbodem roze te maken. Ik drink geen alcohol maar anderen maken er likeur van door 1/4 siroop met 3/4 sterke drank (kleurloos) te mixen. Als het zonder suiker is kan je er vlees mee glaceren of gemixt met een beetje azijn als sladressing gebruiken of in andere sausen (b.v. in tomatensaus om vlees mee te marineren), Als het erg dik is (meer stroop/melasse dan siroop) kan je het ipv honing gebruiken. Zover ik weet kan je het ook met gebakken groenten gebruiken, maar dat heb ik zelf niet geprobeerd.
Wij maken een avondmaaltijd waarvoor we granaatappelstroop gebruiken. Ui bakken, kurkuma en saffraan erbij, granaatappel erbij en 10 minuten later de grantaasappelstroop en vervolgens nog zereshk toevoegen. Kip apart bakken en daarna toevoegen aan de saus. Rijst erbij en klaar. Een Iraans recept met granaatappelstroop is fesenjoon ba morgh. Ik heb het zelf nooit gemaakt. Dus ik kan je geen recept aanbevelen, maar als je daarop zoekt online vind je van alles. En als laatst kun je er nog zeytoon parvardeh van maken. Heb ik ook nooit zelf gemaakt, maar is echt super lekker!
Ooh.... die keer dat oudste ziek was. 2 dagen niks gegeten. En toen knapte hij wat op en wilde tomaatjes eten. Wij blij dat ie weer wat at. Tot we de tomaat uit zijn bed konden schrapen die avond
Tomaat en aardappel behoren beide bij de nachtschade fam vaak als je tegen 1 niet kan dan tegen de ander niet.
Wat is dit voor ding? Zoon heeft gisteravond een doos geomag gekregen. Gekocht op marktplaats. Daar zat dit ding ook bij en een paar auto's van geomag. Het is van geomag, want dat staat er ook op, maar we kunnen eigenlijk nog niet ontdekken wat je er mee kan.... Wie oh wie weet wat het is??