Onze zoon wilde een bloemen focaccia maken. Hij heeft het zo goed als zelf gedaan met zijn 9 jaar! Ben trots op hem Voor het bakken: Na het bakken:
Wauw, een schilderij om te eten. Prachtig gedaan hoor. Als hij net zo lekker is als hij eruitziet.....
Mijn blauwe bessenmuffins zijn klaar. Volgens mij goed gelukt, ze ruiken in ieder geval heerlijk! Bedankt voor het recept Zuul, superleuk om hier inspiratie op te doen!
Ik heb precies die gemaakt in een ondiepe muffinvorm. Ze bollen mooi op, dus ik zou zeggen dat het niet uithaalt! Ik wist niet eens dat er muffinvorm en bestaan Ik dacht altijd dat er maar 1 vorm voor bestond haha.
En hoe smaken ze? Wij vonden ze allemaal zo lekker dat ik ze daarna nog 3x gemaakt heb. Wij delen onze baksels altijd uit en de feedback over deze was zeeeeer positief! Ik heb ze ook gemaakt met chocolade in de muffin met hazelnoot kruimels erop maar die kon niet tippen aan de bosbessen variant. *Ik ga ze zo weer maken
Vanmorgen deze gemaakt. Recept van Project gezond. Hij oogt wat donker op de foto. Maar de smaak was prima. Zit appel, rozijn, walnoot en kaneel door. Beetje suiker toegevoegd aan het recept. En een deel amandelmeel gebruikt. Al met al redelijk gezond cakeje. En lekker vullend. Edit.... en de foto's
Baktotaal heeft trouwens vandaag nog 10% korting op het heel assortiment. mochten er nog dames zijn die iets willen kopen
Ja leuk, ik zag het ook en heb direct een bestelling gedaan met benodigdheden voor de 1e verjaardag van onze jongste!
Mwapmwapmwaaaap ik wilde een keer croissants maken, 3 dagen voor uitgetrokken. Vanmorgen om 5 uur een wekker gezet om ze uit de koelkast te halen voor de laatste rijs (2.5 uur in een licht warme oven omdat de kamer hier 16 graden was). Zijn ze niet gerezen . Recept van de Veldkeuken maar ik denk dat er te weinig gist in zit (moest 1tl gedroogde gist in op 500gr bloem). De oven heeft het nog redelijk goed gemaakt en ze smaken prima, het wordt een rommeltje met snijden dua dat is ook goed maar het had luchtiger gemogen.
Als wij brood bakken gebruiken wij gram in plaats van lepels. Ben je veel nauwkeuriger. Rutger bakt doet 12 gr op 500 gr bloem
Dit was 10 gram bakkersgist of 1tl gedroogd, ik vind 12 gram dan weer veel tov die 10 gram bakkersgist die in mijn recept stond. Sowieso doet hij meet van alles zo te zien, boter suiker en vocht