Sulu köfte 150 gram rundergehakt 1/2 theeglaasje köftelik bulgur half bosje peterselie 1 ui 1 eetlepel tomatenpuree 1 eetlepel peperpuree (evt.) voorgekookte kikkererwten (evt.) aardappels in blokjes (evt.) zout, peper, gedroogde munt, paprikapoeder Peterselie fijnhakken en ui fijnsnijden. Gehakt kneden tot een samenhangend mengsel met peterselie, de helft van de ui, bulgur, zout, peper en paprikapoeder. Vorm hele kleine balletjes van het gehakt. Leg ze niet op elkaar want ze plakken erg aan elkaar. Fruit de andere helft van de ui aan in wat zonnebloemolie en voeg de tomatenpuree (en peperpuree) en munt toe, even meebakken. Doe kikkererwten (evt), aardappels (evt) en köfte in de pan en voeg voldoende water en zout toe. Laat aan de kook komen en gaar. Af en toe even controleren want door de bulgur neemt de köfte nog veel water op dus pas op dat het niet aanbrandt. Serveren met yoghurt en pilav.
Kısır (bulgursalade) 1 glas köftelik bulgur 1 glas kokend water 1 ui 1 eetlepel tomatenpuree ½ eetlepel peperpuree (of tomatenpuree als je dit niet hebt) 1 of 2 groene pepers 4 bosuitjes een krop romainesla of ijsbergsla halve citroen 1 eetlepel nar ekşisi (zure granaatappelsiroop, of vervangen door meer citroensap) platte peterselie zout, peper, munt, dille, paprikapoeder Doe de bulgur in een ruime schaal en giet het water eroverheen. Dek de schaal af en laat het 10 15 minuten staan. Snipper de ui en fruit hem aan in ruim olijfolie. Voeg de puree toe en bak even mee. Voeg zout en peper toe en een klein beetje water zodat het een mooi mengsel wordt. Voeg toe aan de bulgur, roer goed door en dek weer af. Snij de groene peper, bosuitjes, wat slabladeren en peterselie fijn. Als de bulgur voldoende is afgekoeld, voeg dan citroensap, nar ekşisi, munt, dille, paprikapoeder en eventueel zout naar smaak toe en doe de peper, sla en peterselie erbij. Serveren met romainesla en augurken en zure uitjes.
Weet je zeker dat het antilliaans is? Want mijn vriend kent het niet dat het voor in de soep gebruikt wordt. Wel hapjes met zwartoog bonen zoals Kala. Heb je misschien het recept er van, ben wel benieuwd.
@mammietammie, wat fijn om te horen Ik gebruik ipv een zak groente alleen tauge in de pindasoep en tomtom (balletjes van gekookte bakbanaan), moet je eens proberen is echt heerlijk!!!
Ja is een recept van mijn Antilliaanse ex schoonmoeder ik weet alleen niet zeker hoe het heet, zij noemde het bonchi. Dit is het recept: 1 kilo varkensstaart 1 kilo zoutvlees 1 grote zak zwartoogbonen 2 gesnipperde uien 6 tenen geperste knoflook Suiker (veel, naar smaak) Kaneel De bonen, staart en vlees dag van tevoren weken in water. Volgende dag water weggooien en in vers water de bonen koken tot ze zacht zijn, daarna vlees en staart erbij doen, knoflook en uien erbij en doorkoken. Als laatste veel suiker en wat kaneel en daarmee ook op smaak brengen.
Ohhh wat ergggg, zelfs mijn vriend krijgt tot zijn ergernis geen varkensstaart erin bij mij, brrrrrrrrrrr
Maar natuurlijk Sade pilav 1 waterglas rijst (gewone rijst dus geen snelkookrijst ofzo ) 1 waterglas kokend water boter 1 kippenbouillonblokje Rijst in warm water met zout een kwartiertje laten weken. Afgieten en wassen in een zeef tot het water helder is. Stuk boter laten smelten in de pan, rijst toevoegen en even op laten warmen. Kokend water en bouillonblokje toevoegen. Koken tot al het water verdwenen is (er vallen gaten in de rijst), dan het vuur uitdoen. Met een stuk keukenpapier tussen de deksel minimaal nog een kwartier laten staan.
Lekkere recepten weer allemaal!! Ik ben ook benieuwd naar Marokkaanse recepten! En de Turkse recepten ga ik ook eens proberen!!
Dat lijkt me wel lekker ja! Hoe maak je die balletjes dan? Ik gebruikte eerst ook altijd alleen taugé maar vind het iets gevulder toch wat lekkerder en gezonder...vandaar dat ik ook nasi/bami groenten gebruik want daar zit taugé in en in soepgroenten niet
Haha lekker joh!! Dat dacht ik eerst ook Brrr ... Maar vind het echt erg lekker En rundertong trouwens ook Als iemand daar een recept van heeft haha
Ja dat is zo, dan heb je gelijk je dagelijkse portie groenten erin Tomtom: Groene of rijpe bakbanan Groene moet je ongeveer 35 minuten koken, rijpe ongeveer 20 minuten in water met een beetje zout. Beetje af laten koelen en met een vork fijnprakken. Balletjes ervan draaien met je handen en in de je kom leggen, daar de soep over scheppen.
Ik heb dus idd een keer koeietong gegeten zonder dat ik t wist, vond t erg lekker! weet alleen niet of ik t gauw zelf zal maken, denk dat ik nu met die hormonen dan niet goed word hahahahahahaha
Denk dat mijn vriend er niet zo van op de hoogte is maar ik heb zelf het recept ook nooit zo gezien namelijk, want orgineel staat het met kidneybonen. Maar sprak net mijn schoonmoeder en zij zegt dat het sopi di bonchi kora is, en die kun je dus idd maken met zwartoog bonen en kidneybonen. Heb ik zelf ook weer wat geleerd Dit is mijn variant met de kidneybonen dus Benodigdheden: 1 pond rauwe kidneybonen, geweekt 300 gram varkensstaart 1 pond zoutvlees 1 ui 3 teentjes knoflook, geperst 1 tomaat, in blokjes 2 selderijstengels, in stukjes 1 winterwortel, in stukjes suiker naar smaak kaneel naar smaak 1 theelepel boter Bereiding Laat de kidneybonen minstens een nacht in vers water weken. Snijd de varkensstaart en het zoutvlees in blokjes van 2 cm. Laat deze een nacht in vers water weken. Ververs volgende dag het water in een grote pan en kook op gemiddelde temperatuur tot de varkensstaart zacht en gaar is. Haal het vlees uit de pan en zet het apart. Wanneer het water te zout is, verwijder dan 1 kopje water uit de pan en voeg 1 kopje vers water toe. Herhaal dit proces tot de smaak goed is. Voeg nu de bonen, de ui, de selderij, de tomaat, de wortel, de suiker, kaneel en de boter toe en kook op gemiddelde temperatuur tot de bonen gaar zijn.
Hoi, ik koop dit altijd bij de toko en vind het heerlijk. Heb het wel eens zelf geprobeerd maar ik kan de verhoudingen niet vinden. Kun je ongeveer de hoeveelheden aangeven? Bijv een liter water, halve liter? En de azijn? Een scheutje of enkele deciliters?