Geitenkaas mag altijd! Listeria komt niet voor in geitenkaas/melk. Verder mag je alle kaas as het gegratineerd is, het is dan boven de 65 graden verhit en alle bacteriën zijn dan dood.
ik zou echt niet kunnen verzinnen waarom dit een probleem zou zijn. En waarom zou maanzaad niet verstandig zijn? Dat eet je hier op je brood toch ook?
Kan iemand mij vertellen of je chocolade lava cakejes mag eten tijdens de zwangerschap? Ik vind ze zo lekker maarja ze worden wel met rauw ei gemaakt. Ze gaan wel in de oven maar zijn nog zacht van binnen als je ze eet...
Waarom mag je geen rauwe haring eten? Ik dacht juist dat deze vette vis, naast makreel, heel goed is?
Het mag wel, alleen als je zeker weer dat ie vers is. Maar de meningen zijn ook onder gyn's er dus over verdeeld, mijn vorige gyn vond het juist goed en ze waren toch op een of andere manier bewerkt, dus geen probleem. De gyn die ik nu heb zei dat het toch rauw is en dus alleen eten als ik verzekerd ben van echte versheid.
O ik dacht dat het om ander soort maanzaad ging, maar bij nazoeken blijkt er maar 1 soort te zijn haha. Op wiki vind ik wel: Maanzaad bevat enige concentratie aan dezelfde verdovende stoffen, die ook in andere papaversoorten aanwezig zijn. Ach als het om klein beetje gaat...
Weet iemand hoelang je mayonaise kunt bewaren? Ik weet dat het wel lang kan, maar omdat er geadviseerd wordt om producten in de koelkast niet te lang te bewaren vraag ik me af of dat ook met mayonaise is? Ik heb het nu een maand geopend in de koelkast staan.
Dit klopt niet hoor! Dit geldt wel voor mozarella, maar niet voor geitenkaas, daar kan listeria nog steeds in voorkomne als het rauwmelks is!
Ik heb van een geitenboer in mijn omgeving de uitleg gekregen dat een Geit die besmet is met Listeria meteen zo ziek is, dat ze geen melk meer geeft/kan geven. Daardoor kan ze het ook niet doorgeven in de melk en zal er dus geen listeria in geitenkaas voorkomen.
Ik hoop nog steeds dat iemand mij dit kan vertellen... Heb er zo'n trek in Het gaat dus om zo'n cakeje:
Ik denk beter van niet. Ik wilde crème brûlée maken en dacht dat het wel kon omdat het toch gestold is nadat het uit de oven komt. Maar ik lees op verschillende sites toch dat het afgeraden wordt. Denk dat zo'n heerlijk, goddelijk, chocoladerig en nog vloeibaar cakeje dan ook niet de bedoeling is
Wij maken ze ook met kerst maar die van mij wordt gewoon een hard, helemaal doorbakken chocoladecakeje
JAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Gelukkig nog IETS dat we kunnen eten Onlangs aan de VK hier op het forum gevraagd! En het mag, mits ze maar ver verwijderd zijn van de uiterste houdbaarheidsdatum. Ra ra, wat ik morgen vers bij de visboer ga halen voor 1e kerstdag?
Jammer zeg en ook al geen crème brulee meer :x Geen rauw vlees en vis had ik me natuurlijk al op voorbereid, maar mijn lekkere toetjes missen Misschien maak ik wel gewoon een doorbakken choco cakeje en giet ik er zelf gesmolten chocola op
Als je toch zelf gaat bakken, het schijnt dat er ook zoiets bestaat als gepasteuriseerde eieren, die je dus wél rauw mag eten... Waar je dat kan kopen weet ik echter niet...
Je kunt je eieren ook zelf pasturiseren.. en anders verkoopt jumbo ze volgens mij... dan is er niks meer aan de hand
Ik ben nu op werk en ze hebben een buffet voor ons geregeld hoorde ik vanmiddag. Super lief natuurlijk. Alleen, nu zie ik dat het toetje bourbon vanille mousse is.. Dat vind ik zo lekker. Alleen, het is besteld, dus ik kan de ingredienten niet vragen. Weet iemand of je dit mag eten? Ik neig naar niet namelijk..