O, ik hou van boter maar inderdaad niet wat jij zegt: boter en dan kaas. Bluh. Maar een lekker vers wit bolletje en dan gezouten roomboter en ham van mijn goede slager: hmmmmm ❤️
Voor mn dochter niet geschikt, die knaagt iets te makkelijk die chocolade op en laat dr boterham dan staan...choco monster... Pure chocopasta van "gewoon" errug lekker. Die van cod'r (chocotof olifantje) was ook super lekker, maar nergens meer te krijgen
Vraagje: een hond weer wie zijn baas is. Tenminste: dat denk ik. Maar ziet een hond onze kinderen dan ook als hun baas? Of geldt dat alleen voor de volwassen hondenbezitsters? En hoe zit dat bij poezen? Elmo weet dat ik zijn ‘baasje’ ben. En van mijn man weet hij dat ook. Maar hoe zit dat dan met Ies en Luc? Ziet hij die ook als ‘baas’? Of zijn dat soortgelijke wezens voor hem?
Ik heb geen verstand van honden, alleen van katten (of nou verstand, zoveel dat ik weet dat ze niet aan baasjes doen ), dus geen antwoord op je vraag.
Hond accepteert de "hoofd baas" en "tweede baas". Kinderen behoren boven de hond te staan in de "roedel", maaaaaar! Honden die gaan puberen willen die plek nog wel eens betwisten. Daar komt dan de opvoeding van zowel hond als kind ineens op een heel belangrijke voorgrond. Sommige rassen zoals Rottweiler hebben eigenlijk maar 1 échte baas. De rest wordt geaccepteerd indien de opvoeding daar naar is. Althans dat is wat mijn oom altijd aangaf (smoorverliefd op t rottweiler ras) Dat betwisten van de roedel orde had ik met onze Duitse herder ook, alleen was ik 11 en was dat grapje snel over (heb m gevloerd op de grond en vastgehouden totdat hij zich overgaf) dus ik was onbetwist boven hem in de roedel. Hij heeft het NOOIT meer geprobeerd. Was echt een schat van een hond, echt een goedzeul, maar gewoon ff een puber momentje. Tja, t had zomaar gekund toch? Maar nee. Een kat heeft geen baas, die heeft personeel. Iedereen die van eten kan voorzien, een deur kan openen en op bevel komt aaien onder t kinnetje en daarzo achter dat kaakbot en oortjes maakt redelijke kans op een vriendelijke begroeting. Verder niets verwachten en graag mn zooi opruimen. Oh en hou dat kleine monster (dochter hier) bij je, het maakt herrie. Ze mag snoepjes voor me neerleggen en gaan slapen, enthousiasme zijn we niet van gediend. Als je écht lief bent houd ik je buik warm als je buikpijn hebt of kom ik bij je hoofd liggen als je aan t pijnzen bent. Maar alleen omdat ikzelf, de kat, anders in mijn soezen wordt gestoord. Uiteraard worden snoepjes wel verwacht. Huilt er een baby dan laat ik je wel zien wat je moet doen, des te eerder die herrie over is, des te poezeliger voor mijn oren. (kat hoorde beter die dunstan methode dan ik, ik hoorde t verschil niet, hij wel, hij loodste mij er doorheen ) Toen dochter kapot ging van de krampen, had ze twee grote katten die in tourbeurten strak naast dr kwamen liggen als ze bij mij op schoot lag en kneiterhard gingen spinnen. Probeerden dr toch op hun manier te helpen. Maar de oudste vindt haar nu maar doodeng, is ook vrij schichtig. De "jongste" ala 10kg uit de kluiten gewassen rode europese korthaar vind haar bij vlagen wel lief, komt nu iets vaker naar dr toe en heeft inmiddels al uitgebreid door dat zij makkelijk over te halen is voor snoepjes te geven.
Dat ligt eraan wie je het vraagt. Je zal ouderwetse "je moet de baas zijn! En dit behouden door macht!" Of het nieuwere "roedels zoals ze het vroeger kende zijn gebaseerd op wolven in gevangenschap. Wat dus helemaal niet waar is. Wolven hebben een familieband in het wild en zijn totaal anders dan honden. Je kan dus niet die roedeltheorie loslaten op je honden." Ik ben van mening dat je kinderen en honden niet samen moet laten met het idee dat je hond je kinderen als baas gaat zien. Kinderen en honden leven naast elkaar maar hoeven niks met elkaar. Jij bent de baas en jij zorgt er dus voor dat je hond de kinderen met rust laat en je zorgt ervoor dat je kinderen de hond met rust laat. Hier leven ze vredig samen maar laten elkaar met rust. Niet aaien wanneer de hond dit niet wil, ligt de hond te slapen dan laat je de hond met rust. Je mag best een snoepje geven maar wij staan er bij. Tegelijkertijd moet de hond onze uk met rust laten, als ze aan het spelen is lig je er niet bij (wil onze hond ook niet hoor!) Dat werkt hier het beste. Worden de kinderen ouder kunnen ze meer taakjes krijgen met betrekking tot de hond maar uitlaten vind ik pas oké als tiener en niet eerder.