Het Grote Exotische Recepten Topic!!

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaDeluxe, 9 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    N.a.v het nasi topic, kunnen we hier al onze heerlijke recepten delen!! Kom maar op! :)
     
  2. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Ik begin wel met 2 nasi recepten, de witte en de bruine nasi:

    Snelle chinese nasi:

    De hoeveelheden, met name de rijst, moet je ff per persoon afwegen afhankelijk van hoeveel je nodig bent. Ik maak altijd voor 10-12 personen.
    -Gekookte rijst, ik gebruik 1 kilo zak euroshopper suriaamse rijst
    -2-3 kipfilets, gaar gekookt en heel fijn gesneden of geplozen (evt ham erbij maar wij eten dat niet)
    -2 rode uien, fijngesneden
    -4 teentjes knoflook, of zoals ik zelf doe, 2 thl knoflookpasta (conimex)
    -2 kippenbouillontabletten
    -lente uitjes stuk of 3-4 fijngesneden
    -vissus (klein scheutje)
    -5 eieren (geklutst met een scheutje melk,zou,peper en dan grove roerei ervan bakken)
    -olie

    Olie verhitten. Ui fruiten, kip (evt ham) erbij en de knoflook,2 minuten bakken. Eieren erbij doen met de bouillontabletten, zout en peper. Lenteui snel erbij gooien en dan opscheplepel per keerde rijst erbij bakken, scheutje visolie en klaar!

    Wij vinden m echt als de nasi van de chinees smaken.

    Surinaamse nasi

    -gekookte rijst 1 kilo
    -3 grote uien fijngesnden
    -knoflookteentjes of pasta
    -maggiblokjes 4
    -zoute ketjap (siew)
    -zoete dikke ketjap (witte plastic fles met rode dop, ben het merk ff kwijt)
    -selderij fijngesneden 3 takken ongeveer
    -evt 5 spice (5 kruiden chinese poeder)
    -3 gekookte kipfilets geplozen (pluizen is uit elkaar trekken met j vingers anders ff youtuben)

    Dit recept is echtop gevoel ds misschien een keer oefenen eerst

    In een grote pan olie verhiten de uien knoflook en maggiblokjes fruiten. Nu ga je steeds een lepel kip, een grote lepel rijsteen klein scheutje zute ketja en een flinke scheut zoete in de pan bij elkaar gooien. Steeds heel goed roeren(vuur heel laag). Alle rijst moet bruin zijn, dus geen witte brokken rijst er tussen! Zo ga je door tot alle kip en rijst op is. De nasi moet volledig bruin zijn van de ketjap maar wel droog blijven, je mag flink met de zoete tekeer gaan maar het moet wel openomen worde door de rijst. Een beetje aftasten dus!! Op het laatst de selderij erdoor roeren en evt een snuf 5spice.

    Ik maak dit ook weleens met een grote zak soepgroente erdoor voor een makkelijke gevulde maaltijdnasi.
    Of ik maak het zonder de kip en maak er ketjap kip uit de oven bij of gebakken vis.

    Lekker met zuur en zelfgemaakte pindasaus, yummie!

    Eet smakelijk!!!
     
  3. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Oeh lekker, ik lees mee! :)
     

Deel Deze Pagina