Het-‘random’-vragen-topic

Discussion in 'De lounge' started by Iertje81, Jul 2, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,042
    14,730
    113
    Female
    Mijn man is net met een van de jongens vlees gaan kopen voor de BBQ van morgen.
    Saté, hamburgers, filetlapjes etc.
    We zijn met 9 man, maar zoon van 6 eet nooit veel vlees. Die zal na een hamburger wel klaar zijn en verder gaan met stokbrood.
    Ze kwamen toch thuis met een baal vlees:roflmao:
    Ruim 6 kilo:eek:
    En dat mogen we met 8 man gaan opeten.:oops:
    Veel te veel dus:confused:

    Oh ja er was ook een kleine rundvlees salade bij en wat stokbroden met kruidenboter. (Maar dat is ook zat, want de jongens lusten geen salade)
     
  2. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,424
    30,770
    113
    Female
    Ook daar verschillen de menigen over. Voedingscrntrum adviseert 100 gram vlees per dag. Dus inclusief wat je bijvoorbeeld al op brood had gedaan of tussendoor hebt gehad.

    Ik houd normaal rond de 100 voor avondeten aan. Vaak ook minder of geen vlees. Ligt eraan wat we eten.
     
    cosdy likes this.
  3. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,424
    30,770
    113
    Female
    :eek: 6 kilo voor 8 personen. Is bijna een kilo pp.
    Tip: niet alles uitstallen oid. Maar het meeste in de koelkast laten rn pakken wanneer nodig.
    Ik voorzie een hier gevulde diepvries :roflmao:
     
    femkes likes this.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,042
    14,730
    113
    Female
    Ja erg hè.
    Ja zei hij, dan heb je meteen vlees voor maandag. Ja en dinsdag denk ik ook nog wel:roflmao:

    Ik ga zeker niet alles in 1x op tafel zetten. Grootste gedeelte in de koelkast en beetje bij beetje op tafel.
    :roflmao:
     
    Mamafiets, femkes and Syane like this.
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,394
    21,776
    113
    Ik vind het vooral bijzonder hoe Nederlanders bbq'en :) Hier is de bbq gewoon een stukje vlees (maar vaker eigenlijk vis) bereiden dat normaliter op het fornuis bereid zou worden. Geen grotere hoeveelheden en ook niet allerlei bijgerechten, tig maaltijdsalades etc. Het barbecuen is altijd zo'n hele happening in Nederland heb ik het idee.
    (Stokbrood eten we wel weer dagelijks. )
     
    Saartje33 likes this.
  6. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    Mar 5, 2017
    3,311
    2,677
    113
    Female
    NB
    Omdat het maar 3 dagen per jaar mooi weer genoeg is om te bbqen :roflmao:
     
    Nova1986, Relax, citroenrasp and 3 others like this.
  7. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    Nov 17, 2016
    18,965
    15,004
    113
    Ik val vermoedelijk niet op naast je zoon dan. :roflmao:
     
    Zxcvb likes this.
  8. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    Nov 17, 2016
    18,965
    15,004
    113
    Goed weer, warm en weinig wind en dat iedereen kan. Ja daar heb je wel gelijk in. :roflmao:
     
    Syane, Zxcvb and Neskio like this.
  9. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,624
    113
    Bij jullie gaat het zo zeker :D:p
    Das eigenlijk ook heel Nederlands :roflmao:

    upload_2022-7-16_22-19-28.jpeg
     
    citroenrasp likes this.
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,394
    21,776
    113
    Haha :roflmao: Hier eten ze eigenlijk stokbrood met/bij alles. Ontbijt, middageten (vooral als het iets sausachtigs is, maar ook bij de pasta) etc. Grappig eigenlijk dat Nederlanders stokbrood als iets speciaals/soort van delicatesse ofzo zien, terwijl hier dat juist andersom is en sneetjes brood iets speciaals is. Daar is de prijs iig wel naar :|
     
    Iertje81 likes this.
  11. Spoetnik

    Spoetnik Fanatiek lid

    Jun 8, 2013
    4,365
    4,422
    113
    Female
    Oke een hele rare vraag.
    Vroegah hadden we altijd Samson en Gert koekjes van... ik denk de Aldi.
    Gekeken en zijn er natuurlijk niet meer.

