Appel-karamel-hazelnoot entremet: We zijn vandaag 20 jaar getrouwd en een midweek weg met vrienden. Dus heb vooraf een taartje gemaakt wat in de diepvries bewaard wordt. Kort voor vertrek bespoten met cacaoboter spray en zo kon het onderweg mooi ontdooien.
Even hier: dit weekend wil ik voor de eerste keer ijs maken. Het recept spreekt ervan dat de basis een nacht in de koelkast moet. Is dat echt nodig? Of kan ik hem sochtends koel zetten en in de middag in de machine doen? De basis is een soort crème anglaise
Ah ja die is logisch ik voeg verder niks toe nog wat smaak betreft puur een basis roomijs vandaar dat ik het mij afvroeg
Heb je een zelfvriezende machine? Zo ja, dan kan je ook wel eerder het ijs draaien. Bij een koelelement kan het zijn dat je ijsmengsel nog te warm is, waardoor het niet goed genoeg bevriest voordat het element ontdooit is. Dus dan sowieso altijd goed terugkoelen voor je het draait (en dus een dag eerder het ijsmengsel maken).
Net een speculoosblondie gebakken volgens recept van Laura's bakery. Als hij smaakt mag hij verkocht worden op de verkoping a.s. zaterdag.
Afgelopen dagen ben ik aan het bakken geweest voor onze zoon zijn verjaardag: -Een Donald Duck taart met mango-abrikozen bavarois, abrikozenjam en botercreme met witte chocoladesmaak. -Een appeltaart volgens het recept van Laura’s bakery. -En een aardbeien-frambozenkwarktaart volgens het recept van Rutger. Alles smaakte heel goed vonden we. Moet alleen nog een keer een cursus taarten strak afsmeren volgen
Ik had lekkere trek vandaag, maar niks in huis behalve een pak mix voor appeltaart en uiteraard geen appels meer... Wel perziken. Werkt ook Schijven perzik op de bodem van een ovenschaal, suiker er overheen, appeltaart deeg er op en in de oven. Heerlijk! Jammergenoeg geen foto
Moet je zeker een keer uitproberen. Mijn moeder maakte dit soort taarten (upside down taarten of zoiets) met o.a. peer. Ook erg lekker. Door de suiker krijg je een karamel laag op de bodem. Als je de taart dan stort, heb je de bodem dus bovenop met de karamel (Ik was te lui, gewoon uit de schaal geschept haha)