Sorry niet goed opgeschreven Happy dat we niet met de familie zijn, daarin vind ik corona ideaal. Altijd maar dat geklit en altijd woorden wisselingen of ruzie met kaarten nee ik ben dankbaar dat ik dat niet heb. Hier zo er ongetwijfeld VI op komen, of een Formule 1 terugblik haha. Top2000 niet maar wel lekker plaatjes draaien om de pickup. Er ligt zoveel muziek van alles door elkaar. Oud en Nieuw oliebollen bak ik met schoonpa gezellige traditie. Man is alleen heb nooit een schoonmoeder gehad en wij halen hem naar ons toe, soms met vrienden soms met zijn 4 en, oud en nieuw is wat losser allemaal niet dat verplichte. Kan zomaar zijn dat er om 23.00 uur vriendinnen / vrienden voor de deur staan van is het hiet gezellig haha. Of we komen je schoonpa zijn visschotel opmaken haha. Schoonpa blijft dan logeren, kan hij ook een biertje drinken en in het nieuwe jaar hoef ik alleen naar mijn ouders toe.
Normaal zou je van harte welkom zijn, maar @Iertje81 heeft ‘mijn herberg’ vol gemaakt Iets met corona maatregelen enzo
Geen idee, eerst de maatregelen maar even afwachten. Plan was 1e kerstdag uit eten te gaan met de familie van mijn man, 2e kerstdag bij mijn vader eten met mijn familie. Maar beide kunnen denk ik niet doorgaan.
Bladerdeeghapjes kun je koud eten of snal opwarmen in de airfryer. Mijn kids zijn dol op bladerdeeg met een cocktailworstje erin. Maar je kunt ook bladerdeeg in een cupcakevormpje vullen met bijv spinazie en feta.
Kerstavond hapjes (diverse zelfgemaakte salades, gevulde eieren, Spaanse gehaktballetjes, kaasbroodjes, brushetta met gerookte zalm, parmezaanse kaas bakjes met carpaccio) 1e kerstdag gaat de pizzarette aan. 2e kerstdag voorgerecht; kleine garnalencocktail, tonijntartaartje en zalmbonbon Hoofdgerecht: gerookte ham van de bbq, maïskolven, zelfgemaakte pom doucheset Dessert: eton mess
Eerste kerstdag moet ik werken, enkel de middag maar houden het simpel: lekker biefstuk of ossenhaas met worteltjes gekookt in sinaasappelsap en dan met wat honing bakken, stoofpeertjes en aardappelsterren (gewoon een zak uit de diepvries van de Ap, op dochters verzoek) en omdat ik een sentimentele doos ben een Viennetta. Tweede kerstdag denk ik borrelen met zelfgemaakte soep en gevuld brood en ik ga de Lidl nog even leegtrekken denk ik komende week. (Ik vind die kleine dingen als de oude kaaskroketjes etc echt enig) en ik haal een hoop kleine toetjes.
Eerste kerstdag gaan we gourmetten. Misschien komt er een vriend mee eten. 2e kerstdag is bij mijn moeder. ze maakt allemaal kleine hapjes koud en warm en dat zet ze rond 14:00 uur neer. Dan kan je pakken wat je wilt wanneer je dat wilt.
Eerste kerstdag ben ik jarig, maar moet ik werken. Dus ik eet daar. Wat "de pot schaft" ..nog geen idee. Tweede kerstdag zijn we uitgenodigd bij mijn zwager en schoonzus. We konden kiezen tussen rijst pilav of pannenkoeken.. Aangezien de kids graag pannenkoeken willen dat maar gedaan. Ach ja, een goeie pannenkoek kan best lekker zijn.
Kerstavond met gezin : sushi bestellen, word een traditie denk ik doen we al jaren. 1ste kerstavond met gezin,voor: een zalm makreel bonbon ( zelfgemaakt) tussen: garnalen bisque ( zelfgemaakt) hoofd: kerststerren aardappelen ( wil dochter) met groente en Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 ( dit is zeer speciaal en mals vlees, kost ook aardig wat over de 100 euro voor de hoeveelheid die wij kopen maar ik heb nog nooit zoiets mals gegeten) En een toetje moet ik nog verzinnen ( kan zomaar kant en klaar zijn ) 2de kerstdag bij schoonmoeder en haar partner: Gourmetten Nou en dan is het wel weer leuk geweest
Heb je het recept voor je zalm makreel bonbon. Ik ken het alleen van viskroketten Kg kabeljauw 1 grote gerookte makreel 250 gram garnalen. Koken met een potje visfound en een visbouillon blokje. In Koken met alles binder en dan door het ei halen en door de paneermeel. Heerlijk maar qua uiterlijk niet kerst proof
Kerst avond met gezin : hapjes en lekkere dingen op tafel.. dobbelen en cadeautjes uitpakken 1e kerstdag met gezin winter bbq 2e kerstdag gourmetten met visite
We gaan een dag gourmetten. Beetje vlees voor de kinderen en vooral veel groente voor ons. Ik maak daar de sticky onion taart van Jamie oliver bij voor ons en gepofte aardappels. Als toetje wilde de kinderen van die ijs sneeuwpoppen van de supermarkt. Hou ik zelf niet van maar meestal zit al zo vol dat een toetje toch niet past. voor de andere 2 dagen maken we het ons makkelijk: man maakt een vegetarische goulash en daar eten we de ene dag krieltjes en sperziebonen bij en de andere dag aardappel toefjes (op verzoek van de kinderen) We hebben ijs van de plaatselijke ijsboer en ik maak zelf tiramisu. als lunch een dag bakjes ragout. Vind onze oudste dochter super lekker, maar is veel te veel om voor het avond eten te eten. het is nooit zo luxe of uitgebreid. Doe ik de kinderen geen plezier mee.
Hier kerstavond pizzaretten op verzoek van de meiden. 1e kerstdag gourmetten bij mijn vader met zus en zwager en de kinderen. 2e kerstdag zijn we thuis en komen mijn schoonouders en schoonzus. We eten dan carpaccio, spruitjes, gebakken aardappeltjes en rollade met pepersaus. Ik ga dit maken omdat mijn moeder dit altijd voor ons maakte. Ze is afgelopen mei overleden aan galwegkanker op haar 58e en we missen haar ontzettend. Zo wil ik haar een beetje eren.
Ik/wij zijn er uit wat we eten met kerst. Kerstavond (overdag beide werken): E mag pizza en L krijgt poffertjes en wij eten later saampjes kiprollade, ribbelfriet en een salade. 1ste kerstdag: in de ochtend lekker luxe ontbijt met verschillende broodjes en in de avond verse tomatensoep met broodjes. 2de kerstdag: bij mijn ouders en ieder maakt een gerecht. Wij hebben het toetje, word een soesjetoren met 3 soorten ijs en slagroom erbij. Maandag/3de kerstdag (wij zijn lekker een weekje vrij tussen kerst&nieuwjaar): gourmette Dinsdag: kliekjesdag