Ik zou kamillethee proberen. Mond spoelen ermee en het zakje evt erop leggen nog. Bij mij werkte dat wel. Sterkte is echt pijnlijk!
aftenzalf bij de drogist is verdovend. Het aanbrengen is even pijnlijk maar daarna heb je er een paar uur minder last van. Verder Zendium tandpasta. Ik had vijf dagen bijna niet gegeten en bijna niet gepraat. Wat een rotding was dat!
Volgens mij wel. Ik zie nl wel eens eea voorbij komen op Instagram en dan zie ik wel eens dingen als witte bonen in tomatensaus, worstjes e.d voorbijkomen als ontbijt. En dat zijn dan vaak geen "echte" Britten, maar bv een Pakistaanse die overigens wel gewoon in de UK is geboren. Weet niet of daarin nog verschil zit. Waarschijnlijk worden er ook wel gewoon andere dingen als ontbijt gegeten. Net zoals dat een boterham (of beschuit) met hagelslag nog wel regelmatig wordt gegeten in NL.
Volgens mij wel! Ik had ooit een Engels huisgenootje die in de ochtend witbrood met bonen in tomatensaus at als ontbijt
Hier eten ze over het algemeen brood met olijfolie als ontbijt. Vind het superlekker ♥️ we hebben onze eigen olijfolie, da's sowieso veel smaakvoller dan uit de winkel. Maar volgens mij vinden veel mensen dat in NL ook erg gek.
Trouwens over ontbijt gesproken. Jongste was in NL echt dol op beschuit. Had het daar laatst over en vraagt ze serieus: wat is beschuit? (Moest serieus een plaatje gaan googlen!) Dat noem je geslaagde integratie... hahaha
De kapper kan het allemaal niet wat gladder en met meer volume fohnen is mijn ervaring. En het is voor mij wel een lui dingetje. Als we een feestje hadden hoefde ik die dag mijn haren niet te wassen en fohnen dat liet ik dan lekker de kapper doen. Mijn oma deed het voor corona 2 a 3 x per week. Die deed echt nooit wat aan haar eigen haar. Maar bij haar bleef het rustig 3 dagen mooi in model zitten.
Erin dippen Soms nog met iets erbij zoals dadels, vijgenjam of ricotta, maar dat hoeft niet per se. In Marokko eten ze het volgens mij met gebakken ei.
Mijn oma deed dat ook! En toen m’n opa overleed, liet ze de kapper thuis haar haar doen. Ik hield ervan ❤️ Mijn oma was ook zo deftig hè. Schitterend. Ze woonde ook in Bloemendaal
Ik vind iets niet zo snel gek hoor. Als m’n moeder saus voor over de macaroni heeft gemaakt kan ik dat rustig als ontbijt eten. Die saus slaat echt nergens op en het is net als met koriander: je houdt ervan of je haat het. Luc en ik vinden het heerlijk. Ies en C vinden het niet te nassen
Mijn ouders hebben Engelse vrinden en als die hier zijn, dan eten ze altijd witbrood met bacon en scrambled eggs en tomaat en witte bonen in tomatensaus als ontbijt. Nou ja, eigenlijk als brunch. Ik vind het ook heerlijk. Als ik vroeger thuis kwam ontbijten toen ik al lang en breed op mezelf woonde, maakte m’n vader het altijd voor ons. En als ik nu bij m’n zusje aanschuif op zondag aan het eind van de ochtend, dan hoef ik niks te zeggen. Ze schuift het me voor en zegt: ‘van papa’ ❤️
@Adje (of iemand anders die het weet: Kun je custard poeder ook aanlengen met water ipv melk? Of gaat het dan gek ‘schiften’ of zo?
Ik denk dat dat wel kan. In melk zit vet en in water niet, dus schiften kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Misschien dat je wel wat smaak verliest. Maar zeker weten doe ik het niet. Ik gebruik die poeder alleen om lange vingers te maken. Custard maak ik altijd zelf van eieren, melk/room en suiker.
Ik heb gisteren een appeltaart gemaakt en als ik de vorm bekleed heb met deeg, doe ik er eerst een dikke laag custard in en daarna pas het mengsel van appels, rozijnen, suiker en kaneel. Maar ik had geen melk meer gister en vroeg het me af. Ik heb een pak geleend van de buurvrouw maar voor een volgende keer misschien dan toch water proberen als ik weer misgrijp. Die smaak maakt niet zo heel veel uit: er zit genoeg smaak aan dat mengsel van appel en rozijnen. Het gaat meer om de ‘romigheid’. Dank!
Lekker! Ik heb trouwens altijd een pak houdbare melk in mijn kast. Juist voor als ik een keer zoiets onverwacht wel maken