Mijn man is net met een van de jongens vlees gaan kopen voor de BBQ van morgen. Saté, hamburgers, filetlapjes etc. We zijn met 9 man, maar zoon van 6 eet nooit veel vlees. Die zal na een hamburger wel klaar zijn en verder gaan met stokbrood. Ze kwamen toch thuis met een baal vlees Ruim 6 kilo En dat mogen we met 8 man gaan opeten. Veel te veel dus Oh ja er was ook een kleine rundvlees salade bij en wat stokbroden met kruidenboter. (Maar dat is ook zat, want de jongens lusten geen salade)
Ook daar verschillen de menigen over. Voedingscrntrum adviseert 100 gram vlees per dag. Dus inclusief wat je bijvoorbeeld al op brood had gedaan of tussendoor hebt gehad. Ik houd normaal rond de 100 voor avondeten aan. Vaak ook minder of geen vlees. Ligt eraan wat we eten.
6 kilo voor 8 personen. Is bijna een kilo pp. Tip: niet alles uitstallen oid. Maar het meeste in de koelkast laten rn pakken wanneer nodig. Ik voorzie een hier gevulde diepvries
Ja erg hè. Ja zei hij, dan heb je meteen vlees voor maandag. Ja en dinsdag denk ik ook nog wel Ik ga zeker niet alles in 1x op tafel zetten. Grootste gedeelte in de koelkast en beetje bij beetje op tafel.
Ik vind het vooral bijzonder hoe Nederlanders bbq'en Hier is de bbq gewoon een stukje vlees (maar vaker eigenlijk vis) bereiden dat normaliter op het fornuis bereid zou worden. Geen grotere hoeveelheden en ook niet allerlei bijgerechten, tig maaltijdsalades etc. Het barbecuen is altijd zo'n hele happening in Nederland heb ik het idee. (Stokbrood eten we wel weer dagelijks. )
Haha Hier eten ze eigenlijk stokbrood met/bij alles. Ontbijt, middageten (vooral als het iets sausachtigs is, maar ook bij de pasta) etc. Grappig eigenlijk dat Nederlanders stokbrood als iets speciaals/soort van delicatesse ofzo zien, terwijl hier dat juist andersom is en sneetjes brood iets speciaals is. Daar is de prijs iig wel naar
Oke een hele rare vraag. Vroegah hadden we altijd Samson en Gert koekjes van... ik denk de Aldi. Gekeken en zijn er natuurlijk niet meer. Weet iemand of deze in België ergens te koop zijn? Aangezien het daar vandaan komt... Please, iemand zeg ja!!!
Maar dat is eveneens typisch. Hier is bbq dus niet seizoensgebonden Genoeg mensen die in de winter barbecueën, al kan dat natuurlijk ook een manier zijn om jezelf even op te warmen.
Het was ook niet heel serieus bedoeld maar ik zie mezelf ook niet in de regen en wind buiten bij de bbq staan als ik binnen mijn eten kan bereiden. In de winter bbqen doen hier ook steeds meer mensen. Overigens steken wij onze bbq ook gewoon aan zonder hele hoepla eromheen hoor.
Als ik ga bbq-en is vlees het hoofdbestanddeel van de maaltijd. Zonde om dat ding aan te gooien voor alleen 1 hamburger pp Als ik binnen kook is vlees een bijgerecht/ondersteunent ingrediënt. Ander doel, andere hoeveelheid. Ik probeer wel steeds vaker om er groente ofzo op te doen maar ik krijg ze moeilijk overtuigd hier
Maar een BBQ goed aansteken met houtskool en dergelijke duurt minimaal een half uur, maar eerder een uur. Als je wil dat het vuur weg is en alles gelijkmatig heet is. Dat aanzetten voor 1 stukje vis, heb ik gewoon geen tijd voor.
Klopt, hier net zo. Ik heb dan ook nog wel eens maïskolven. Dat vinden maar 2 kinderen lekker. Maar voor dingen als paprika, ui en champignons trekken ze hier echt hun neus op. Ook leg ik er wel banaan of appel op. Vinden een aantal ook wel lekker. Ach voor die enkele keer is het niet erg. Maar als ik nu kijk voor wat voor kapitaal er vlees gekocht is heb ik wel een beetje het gevoel dat ik echt voor piet snot op de kleintjes let bij het boodschappen doen.
Daarom hebben wij 2 BBQ’s Eentje om snel te eten (elektrisch) en eentje om de hele avond van te genieten (kolen).
Samson en Gert niet meer maar Samson en Marie koeken wel. In de Aldi weet ik niet maar in de colruyt en okay hebben ze die koeken.
T is idd meer een soort zomerfeest dan een gewone maaltijd. Maar als we op de camping zijn gebruiken we de bbq wel gewoon als alternatief kookstel. En dan gaat er gewoon 1 stukje vlees/vis/vervanger pp op. Dat is een kleintje op campinggasten. Dus geen gedoe met aansteken en zo. Thuis wel een grote op kolen. Maar die wordt nog maar zelden gebruikt. Besef dat het niet echt gezond is voor mens en luchtkwaliteit begint langzaam door te dringen.
Bij Bristol verkopen ze bij ons nu Samson en Marie kleding. Jouw kinderen zijn al wat ouder volgens mij maar voor mijn kinderen zijn dat zulke leuke kleren! Luc heeft een gebloemde blouse en een spijkerbroek en een t-shirt met pootafdrukken van Samson. Ies heeft een fantastische jurk. Kwaliteit is ook echt top. Oké ik weet ook wel dat zonder het merkje de bouse e.d. Stukken goedkoper zou zijn maar toch. Zo leuk!