wij hebben een recente tussenwoning (gebouwd in 2004), maar de kou giert naar binnen over de vloer en de openslaande deuren. In de winter is de vloer steenkoud. een van de deuren sluit niet helemaal oke af (hij wijkt een beetje),en daarnaast is het terras opgehoogd zodat er geen hoge drempel meer is van buiten naar binnen. Ik heb het idee dat die hoger gelegde tegels ook veel kou veroorzaken? want ik leg in de winter een doek voor die kromme deur en dan stopt de acute koustroom iig. iemand tips? nieuwe deur is eigenlijk geen optie, vanwege speciale bouw-eisen. terrasverlagen zou goedkoper zijn....
Ik heb geen tips 1981mama... Oké, ik heb even jullie hulp nodig. Ik heb net twee keer dezelfde was gedraaid, één keer op eco kort en één keer op gewoon eco. Eco: 1.0 kWh en 47 liter Eco kort: 0.9 kWh en 53 liter Wat zou het beste zijn voor de portemonnee en is dat ook het beste voor het milieu?
Leidingwater kost ongeveer 1,35 euro per duizend liter water. Daarin zitten ook de kosten van de elektriciteit die gebruikt word om te reinigen. 1kwh word vaak berekend als 20 cent. 0.1 dan dus 2 cent. Dat extra water zou 0.675 cent kosten. Dan zou ik als leek geneigd zijn te denken dat er minder energie nodig is voor eco kost. Maar er komen zoveel extra kosten in de bedragen te zitten, zoals bijvoorbeeld belasting. Dat ik geen idee heb hoe het daadwerkelijk zit. Voor de portemonnee is dan de eco kost het beste. Maar het verschil is heeeeel klein. En als je een was dubbel moet doen omdat het niet goed schoon wordt zijn deze al snel vervallen.
Ik heb Eneco en verder geen idee. Ik heb het nog ergens anders voorgelegd en ieder zegt toch minder water. Dus het gewone eco programma.
Hebben jullie trouwens ook allemaal groene stroom en groen gas (co2 gecompenseerd)? Ons energiecontract loopt bijna af en ik ben op zoek naar nieuwe levancier. We zitten nu bij Essent en hun verlengingsvoorstel is echt slecht (6 cent per m3 meer) en zij hebben ook geen groen gas. We overwegen nu naar powerpeers over te stappen. Hier kun je zelf kiezen van wie je stroom wil hebben en anderen kunnen weer de stroom van onze zonnepanelen gebruiken als wij deze niet gebruiken. Een leuk concept vinden wij zelf, alleen hebben ze op dit moment alleen variabele contracten. Vandebron is ook nog een serieuze optie voor ons; beetje vergelijkbaar concept.
Wij kochten in 2012 ons huidige huis. De vorige bewoners hadden een maandlast van 180 euro aan gas en elektra. Wij zitten inmiddels op 75 euro. Wat hebben we daar voor gedaan? - Geïsoleerd. De spouwmuren, vloeren, het dak, nieuwe kunststof kozijnen met hr++ glas. - Overal LED verlichting. - Houtkachel geplaatst. Wij krijgen ons hout vooralsnog gratis. Wij verbruiken nog geen 900 m3 gas per jaar door het bijstoken van de kachel. Dit zal nog minder worden als wij de hele dag kunnen gaan stoken. Dat doen wij nu nog niet, pas als de jongste op bed ligt. En als de elektriciteit nog eens uitvalt, of Rusland de gaskraan dichtdraait, zitten we toch lekker warm . - Energie zuinige apparaten. Alles nieuw in de keuken, de oude droger vervangen voor een warmtepomp droger, de oude vriezer vervangen voor een nieuwe (en grotere, kwam ruimte tekort. De keus was er eentje bijzetten of 1 nieuwe grotere) - Ook hebben wij 1 auto weggedaan en een elektrische bakfiets besteld. Misschien niet direct energie zuiniger, maar wel een enorme besparing
Ik up even dit topic. Eergisteren alles vervangen voor ledlampen wat nog niet vervangen was en moest aan dit topic denken.
Dit zou ik laten afhangen van het soort was denk ik. Een 30graden was kost niet zoveel extra qua stroom dus zou ik eerder naar het waterverbruik kijken. Dus dan een eco. En bij een hetere was (als dat überhaupt kan op zo'n ecoprogramma?) zou ik dan voor eco kort gaan. Misschien ook wel onzin, maar dat lijkt mij gewoon het meest logische.
Ik heb milieu centraal bericht gedaan met dezelfde vraag. Hun advies was eco kort! Het verschil is erg klein, maar over het algemeen is energie besparen belangrijker dan water besparen, als je goed wilt doen voor het milieu en je MOET kiezen. Dus ik ga voor eco kort. Dat kan 40 of 60 graden zijn, afhankelijk van de was die ik heb. 30 eco heb ik helaas niet. 30 gewoon of 40 eco schijnt volgens milieu centraal ook ongeveer gelijk te zijn, maar dat zou ik eigenlijk zelf even moet nakijken. Wel echt handig dat de wasmachine die functie heeft.