    Weet iemand of deze in België ergens te koop zijn? Aangezien het daar vandaan komt...


    Please, iemand zeg ja!!!
     
  12. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,394
    21,776
    113
    Maar dat is eveneens typisch. Hier is bbq dus niet seizoensgebonden :roflmao: Genoeg mensen die in de winter barbecueën, al kan dat natuurlijk ook een manier zijn om jezelf even op te warmen.
     
  13. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    Mar 5, 2017
    3,311
    2,677
    113
    Female
    NB
    Het was ook niet heel serieus bedoeld maar ik zie mezelf ook niet in de regen en wind buiten bij de bbq staan als ik binnen mijn eten kan bereiden. In de winter bbqen doen hier ook steeds meer mensen. Overigens steken wij onze bbq ook gewoon aan zonder hele hoepla eromheen hoor.
     
    citroenrasp likes this.
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,308
    17,209
    113
    Als ik ga bbq-en is vlees het hoofdbestanddeel van de maaltijd. Zonde om dat ding aan te gooien voor alleen 1 hamburger pp ;) Als ik binnen kook is vlees een bijgerecht/ondersteunent ingrediënt. Ander doel, andere hoeveelheid.
    Ik probeer wel steeds vaker om er groente ofzo op te doen maar ik krijg ze moeilijk overtuigd hier ;)
     
    owly likes this.
  15. femkes

    femkes VIP lid

    Jul 24, 2007
    9,088
    10,382
    113
    Maar een BBQ goed aansteken met houtskool en dergelijke duurt minimaal een half uur, maar eerder een uur. Als je wil dat het vuur weg is en alles gelijkmatig heet is. Dat aanzetten voor 1 stukje vis, heb ik gewoon geen tijd voor.
     
    Zxcvb and Syane like this.
  16. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,042
    14,730
    113
    Female
    Klopt, hier net zo.
    Ik heb dan ook nog wel eens maïskolven. Dat vinden maar 2 kinderen lekker.
    Maar voor dingen als paprika, ui en champignons trekken ze hier echt hun neus op.
    Ook leg ik er wel banaan of appel op. Vinden een aantal ook wel lekker.

    Ach voor die enkele keer is het niet erg.
    Maar als ik nu kijk voor wat voor kapitaal er vlees gekocht is heb ik wel een beetje het gevoel dat ik echt voor piet snot op de kleintjes let bij het boodschappen doen.:oops:
     
    femkes and toch3 like this.
  17. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,624
    113
    Daarom hebben wij 2 BBQ’s :roflmao:
    Eentje om snel te eten (elektrisch) en eentje om de hele avond van te genieten (kolen).
     
    femkes and citroenrasp like this.
  18. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,689
    18,765
    113
    Female
    Samson en Gert niet meer maar Samson en Marie koeken wel.
    In de Aldi weet ik niet maar in de colruyt en okay hebben ze die koeken. Screenshot_20220717-094405_Samsung Internet.jpg
     
    Magnolia29 likes this.
  19. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,424
    30,770
    113
    Female
    T is idd meer een soort zomerfeest dan een gewone maaltijd.

    Maar als we op de camping zijn gebruiken we de bbq wel gewoon als alternatief kookstel. En dan gaat er gewoon 1 stukje vlees/vis/vervanger pp op. Dat is een kleintje op campinggasten. Dus geen gedoe met aansteken en zo.

    Thuis wel een grote op kolen. Maar die wordt nog maar zelden gebruikt. Besef dat het niet echt gezond is voor mens en luchtkwaliteit begint langzaam door te dringen.
     
    Chayammy and citroenrasp like this.
  20. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,624
    113
    Bij Bristol verkopen ze bij ons nu Samson en Marie kleding. Jouw kinderen zijn al wat ouder volgens mij maar voor mijn kinderen zijn dat zulke leuke kleren! Luc heeft een gebloemde blouse en een spijkerbroek en een t-shirt met pootafdrukken van Samson. Ies heeft een fantastische jurk. Kwaliteit is ook echt top. Oké ik weet ook wel dat zonder het merkje de bouse e.d. Stukken goedkoper zou zijn maar toch. Zo leuk!
     

Share This Page