Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. TempusFugit

    TempusFugit Actief lid

    Sep 16, 2017
    164
    331
    63
    Female
    Nieuwe oven uitgetest
     

    Attached Files:

    Spectre, Paardenbloem, Zuul and 6 others like this.
  2. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    Aug 15, 2021
    3,239
    4,194
    113
    Female
    Waarom denk ik elke keer als ik de titel van dit topic lees aan zo’n grote grofvuil container bak?

    en dan denk ik er achteraan; oh nee! Koekjes! Baktopic, het zijn koekjes!!!

    is me nu al zeker 20 keer gebeurd!

    toe aan weekend
     
  3. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Blij dat ik niet de enige ben:roflmao:
     
    mamabri likes this.
  4. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Leuk, ik lees mee!
    Laatste jaar niet zoveel tijd om te bakken meer, dus grijp meestal naar een pakje cakemix als we het weekend eens wat lekkers willen.
    Een enkele keer wel een creatief baksel, maar dat moet ik dan echt goed van tevoren bedenken en plannen.
    Met kerst een red velvet taart gemaakt, alleen geen goede foto van de binnenkant.
     

    Attached Files:

    Paardenbloem, Adje, Mim89 and 2 others like this.
  5. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Poging voor popcorn met suikerlaag.

    Smaak is goed is maar verkeerde temperatuur geweest dus hij blijft plakken in plaats krokant.

    We zoeken nog even verder.
     

    Attached Files:

    Adje likes this.
  6. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,652
    113
    Female
    Ik heb als ts eindelijk ook iets te delen. Naanbroodjes
    Super makkelijk. 100g zelfrijzend bakmeel (ik had nog maar 60g dus aangevuld met amandelmeel) met 150 g yoghurt en kruiden. En dan 5 minuten in het tostie-apparaat.
    20240120_124943.jpg
     
    Adje, mamabri, Suzy85 and 3 others like this.
  7. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    Nov 29, 2013
    3,534
    3,869
    113
    Vandaag vegan zuurdesem pretzels gemaakt.
    Ik zag iets op tiktok voor het overblijfsel van een zuurdesemstarter. Ipv weggooien kun je er vanalles mee bakken.
    Nu lijken het geen pretzels meer maar ze zijn wel enorm lekker geworden.

    20240121_122445.jpg
     
  8. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,028
    2,894
    113
    't Gezellige Brabant
    Deze zijn allen van mij. Ik zou het wel weer eens op willen pakken, maar het vreet zo veel tijd. Ik gebruik voor de biscuit altijd funcakes en voor de versiering marsepein. Fondant vinden wij niet lekker. Voor de vullingen verschillende varianten bv met bokkepootjes, speculaasjes, aardbei e.d. Afsmeren met botercreme of witte chocoladepasta, afhankelijk vd vulling.

    Deze vindt ik zelf ook erg lekker:

    https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/crumble-met-rood-fruit-en-soja-slagroom
     

    Attached Files:

  9. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Ze zien er ook echt verrukkelijk uit!
     
    Amaranthas likes this.
  10. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Mooi!
    Ik heb dat ook een tijdje gedaan. Voor de kinderen. Ze vinden het prachtig om zo'n speciale taart op hun verjaardag te hebben.
    Maar het kost idd zo veel tijd voor 1 taart.
    En als puntje bij paaltje kwam hadden de kinderen uiteindelijk liever een punt appeltaart ofzo. :eek:

    De visite at er wel met smaak van, maar ja de tijd die je erin steekt was wel erg veel. Dus uiteindelijk toch ermee gestopt.
     
    Neuzeke and Lief of Stoer like this.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Ons dessert van vanavond: Brioche broodpudding met blauwe bessen en pure chococolade en een dot slagroom met bruine suiker. Hoewel ik het voortaan wentelteefjes ovenschotel ga noemen ofzo. Klinkt veel beter :roflmao:
    IMG_7941.jpeg IMG_7943.jpeg
    Ik had nog een homemade briochebrood in de vriezer liggen, die ik voor kerst had gebakken. Het grote briochebrood op de foto hebben we met het kerstontbijt opgegeten, en de kleine vandaag dus verwerkt in het dessert. Echt heerlijk!
    IMG_7612_Original.jpeg
     
  12. Mama8891

    Mama8891 Bekend lid

    Nov 6, 2020
    661
    725
    93
    Female
    Chocolade pindakaas cake uit de slowcooker
     

    Attached Files:

    Villa Kakelbont, Suzy85 and Fruity90 like this.
  13. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    Jul 17, 2013
    3,277
    1,440
    113
    Spandauer gebakjes gemaakt :D en nog 2 broden (geen foto van gemaakt). De spandauer gebakjes waren net zo lekker als in Denemarken.
     

    Attached Files:

    Villa Kakelbont, Suzy85 and Mama8891 like this.
  14. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,652
    113
    Female
    Ziet er lekker uit.
    Nooit van gehoord. Wat zit erin?
     
  15. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    Jul 17, 2013
    3,277
    1,440
    113
    Het zijn custardbroodjes (bladerdeeg met pudding en glazuur)
     
  16. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,652
    113
    Female
    Yum!!
    Heb je een recept?
     
  17. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    Jul 17, 2013
    3,277
    1,440
    113
    Mamafiets likes this.
  18. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,652
    113
    Female
    Mijn man had vanavond een goede actie. Heerlijke zelfverzonnen hartige taart :)

    20240123_182709.jpg
     
    Maan14, toch3, Zuul and 2 others like this.
  19. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Nu wel benieuwd wat er in zat:D
     
  20. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,361
    30,652
    113
    Female
    Bodem van bladerdeeg.
    Inhoud baconreepjes champignons, courgette, paprika, tomaat, walnoot
    En wat kaas eroverheen.
     
    lorreke likes this.

Share This Page