Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Misschien wel als je de boodschappen laat bezorgen. Mijn Albert Heijn heeft ook niet alles in het winkelassortiment, maar wel in het totale assortiment. Dus dan bestel ik dat gewoon mee met mijn boodschappen.
     
  2. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,273
    17,149
    113
    Ik kan hem in de app ook niet vinden. En bestellingen worden uit de winkel gehaald.
    Maar nr2 fietst ook elke dag langs de jumbo dus eventueel kan zij het halen voor me :)
     
    Adje likes this.
  3. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,605
    8,357
    113
    Female
    Ik heb een vraagje: Hoe kan ik lang houdbare pittige olie maken? Kan ik daarvoor gewoon zonnebloemolie en chilivlokken bij elkaar in een flesje gooien?
     
  4. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,181
    6,578
    113
    Ja dat kan. De chili zal dan aroma's afgeven aan de olie.

    @Roomboter. Ik was eerst een roombotervermijder, want ongezond. Maar dat slaat nergens op, want wat van die bergen suiker dan :D. Met loskloppen is roomboter ook beter te bewerken, want eerder zacht. Boter opkloppen met eieren, ik word daar altijd zo blij van. Wat een volume kun je dan krijgen.
     
  5. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,887
    4,160
    113
    Female
    Olie heet maken tot 170 graden en dan de chilivlokken erbij gooien (gaat lekker sissen), laten afkoelen en dan in een schoon potje doen.
     
    citroenrasp, Zonnestralen and owly like this.
  6. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,605
    8,357
    113
    Female
    Bedankt! Hoe lang is het hierna houdbaar?
     
  7. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,887
    4,160
    113
    Female
    Geen idee het was al op :roflmao:
     
    owly and Zonnestralen like this.
  8. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,796
    4,582
    113
    Mag ik het recept aub? :) Ziet er heerlijk uit
     
    Mim89 likes this.
  9. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,796
    4,582
    113
    Laat maar, heb het al gevonden in de reacties :)
     
    Mim89 likes this.
  10. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    Nov 29, 2013
    3,534
    3,869
    113
    @roomboter: Ik vind dat soms echt smerig smaken dus vervang het wel met margarine *duikt weg*


    Op het moment probeer ik een zuurdesem starter te maken van gewone bloem maar hij wil nog niet echt bubbelen. Een klein beetje maar :(
     
  11. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,947
    33,614
    113
    :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
     
    Adje likes this.
  12. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,181
    6,578
    113
    Heb je al wel ervaring met desem van andere bloemsoorten? Ik ben begonnen met volkoren roggebloem. Dat ging zeer goed! Even een piek op dag 3, daarna zakt het in en na een week of zo wordt die goed actief. Ik ben hem nu aan het ombouwen tot tarwedesem, dus er zat al een cultuur in, maar ook dat gaat lastig. Toch andere gisten die dan actief worden. Wat ik al wel heb geleerd: veel geduld hebben, dan komt het goed. Ik heb nu een vrij actieve tarwedesem, maar toen ik er een brood van ging maken, duurde het rijzen weer veel langer dan gedacht. Toen kwam mijn planning in de war. Een roggedesembrood is voorspelbaarder, heb ik gemerkt.
     
  13. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Duik ik mee weg. Wij gebruik ook margarine. Man is ook geen fan van roomboter.
     
  14. Nijntje01

    Nijntje01 Fanatiek lid

    Dec 2, 2012
    3,539
    422
    83
    Zuid-Holland
    Heeft iemand toevallig ook een goed recept voor wolkencake?

    Op verjaardagen zijn de kinderen er gek op, citroen wolkencake van Dr Oetker (gevuld en versierd), maar ik probeer hem nu ook zelf te maken aangezien ik graag zonder pakjes kook en bak.

    Helaas komt het met de recepten op internet niet goed. Hij wordt niet zo hoog en luchtig. Zakt ook in elkaar na bakken.
     
  15. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,652
    113
    Female
    Ik denk gewone cake, maar met slagroom ipv melk?

    Even de ingrediënten op het pak checken, en die zelf gaan mengen. Zoiets.

    Mijn kinderen vinden die ook heerlijk. Oudste zoon bakt hem altijd bij verjaardagen :)
     
    Nijntje01 likes this.
  16. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,181
    6,578
    113
    Ik zou de eieren goed luchtig kloppen, zodat ze haast gebroken wit worden. Slagroom samen met suiker apart opkloppen en dan door elkaar spatelen. Dan zelfrijzend bakmeel erbij en een snufje zout.
     
    Nijntje01 likes this.
  17. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Ik probeer mijn wonderpan uit op de inductieplaat. Ik had in een tgtg pakket een liter Griekse yoghurt. Dat krijg ik in mijn eentje niet op, dus dan maar een cake maken ervan.
    Nu maar hopen dat het niet mislukt in de wonderpan....
    17054894638077479068789972371946.jpg
     
    citroenrasp likes this.
  18. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Ik had te veel beslag gemaakt, dus van de rest maar cupcakes gemaakt.. 1705490900579388525687309955099.jpg
     
    Amaranthas, citroenrasp and Mamafiets like this.
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,368
    21,747
    113
    20240117_114156.jpg

    Havermout/volkoren tarwe ghraïba. Wordt normaal met sorghum- of kikkererwtenmeel gemaakt, maar zo vinden we het lekkerder.
     
    Amaranthas likes this.
  20. Tante Truus

    Tante Truus Actief lid

    Jul 14, 2014
    352
    117
    43
    Technisch gezien niet bakken, maar wel erg lekker: arretjescake.
    Nog even opstijven en dan smullen 20240117_140153.jpg
     

Share This Page