Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    #741 Adje, 15 dec 2024
    Laatst bewerkt: 15 dec 2024
    Mijn eerste kerststol, ik zie nog ruimte voor verbetering :roflmao:

    Hij is met pistachespijs en in de vulling die er doorheen gekneed is, zitten gedroogde vijgen, dadels en pistachenoten. Achteraf gezien vind ik de hoeveelheid vulling uit het recept te veel. Het deeg was na toevoeging lastig kneden en vormen. Maar ik hoop dat de smaak en structuur van net brood wel goed zijn, is even afwachten.

    En voor erbij heb ik al opgeklopte anijsboter klaargemaakt.

    Nu afkoelen en dan gaat hij de vriezer in ruim op tijd voor kerst.
    IMG_2201.jpeg
     
    Olifantje1991, Mim89, toch3 en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.370
    30.668
    113
    Vrouw
    Dat gaat Robert niet ok vinden :roflmao:

    Je kinderen krijg je met chocola en jam mss nog wel mee.
     
  3. Mammavan5

    Mammavan5 Fanatiek lid

    15 dec 2021
    2.099
    2.668
    113
    Vrouw
    Prachtig❤️❤️❤️
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ik heb twee hele mooie siliconen bakvormen van Pavoni. Eén met huisjes en één met cadeautjes. Was een experiment om mijn briochedeeg daarin af te bakken in de hoop dat het een beetje de vormen aan zou nemen, ipv mijn standaard vlechtvorm. Voor een eerste poging vind ik het best geslaagd. Dit gaat ook in de vriezer tot het kerstontbijt.

    Ze zien er alleen wat bleker uit, omdat de bovenkant nu onderop zit. Maar volgens mij zijn ze prima gaar en heerlijk luchtig.
    IMG_2214.jpeg IMG_2213.jpeg
     
    Mamafiets, Mim89, Paardenbloem en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. Glass

    Glass Fanatiek lid

    29 mei 2017
    2.191
    1.052
    113
    Vrouw
    Leuk geworden!
    Ik ga van de week weer stol bakken, lekker!
     
    Adje vindt dit leuk.
  6. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.801
    4.582
    113
    Echt enorm leuk. En ziet er heeeeeeeeeerlijk uit!
     
    Adje vindt dit leuk.
  7. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.101
    113
    Klinkt goed.
    Laat je weten hoe hij was?
     
    Adje vindt dit leuk.
  8. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.101
    113
    Ik ga morgen aan de bak. Een sinaasappel/witte chocolade tulband en een gevulde brownie (caramel en pecannoten) worden er gemaakt. Op aanvraag van collega.
     
  9. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Hier vandaag en morgen beginnen aan kersttraktie voor kantoor
    Slagroom truffels
     
  10. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.579
    113
    O dat heb ik ook altijd: ik krijg nooit de hoeveelheid vulling zoals in het recept genoemd in het deeg.
     
    Adje vindt dit leuk.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ligt dus niet helemaal aan mij :roflmao:
    Volgend jaar waag ik gewoon weer een poging en dan met veel minder dadels en vijgen.
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ja, is goed!

    Recept is trouwens terug te vinden op deliciousmagazine.nl.
    En het pistachespijs was sowieso al erg lekker!
     
    Manolito vindt dit leuk.
  13. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.292
    10.263
    113
    Dan ben je niet de enige. Als ik (mini) rozijnenbollen bak neem ik nooit de hoeveelheid rozijnen wat ze zeggen .

    Kwam ik ook pas na de eerste keer achter. Ze plopte er overal tussen uit:roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  14. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.579
    113
    Erg he? Mij lukt de helft net, maar meer al niet. Wat ik nu doe is kneden en dan inschnijden. Daar dan een deel instoppen en weer kneden en insnijden, enz. En dan alles wat uitpuilt weer terugstoppen, anders verbrandt het. En dan moet je het ook nog gaan vormen. Misschien een keer een filmpje kijken.
     
    Adje vindt dit leuk.
  15. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.101
    113
    Ik hou enorm van pistache
     
    Adje vindt dit leuk.
  16. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Ik noem ze maar mislukking in een doosje…. Mijn cacao was opeens onvindbaar dus ik moest improviseren.

    slagroomtruffels maar dan anders
     

    Bijgevoegde bestanden:

    toch3 en Adje vinden dit leuk.
  17. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.292
    10.263
    113
    Je weet dat fouten in het bakken kan leiden tot nieuwe producten?

    Misschien is dit wel een super combi:)
     
    Adje vindt dit leuk.
  18. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    ze smaken wel lekker ja, maar een gat in de markt gaat het niet zijn vermoed ik :roflmao:
     
    Mamafiets en owly vinden dit leuk.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Kerstboomcupcakes voor zoons kerstdiner, met glazuur en sprinkles.

    Uit mijn dure bakvorm kwamen ze gehavend, uit de goedkope van de AH kwamen ze perfect eruit :roflmao:
    IMG_2240.jpeg
     
    Mim89, owly, Olifantje1991 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.579
    113
    Die groene siliconen? Ik heb de minitulbandvorm daarvan gekocht, vandaag alvast bakken voor de kerst (stoofperen/yoghurt tulbandjes)
     

Deel Deze Pagina