Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,323
    10,291
    113
    Klinkt heerlijk. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant en ik kende ze niet. Carnaval laat ik ook hoorbij gaan:D
     
    Adje likes this.
  2. djoyz

    djoyz Fanatiek lid

    Mar 29, 2019
    1,468
    1,510
    113
    Female
    Update: ik heb verschillende deeg recepten gevolgd en allemaal precies gevolgd en een hele nacht in de koelkast laten staan maar nog steeds geen blij ei hier.. :eek::rolleyes:
    Ik vind de meeste té chewy aan de binnenkant, waardoor ik ze bijna ongaar vind proeven. Terwijl als ik ze langer afbak het er niet beter op word.
    Ook wel en niet platdrukken geprobeerd.
    Zelfs afbakken op boven en onder warmte vergeleken met hete lucht, maar ook dat vind ik geen verschil maken..

    Ben er wel achter dat ik de smaak van bruine (donkere of lichte) basterdsuiker gewoon niet lekker vind.
    Dus dat is al deel 1 haha..
    To be continued…. :roflmao:
     
    owly likes this.
  3. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113

    https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookies-sandwich-met-speculoos/

    Deze dan? Net vandaag nieuw online gekomen. Evt zonder de speculoos er tussen.
     
  4. djoyz

    djoyz Fanatiek lid

    Mar 29, 2019
    1,468
    1,510
    113
    Female
    owly and Olifantje1991 like this.
  5. nelta

    nelta VIP lid

    Apr 28, 2009
    18,625
    9,137
    113
    Female
    Rotterdam
    Morgen vieren we de verjaardag van de jongste en de oudste en vandaag alvast deze gebakken.
    IMG_0240.jpeg
     
    Sophy, toch3, NiVa0230 and 7 others like this.
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Heerlijk, ziet er goed uit!
    Gefeliciteerd en een fijne dag morgen!
     
    nelta likes this.
  7. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,323
    10,291
    113
    Mooi! Alvast gefeliciteerd!
    Benieuwd naar de binnenkant
     
    nelta likes this.
  8. nelta

    nelta VIP lid

    Apr 28, 2009
    18,625
    9,137
    113
    Female
    Rotterdam
  9. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,323
    10,291
    113
    Klinkt heerlijk!! Voor simpel ziet hij er anders luxe en mooi uit!
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,271
    25,739
    113
    Vandaag de matchakoekjes uit de koekjesbijbel gebakken. En dan de witte chocolade weggelaten en de vorm verandert in hartjes, om het passend te maken bij het dessert (chocolademousse en frambozencoulis)
    IMG_8143.jpeg
     
    Amaranthas, toch3, nelta and 4 others like this.
  11. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,415
    30,760
    113
    Female
    Ik heb gisteren een hartige vlaai gebakken (hartige taart in de vlaai-vorm)
    Was goed gelukt.
    op de foto lijkt hij een beetje aangebrand, maar dat viel dus mee. Zit gekruid gehakt, prei, paprika en ui in. 20240217_191510.jpg
     
    toch3, Paardenbloem and Zxcvb like this.
  12. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,415
    30,760
    113
    Female
    Oeh dat klinkt als een heel lekker dessert :)
    Wanneer open jij je restaurant? Kom ik toetjes eten :D
     
    Paardenbloem and Zxcvb like this.
  13. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,251
    93
    Female
    Weet iemand of een muffinbakvorm veel verschilt van een cupcake bakvorm?

    Ik wilde de bosbessenmuffins die hier ergens genoemd werden gaan maken, maar volgens mij heb ik alleen maar cupcake vormen en die zijn vrij laag. Zou dat uitmaken?
    Ik heb wel die tulpvormige papieren vormpjes besteld en die komen zo binnen als het goed is.
     
  14. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,251
    93
    Female
    Deze wilde ik nog met jullie delen. Het was zaterdag echt om te janken maar nu kan ik er wel om lachen:
    Mijn eerste poging tot een Limburgse vlaai maken, wat resulteerde in een soort aangebrande pizza:roflmao:
    IMG_1907.jpeg
     
    owly, Mamafiets and Fruity90 like this.
  15. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,889
    4,161
    113
    Female
    Ik gebruik altijd gewoon hetzelfde blik en nooit problemen gehad.
     
    Paardenbloem likes this.
  16. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,042
    14,723
    113
    Female
    Ik denk dat die tulpvormige vormpjes er gewoon voor zorgen dat je muffins goed de lucht in kunnen zonder uitlopen.

    Voor een hoge biscuit gebruik ik ook een gewone springvorm die ik ophoog met bakpapier. Gaat prima.
     
    Paardenbloem likes this.
  17. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,251
    93
    Female
    Bedankt voor jullie antwoorden!
    Dan hoef ik er geen nieuwe vorm voor te kopen in ieder geval, fijn :)
     
    Zuul and Zxcvb like this.
  18. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,042
    14,723
    113
    Female
    Hmm, die ziet er niet echt smakelijk uit:eek:
    Balen van het werk is dat altijd hè. Heb je zin in wat lekkers, doe je er moeite voor en heb je uiteindelijk nog niks:(
     
  19. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,251
    93
    Female
    Ja ik was op dat moment echt heel chagrijnig:oops:
    Waarschijnlijk klopte de oven temperatuur van het recept niet (220 graden). Begreep later dat veel mensen vlaaibodems op maximaal 170/180 graden bakken.
    Heb daarna nog gauw een boterkoek gebakken, die lukt altijd :)
     
    Zxcvb likes this.
  20. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,271
    25,739
    113
    Ik ben al bezig met het dessert voor aankomende zondag. Kwam een recept tegen voor Pumpkin spice roomijs, en aangezien middelste dochter dol is op pumkin spice latte’s werd dat mijn inspiratie. Daarbij komt dan nog een pompoenmousse uit de sifon.
    En als crunchy element, pompoenpit macarons gemaakt. Oftewel de amandelmeel vervangen door heel fijngemalen pompoenpitten.
    Nou bleek mijn suikerthermometer kapot, en moest ik gokken of de suikersiroop op themperatuur was. Gedoemd om te mislukken dus :roflmao: Maar ondanks dat zijn ze verrassend goed gelukt. Paar waren gebarsten, maar de meesten zijn gewoon echt oke :D
    IMG_8151.jpeg IMG_8153.jpeg
     

Share This Page