Binnenkort heb ik een familiebbq en daar worden o.a. ook veel kippenbouten gegeten. I.v.m de zwangerschap heb ik die liever eerst voorgegaard. Nu heb ik al gegoogled over het voorgaren van de bouten in de magnetron, maar er wordt nergens verteld hoe dat precies moet. Weten jullie misschien hoe dit gaat? Gaan de kippenbouten in de bouillon in een magnetronschaal, of kan ik ze gewoon 'droog' voorgaren? Ze zijn wel al gemarineerd. groetjes Ann
ik zou ze zelf in een bak met magnetronfolie afdekken, dan stomen ze een beetje gaar... is dat wat? vind het zelf ook altijd wel prettig als de kip is voorgegaard... toch altijd een beetje eng he?
Kun je niet bij de poelier van die voorgegaarde kippenpoten halen? Of van die gegrillde? Dan hoef je ze op de BBQ alleen nog op te warmen?
Ik stoom ze altijd in de stoompan. Dan hoef je ze op de bbq alleen nog bruin en warm te bakken. De marinade gaat er wel een beetje af door de stoom.