Ik heb een heleboel amandelnootjes die ik niet zo eet, omdat ik ze niet lekker vind. Wat kan ik ermee doen?
Je kunt er ook een fruitsalade mee maken maar ik heb er ook weleens een salade met kip, spekjes, roquefort en walnoten mee aangevuld. En jam is ook lekker. Of op een stokbroodje met brie.
Ja of misschien laten weken in water of zo en dan weer op laten drogen en fijnmalen. Zat ook nog te denken om ze ipv pijnboompitten in zelfgemaakte pesto te doen.
Wie heeft er een idee wat de maximaal waarde aan ‘leukocyten’ mag zijn als je zwanger bent zonder ontsteking? Dinsdag was het druk en hectisch in het ziekenhuis en gyn gaf aan dat alles er goed uit zag. Toch begin ik te twijfelen of het juist is beoordeeld. Ook de waarde van de ‘bacteriën’ lijkt me aan de hoge kant, maar heb er geen verstand van verder.
Zal ook goed smaken denk ik! Of een tosti met brie en nootjes? Met walnoot of pijnboompitten en honing is dat altijd lekker, amandel weet ik niet maar kan ook goed lijkt mij.
https://ohmyfoodness.nl/groene-pastasalade-met-verse-kruiden-en-gezouten-amandelen/ https://foodness.nl/recept/bessen-crumble-met-zoute-karamel-amandelen-win-creuset-pan❤️/ (En dan zout weglaten) https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/baklava-met-gezouten-honingsiroop/ En nu stop ik voor ik ga snaaien...
Iemand al eens geprobeerd om een leren bank met azijn (in water verdund) af te wassen tegen de geur? Onze bank ruikt echt naar leder en vind dat dus echt een te zware geur. Ben vandaag al de hele dag misselijk en dan kan ik er echt nog minder tegen. Nu las ik dat je met azijn de geur zou kunnen verminderen. Vind het alleen een beetje eng om te testen, lijkt me toch best agressief te zijn. Gewoon Lederreiniging helpt in ieder geval niet.
Is het een nieuwe bank?denk dat de geur vanzelf minder wordt. Zou verdunde azijn niet aandurven, maar er tijdelijk een plaid of bankhoes over doen.
Nee al 7 jaar oud ofzo. Man had hem in ieder geval al voor we samen waren. Hij ziet er verder nog prima uit. Het valt me nu ineens weer heel hard op nadat ie tijdens de verbouwing een jaar in de kelder gestaan heeft. Sinds een week weer in gebruik en die geur had ik echt niet gemist, het zitcomfort daarentegen
Rook hij al zo sterk voor hij de kelder in ging? Zoniet, kan het niet zijn dat het in de kelder vochtiger is? En dat de bank dus wat vochtig is geworden en daardoor sterker ruikt? Edit: ik ben even gaan googlen en verdunde azijn wordt idd op meerdere sites genoemd als goede optie om geuren uit leer te krijgen. Ook zuiveringszout wordt genoemd. Dat moet je dan gewoon op je bank strooien en een nacht laten liggen en na de nacht opzuigen. Wel heb ik ook gelezen dat leer best muf kan gaan ruiken als het lang in bijv kelderruimte s heeft gestaan. Dus het kan goed zijn dat het ook door de tijd dat hij in de kelder stond komt. Veel luchten in huis is ook een goed idee denk ik. Wat dat betreft het beste seizoen natuurlijk met dit mooie weer.
Qua vochtigheid valt het nog wel mee maar sowieso wel vochtiger dan de woonkamer. Ik ben ook we de enige die het vind stinken hier, dus waarschijnlijk valt het wel mee maar ik ben gewoon heel gevoelig aan geuren. Ik ga denk ik eens een klein plekje aan de achterkant proberen met azijn en dan zien of het het leer niet kapot maakt. Anders vraagt man per direct de scheiding aan denk ik zuiveringszout heb ik niet in huis maar kan ik erna nog proberen.