Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Eigenlijk alleen een kwestie van plannen.
    Als ik een verjaardag vier en ik weet dat er meerdere taarten, diner en dessert gemaakt moet worden, dan begin ik weken van tevoren.
    De cakes voor de tropische taart lagen bv al in de vriezer. Botercreme laat zich ook goed invriezen, etc. Een ganache kan je ook eerder al maken.
    En verder is het een hobby. En die kosten nou eenmaal tijd, dus die plan ik in, net zoals mijn man zijn sporten inplant :D

    Zo ben ik voor mijn werk al weken bezig met mijn traktatie. Ik maak tartelettes. De toppings (diverse bavarois) heb ik allang gemaakt (en niet alles op 1 dag) en ingevroren in siliconenvormen. Vandaag de tartelettebodems gemaakt. Woensdag vullen met ganaches en daarna de bavarois erop en donderdag trakteren.
     
    owly, Paardenbloem en Spectre vinden dit leuk.
  2. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    19.819
    18.535
    113
    Vrouw
    Oh ik vind dit wel knap hoor, dat je er alsnog aan begint :)
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  3. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.579
    113
    Heb jij dan een grote koelkast en vriezer? Ik heb daar allemaal geen ruimte voor. Op verjaardagen kan ik 1 taart de dag ervoor maken en de ander moet echt op de ochtend zelf.
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Yep: twee koelkasten met vriezer
    En nog een aparte vriezer met 5 lades
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ik ben morgen jarig, dus heb een goed excuus om van alles te bakken voor mijn collega’s
    4 soorten tartelettes:
    • Lemon meringue
    • Melkchocolade ganache met koffie bavarois (de langwerpige tartelettes)
    • Witte chocolade-pistache ganache met frambozenbavarois (met agar agar ivm vegetariër/moslim collega’s die geen gelatine mogen)
    • Bananenganache met karamelbavarois
    IMG_1070.jpeg IMG_1076.jpeg IMG_1073.jpeg
     
    citroenrasp, Mim89, liefkleintje en 12 anderen vinden dit leuk.
  6. Mammavan5

    Mammavan5 Fanatiek lid

    15 dec 2021
    2.099
    2.668
    113
    Vrouw
    Word altijd heel vrolijk als ik naar je baksels kijk❤️
    Je bent echt een masterchef.
    Ben al blij als mijn appeltaartje goed lukt haha.
     
    Adje vindt dit leuk.
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.292
    10.263
    113
    Als eerste gefeliciteerd !!!
    Ten tweede .. wow wat prachtig! Je hebt echt talent!

    Als je bij heel Holland bakt mee doet zou ik elke week kijken!
     
    Nummer4 en pareltje2212 vinden dit leuk.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Dank je!
     
    Mammavan5 vindt dit leuk.
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Dankje!

    Ik krijg dat nog weleens te horen, dat ik mee moet doen aan heel Holland bakt. Maar dat lijkt me dus heel stressvol. En dan extra met die camera’s op mijn snufferd. Ik vind het al stressvol als andere mensen mijn baksels proeven. Ben altijd bang dat het toch niet zo lekker is ofzo.
    Dus ik hou net hier maar bij :roflmao::roflmao::roflmao:
     
    Nummer4 vindt dit leuk.
  10. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.579
    113
    Nou, ik heb mijn collega's echt overtuigd dat ik niet mee moet doen: mijn baksels smaken echt goed, maar zien er niet uit. Vorige week had ik eclairs gemaakt. Op de plaat hadden ze allemaal dezelfde vorm, beslag was goed, maar man man, wat zagen ze er rampzalig uit (als in: totaal niet gelijk van vorm). Dus ik ben nu af van het 'gezeur' haha. Ik had het eigenlijk eerder expres moeten doen, baksels er niet uit laten zien :D
     
    citroenrasp, Nummer4, Adje en 2 anderen vinden dit leuk.
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.292
    10.263
    113
    Als het zo lekker is zoals het er uit ziet dan moet het wel goed zijn.

    Hahaha nou mocht jij je bedenken heb je hier wel alvast een fan club:roflmao:
     
    Adje en Mammavan5 vinden dit leuk.
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    ❤️
     
    owly vindt dit leuk.
  13. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    6.669
    6.564
    113
    Vrouw

    Van harte gefeliciteerd!
     
    Adje vindt dit leuk.
  14. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    6.669
    6.564
    113
    Vrouw
    Ik heb vorig weekend een appel/hazelnoten cake gebakken. Ik houd het wel bij baksels zonder versiering er op, dat gaat me namelijk nooit goed af.
     
    Neuzeke, Adje en owly vinden dit leuk.
  15. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    762
    1.233
    93
    Vrouw
    Van harte gefeliciteerd nog!
    Waar kan ik solliciteren om jouw collega te worden?:D
     
    NiVa0230 en Adje vinden dit leuk.
  16. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    16 jan 2022
    2.887
    4.160
    113
    Vrouw
    Chelsea buns :) 20240918_132626.jpg
     
    Paardenbloem, NiVa0230 en Adje vinden dit leuk.
  17. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.370
    30.668
    113
    Vrouw
    Ik heb eindelijk ook eens ieys wat het delen waard is.
    Morgen ga ik afscheid nemen van mij oude team en ik had appeltaart beloofd.
    Nouja... t is appelvlaai geworden :)

    Ik had teveel vulling gemaakt. Dus van de rest een cake gebakken. Pakje kwarkcake. Ipv kwark skyr gebruikt. En daar het restant appel overheen gegooid. Ben benieuwd. Zodra oudste thuis is van voetbal gaan we hem aansnijden.

    20241014_164409.jpg 20241014_195656.jpg
     
    Paardenbloem, Nummer4, Mim89 en 3 anderen vinden dit leuk.
  18. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Ziet er beiden lekker uit!
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Afgelopen weekend deze verjaardagstaart gemaakt voor de zoon van een collega:
    Vier lagen biscuit met citroentrempeersiroop, 3 lagen blauwe bessen bavarois, Russische botercrème en witte chocolade drip
    4CC0A5B5-0378-4D5F-AF37-30D4F43FF8A3.jpeg
     
    Paardenbloem, Mim89, owly en 3 anderen vinden dit leuk.
  20. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Verjaardagstaart voor neefje die 3 jaar werd. Heb het heel lang niet zien zitten van die grotere taarten, maar het viel me alles mee.
    Binnenin opgeklopte chocolade ganache, laagje jam en zelfgemaakte banketbakkersroom. Afgesmeerd met Zwitserse botercreme. 20241015_130152.jpg
     
    Paardenbloem, pareltje2212, Nummer4 en 6 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina