Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,654
    2,100
    113
    IMG_20190210_141103_570.jpg

    Macarons gemaakt gisteren.
    Groen = Pistache
    Roze = Frambozen
     
    NiVa0230, Mim89, Spectre and 12 others like this.
  2. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,181
    6,578
    113
    wow, die zien er echt mooi uit!

    ik ga dit weekend ook weer een poging doen. Laatste keren ben ik te ver gegaan met macroneren. Dan vloeien ze te veel uit en heb je eerder pannenkoeken dan mooie bolletjes.
     
  3. Mim89

    Mim89 VIP lid

    Jan 29, 2019
    10,267
    8,713
    113
    Female
    @Adje vraagje... Kun je gevulde eieren een dag van tevoren maken?
     
  4. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,231
    93
    Female
    Die zien er echt heel goed uit! :)
     
  5. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,653
    113
    Female
    Terecht trots
    Ziet er strak uit
    En lekker
     
    Paardenbloem likes this.
  6. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,653
    113
    Female
    Je vraagt het niet aan mij, maar ik heb dat weleens gedaan.
    Goed koel bewaren en op t laatst de garnering (ik doe meestal een paar sprietjes bieslook oid) erop.
     
    Mim89 likes this.
  7. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,654
    2,100
    113

    Dankjewel.
    Ze waren vooral erg lekker.
     
    Paardenbloem likes this.
  8. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Wow wat zien ze er mooi uit!!
     
    Manolito likes this.
  9. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    2,364
    2,822
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Ja dat kan! Maar persoonlijk vind ik dat het lekkerder blijft als je de vulling gewoon in een gesloten spuitzak doet en de eieren in een afgesloten bak en dan iets korter tevoren even de vulling erin spuit. En als je vulling en eieren apart houdt, kun je het ook wel 2 dagen bewaren zelfs.
     
    Mim89 likes this.
  10. Mim89

    Mim89 VIP lid

    Jan 29, 2019
    10,267
    8,713
    113
    Female
    Mamafiets and Suzy85 like this.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Wauw!
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Ik zie dat de vraag al beantwoord is.
    Maar ik zou ook zeggen dat het een dag zeker kan. En als je de vulling apart houdt en zo laat mogelijk opspuit, blijven ze nog ‘verser’.
     
    Mim89 likes this.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Ja die, kostte maar €4 ofzo. En werkten perfect.
     
  14. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,653
    113
    Female
  15. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Ik maak die regelmatig. Heb een vast recept en heb daar ook de exacte tijd voor mijn vormpjes en oven bijgeschreven. Dus ik zou het wel aandurven. Voor het eerst maken met kerst, dan zou ik ze zelf wel testen. Het komt vaak heel nauw, echt op 1 á 2 minuten aan. En kan ook per oven verschillen.

    Of: je maakt 1 of 2 extra. Die haal je dan op zijn vroegst uit de oven. Als ze gaar genoeg zijn om heel te blijven bij het ontvormen en nog wel ‘lopen’ van binnen zijn ze goed. Als ze instorten, weet je dat er nog iets van 1of 2 minuten bij moeten.
     
  16. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,654
    2,100
    113
    IMG_20200202_063455_259.jpg

    Even een vruchtenslof gemaakt gisteren.
     
    Zuul, NiVa0230, owly and 7 others like this.
  17. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,043
    17,011
    113
    Ik heb gisteravond peanutbuttercupbrownies gemaakt.
    Net gesneden en voorgeproefd met de kinderen, super lekker geworden :)

    IMG_9806.jpeg IMG_9805.jpeg
     
  18. Mim89

    Mim89 VIP lid

    Jan 29, 2019
    10,267
    8,713
    113
    Female
    Dankjewel!
     
  19. breister

    breister VIP lid

    Aug 9, 2019
    5,765
    881
    113
    Female
    Die ziet er prachtig uit!
     
    Manolito likes this.
  20. Olympia

    Olympia Fanatiek lid

    Oct 16, 2020
    1,041
    1,668
    113
    Female
    Ik wil binnenkort eens gaan oefenen met broodbakken. Mocht ik het dan echt leuk gaan vinden, zou ik wel wat extra materiaal aan willen schaffen (ik heb dingen gezien over rijsmandjes en Dutch ovens wat me wel aansprak), maar ik wil eerst weten of ik doorzettingsvermogen heb of dat ik er na twee keer al klaar mee ben :o::D
    Vooralsnog wil ik het daarom doen met de simpele huis-tuin&keuken apparatuur. We hebben wel goede Kitchen aid machines, ik weet niet of dat handig is voor mengen en kneden of dat je dat beter met de hand kan doen?

    Kortom, ik ben echt een leek. Partner heeft een koksopleiding gedaan dus die heeft er wel wat verstand van, maar ik wil het eigenlijk niet aan hem vragen, want dan gaat hij zich weer overal mee bemoeien. Ik durf al amper te koken in zijn bijzijn, want dan is het wachten op een ‘je moet dat langer koken! Vaker roeren! Meer zout! Heb je de tomaten wel ontzuurd??!!!’:roflmao:

    Oftewel, ik wil dit oppakken zonder zijn hulp:p heeft iemand hier leuke recepten voor brood bakken? Of een boek wat je aanraadt waarmee ik wat kan experimenteren?
    Het liefst zou ik wat proberen met ‘bijzonder’ brood, vloerbrood met pitten en zaden e.d. Simpel witbrood koop ik wel in de supermarkt haha.
     

Share This Page