Voor de cake gebruik ik per ei altijd 50 gram boter, 50 gram suiker en 50 gram bloem. Deze keer 6 eieren, dus van alles 300 gram. Een flinke snuf kaneel door het beslag en ook vanille aroma. En dan schijfjes appel in het beslag gestoken. Na het bakken altijd even jam eroverheen. Voor de koekjes heb ik dit recept gebruikt: https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-havermoutkoekjes/ In de helft van de koekjes heb ik niet alleen chocolade gedaan, maar ook nog gemengde gehakte noten.
Wij hebben gister de chocolate chip cookies van Laura's bakery gebakken. Dit keer in bakringen van 9cm, waardoor ze dus lekker dik werden. Ik ga dit voortaan zo doen denk ik. Was echt lekker, nog een beetje zacht van binnen en knapperig van buiten.
Als er dan geen appels in huis zijn... Had nog een pakje cupcake mix van de action in huis. (En ja, geen zin om de kleuren door elkaar te doen)
Hier staat er nu een brood te rijzen en te bakken. De broodbakmachine van mijn moeder uit de kast getrokken om te kijken of deze het nog (goed) doet
Hoe bewaren jullie het brood? Hier afgelopen weekend mijn 1e brood gebakken maar de dag erna was het al vrij hard
Ik wikkel het meestal in een theedoek, en als het helemaal afgekoeld is in een grote broodtrommel. Er zijn ook wel speciale katoenen broodzakken, maar die ik heb is net te klein...
Broodzak, we hebben er 1 speciaal voor stokbrood ( gekocht bij de ah) De gewone weet ik zo niet waar. Als ik bak spul zoek kijk ik meestal eerst bij baktotaal
Bij deze https://www.baktotaal.nl/ Ophalen ( moet maar net in de buurt zijn, maar kan wel) of verzenden.