Dat had ik in het begin ook, maar hoe meer je oefent, hoe beter het gaat. Je moet de handigheid er in krijgen. De balletjes in draaiende beweging met mengsel dichtvouwen en daarna voorzichtig uitrollen, en als je de handigheid te pakken hebt, gaat dat uitrollen steeds beter en sneller. Het is maar net of je het ook graag wil leren, je kan het ook gewoon bij kant en klaar laten, die zijn ook goed hoor.
@knor, dat zijn ijsjes hahahaha Ik maak de rotiplaten meet aardapplvulling, ik vind met kikkererwten te droog maar hetzelflde idee met uitrollen idd,het is een bepaalde techniek die je vanzelf onder de knie krijgt, gewoon voorzichtig uitrollen, dus niet veel druk erop
@penK, ik maak altijd kerrie kip (met massala, ui, knoflook, lepeltje tomatenpuree en eenmaggiblokje) broodjes bakken in de oven (die van de aldi zijn lekker) kip erop, zuurgoed en vooral veel pica (sambal of ui met gele mj peper in zuur), yummie
Heeft er ook iemand een recept van Marokkaans stoofvlees/tajine? En dan het liefst iets met kip en rozijnen. Heb dat ooit van een Marokkaans klasgenootje gegeten en was zó lekker, helaas nooit het recept gevraagd.
Kan ik wellicht vragen aan mijn schoonzus, zij is met een Marokkaanse man getrouwd en kookt voornamelijk Marokkaans thuis.
Bakijou stoba Benodigdheden 450 gram bakkeljauw (verkrijgbaar in elke toko) 1 grote ui, in stukjes 1 madame jeanette 2 tomaten, in stukjes 1 steel bleekselderij, in kleine stukjes 2 tenen knoflook een klein blikje tomatenpuree scheutje zoete ketjap 1 a 2 theelepels trassi van faja lobi een kopje water olie 1 theelepel witte peper Bereiding: Zet de bakkeljauw een nacht van tevoren in ruim water. De volgende ochtend afgieten en het water verversen. Begin dan met het schoonmaken van de bakkeljauw. Verwijder alle vinnen, huid, graten, etc. Maar je kan ook kant en klare bakkeljauwfilet kopen. Verwarm de olie in de pan en fruit even de ui, de selderij en de geperste knoflook. Voeg de bakkeljauw (in stukjes) toe en laat op middelhoog vuur zo'n 5 minuten bakken. Voeg dan de tomatenpuree, het water, de madame jeanette peper, trassi, scheutje ketjap en de tomaten toe. Laat het geheel ongeveer zo'n 20 minuten pruttelen, totdat de vis helemaal uit elkaar is gevallen. Op het laatst doe je er wat fijngesneden peterselie doorheen en maak je het af op smaak met wat witte peper. Dit kun je met funchi eten of rijst.
Dat zou top zijn! Mamadeluxe ik ga vanavond je Surinaamse nasi maken, ben benieuwd Ik heb trouwens een heerlijk recept voor Surinaamse pindasoep, iemand daar interesse in? Ook nog een recept voor Antilliaanse maaltijdsoep (Bontjie, weet niet of ik het goed schrijf) maar die is wel wat lastiger te maken.
Sopi di bonchi? Heb je dat met bruine of kidneybonen? Want ik heb de variant met kidneybonen, sopi di bonchi kora, kora betekent rood. Ik wil jouw pindasoep recept wel hebben.
Maakt er iemand weleens zelf loempia's? En zo ja hoe? Als er overigens nog belangstelling is voor Turkse recepten hoor ik het wel
Heb nog een recept liggen van mini loempia's, werd toen veel gemaakt toen ik nog met mijn ex was. Recept is op zijn ambonees. Ga hem zo uittypen voor je. Turkse recepten zijn welkom, vind ik ook lekker!
Ik heb vandaag de ingredienten gekocht voor de Surinaamse bami, ga ik morgen maken! Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar Turkse recepten!
Leuk een turks recept... Heb je iets wat makkelijk te maken is? Vandaag eens een keer een gele curry gemaakt, hotttt!!!!!!!
Met zwartoog bonen... Pindasoep: Pindakaas met stukjes (klein potje gebruik ik helemaal) Zak nasi/bami groente 250 Gr. Ger.spekblokjes 400 kippendijen of kipfilet 2 kippenbouillontabletten 2 L water Gesnipperde ui Sambal oelek Pimentpoeder De kip koken in water en bouillontabletten tot het gaar is. Daarna de kip pluizen. In een kom de pindakaas en sambal los roeren met een lepel bouillon. Dit mengsel in de pan gieten. Dan de kip erbij, de spekblokjes, de groenten. (Je kunt de spekjes eerst uitbakken maar hoeft niet.) Evt nog pindakaas toevoegen om het dikker te maken of sambal om pittiger te maken. Ongeveer nog een kwartiertje pruttelen. Voor het serveren nog wat pimentpoeder erdoor en voor het een garneren met gefrituurde uitjes als je daarvan houdt. Mamadeluxe je nasi was erg lekker! Dat recept gaat mijn boekje in Ik ben ook nog op zoek naar het recept van de zoetzure komkommertjes zoals je die bij de toko koopt, die zachte. Ik kan wel zoetzuur maken maar het lukt nooit zoals die van de toko...
Et sote 250 gram rundvlees 1 grote ui 2 groene pepers 4 tomaatjes 1 eetlepel tomatenpuree zout, peper Rundvlees in kleine blokjes snijden. In ruim olie aanbakken, deksel op de pan doen en wachten tot het meeste vocht is opgenomen. Ondertussen ui, pepers en tomaten fijnsnijden. Ui en pepers bij het vlees voegen en even meebakken tot ze zacht zijn. Daarna 1 eetlepel tomatenpuree en tomaten toevoegen evenals zout en peper (en tijm als je ervan houdt). Met deksel op de pan een kwartiertje laten stoven. Lekker met Turks brood.
Lahmacun 4 grote of 8 kleine wraps gehaktmengsel: 150 gram gehakt scheut zonnebloemolie 2 kleine tomaten 1 groene peper 1 ui ½ eetlepel tomatenpuree platte peterselie zout, peper, paprikapoeder Ui, peper, tomaten en peterselie fijnsnijden. Alles inclusief de kruiden mengen met het gehakt. Mengsel in vieren of achten verdelen. Wraps dun! met het mengsel bestrijken. In een hete oven in ongeveer 10 minuten gaar bakken.