Hoe maken jullie stoofperen? Ik heb eigenlijk alleen kaneel en suiker in huis. Is dat genoeg? Heb ook nog wel een fles mouserende rode druivensap, kan ik er daar ook een beetje van doorheen doen?
Ik maak altijd deze; https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R999944/stoofperen-in-port Oh en de kinderen eten er gewoon van mee. De alcohol is toch verdampt.
met bessensap doe ik het bij de super vandaan. maar het kan ook met limonade, port, rode wijn, perensuiker etc.
Ik doe het altijd met rode wijn, kaneel stokjes en suiker. Ook wel eens met gluhwijn. Dan gaat er alleen nog wat suiker bij in.
1 flesje rode bessensap en aanvullen met water tot de peren onder staan. Dan 2 zakjes vanillesuiker,2 eetlepels gewone suiker en flink wat kaneel erbij en laten koken maar
Ik doe het met bessensap, beetje perensuiker en een kaneelstokje. Als de bessensap op is maar er nog peren over zijn gebruik ik druivensap. Aanvulling: de sap is om een zuurtje eraan te geven.
Je kunt er oom een scheutje ranja bij doen voor de kleur. Maar ik doe soms ook wel alleen een klein beetje water en vanillesuiker. Ook al lekker. Of helemaal los met kaneel, steranijs, port en kruidnagelen. Maar als ik ze inmaak doe ik dat niet met veel kruiden want die sterke smaken blijven doorwerken, dan is het een jaar later niet meer te eten.
Is alleen voor de kleur idd. Het bessensap is wel vrij zuur,vandaag zoveel suiker. Misschien dat je zonder het sap wat minder suiker moet doen?
Ik heb nu alleen water, kaneel en suiker gedaan. Ze zijn al aardig zacht, dus heb er 1 geproefd en het smaakt wel lekker. Laat ze nog wel even opstaan misschien dat ze dan wat roder worden.
Ik heb ze gemaakt met een deel druivensap, een deel rode port, kaneelstokje, citroenrasp en wat kruidnagel.
Ik heb net een pan peren opgezet, wij maken ze altijd alleen met kaneel en op het laatst wat suiker Als ze lang genoeg opstaan worden ze mooi door en door rood.
Kreeg ze niet echt rood meer (Was bang dat ze uit elkaar zouden vallen) maar smaak is prima! Morgen even kookvocht in laten koken en dan smullen maar!
Jahoor! Ik maak het meestal met akleen kaneel en suiker erbij. Soms gooi ik er wat anders bij maar vaak gewoon alleen dit.