wow, die zien er echt mooi uit! ik ga dit weekend ook weer een poging doen. Laatste keren ben ik te ver gegaan met macroneren. Dan vloeien ze te veel uit en heb je eerder pannenkoeken dan mooie bolletjes.
Je vraagt het niet aan mij, maar ik heb dat weleens gedaan. Goed koel bewaren en op t laatst de garnering (ik doe meestal een paar sprietjes bieslook oid) erop.
Ja dat kan! Maar persoonlijk vind ik dat het lekkerder blijft als je de vulling gewoon in een gesloten spuitzak doet en de eieren in een afgesloten bak en dan iets korter tevoren even de vulling erin spuit. En als je vulling en eieren apart houdt, kun je het ook wel 2 dagen bewaren zelfs.
Ik zie dat de vraag al beantwoord is. Maar ik zou ook zeggen dat het een dag zeker kan. En als je de vulling apart houdt en zo laat mogelijk opspuit, blijven ze nog ‘verser’.
https://www.keukenliefde.nl/chocolade-lava-cakejes/ Iemand hier ervaring mee? Ik wil ze maken met kerst, maar heb geen tijd voor uitproberen.
Ik maak die regelmatig. Heb een vast recept en heb daar ook de exacte tijd voor mijn vormpjes en oven bijgeschreven. Dus ik zou het wel aandurven. Voor het eerst maken met kerst, dan zou ik ze zelf wel testen. Het komt vaak heel nauw, echt op 1 á 2 minuten aan. En kan ook per oven verschillen. Of: je maakt 1 of 2 extra. Die haal je dan op zijn vroegst uit de oven. Als ze gaar genoeg zijn om heel te blijven bij het ontvormen en nog wel ‘lopen’ van binnen zijn ze goed. Als ze instorten, weet je dat er nog iets van 1of 2 minuten bij moeten.
Ik heb gisteravond peanutbuttercupbrownies gemaakt. Net gesneden en voorgeproefd met de kinderen, super lekker geworden
Ik wil binnenkort eens gaan oefenen met broodbakken. Mocht ik het dan echt leuk gaan vinden, zou ik wel wat extra materiaal aan willen schaffen (ik heb dingen gezien over rijsmandjes en Dutch ovens wat me wel aansprak), maar ik wil eerst weten of ik doorzettingsvermogen heb of dat ik er na twee keer al klaar mee ben Vooralsnog wil ik het daarom doen met de simpele huis-tuin&keuken apparatuur. We hebben wel goede Kitchen aid machines, ik weet niet of dat handig is voor mengen en kneden of dat je dat beter met de hand kan doen? Kortom, ik ben echt een leek. Partner heeft een koksopleiding gedaan dus die heeft er wel wat verstand van, maar ik wil het eigenlijk niet aan hem vragen, want dan gaat hij zich weer overal mee bemoeien. Ik durf al amper te koken in zijn bijzijn, want dan is het wachten op een ‘je moet dat langer koken! Vaker roeren! Meer zout! Heb je de tomaten wel ontzuurd??!!!’ Oftewel, ik wil dit oppakken zonder zijn hulp heeft iemand hier leuke recepten voor brood bakken? Of een boek wat je aanraadt waarmee ik wat kan experimenteren? Het liefst zou ik wat proberen met ‘bijzonder’ brood, vloerbrood met pitten en zaden e.d. Simpel witbrood koop ik wel in de supermarkt haha.