Nee runder is ook niet de bedoeling. Ik heb nog wel agar agar kwam ik achter maar er staat nergens op hoeveel. Ik zag ook een recept waar geen gelatine zat dus dat gaan we proberen.
Ik maakte voor vandaag deze sinaasappeltaart: https://www.smakelijck.nl/recepten/taart-en-gebak/sinaasappel-mascarpone-taart-/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2tCgOW97r-BSGHF9PLvinwRErK7QhBrXkSYA_GxfuEIulMtXIOpY9sQ3k_aem_AZkEcugZnGw9cq7MwlCvA0DETkbbcfUjSrg2GNJDKuCBiU5uG6bhgV75qfUSf3OTd-z0zAwX3HLMZa0wcwndXUTl Heel goed gelukt en lekker van smaak! Enige minpuntje was dat ik het yoghurt/mascarpone mengsel wel erg stijf vond. Ik zou de volgende keer denk ik eens 1 blaadje gelatine minder proberen. Daarnaast maakte ik ook de cupcakes van Laura’s Bakery met een kant en klaar sinaasappelglazuur erover voor de kinderen. Viel goed in de smaak allemaal Jullie nog iets gebakken voor Koningsdag?
Ik wil heel graag het bakken weer op gaan pakken, Ik heb het in het verleden het heel veel gedaan en nu ik herstellende ben vanwege me psychische gezondheid denk ik dat het een goede afleiding ook voor me weer zou zijn. Ik dacht ik kan het vast hier vragen ik zit heel erg te twijfelen om een KitchenAid aan te schaffen op termijn, Is het het echt het geld waard? Ik zag ook een wat goedkopere dupe op bol
Mijn desseet van vandaag, waarbij alleen de kokosbollen gebakken zijn , maar daarnaast ook alles zelf gemaakt Jalapeño roomijs, honing cremeux, ananascompote, passievrucht jelly, kokosbol, witte chocolade ganache en een meringue
Niet heel spectaculair in vergelijking met Adje Maar ik heb weer eens chocolate chip cookies gebakken. Ik maak het deeg, draai het in bolletjes van 2x2 en leg ze voor een hele nacht in de koelkast. Dan gaan ze in een voorverwarmde oven in bakringen van 6 centimeter voor 12 minuutjes. Als ze net uit de oven komen duw ik er direct nog wat chocola in. Heerlijk!
Ik ben opzoek naar suggesties voor het weekend ga ik een taart/ Charlotte vorm van nordic ware maken. Voor erop heb ik aardbeien bavarois maar welke vulling is lekker voor in het taartje?
Ik heb uiteindelijk agar agar gebruikt voor de tompoucen en dat ging best. We hebben ze vrij snel opgegeten, en vooral de banketbakkersroom is erg lekker als je dat zelf maakt. Morgen bakken we brownies!
Ik had van de week bij Kruidvat wat meegenomen van de Laura’s Bakery collectie. Dus vandaag even de cakevorm getest met een citroen-maanzaadcake en ook de tartelette vormpjes. Die vul ik vanavond of morgen nog even met de banketbakkersroom die ik ook gemaakt heb, en dan verse aardbeien erop