Kruidnoten zijn heel simpel te maken en veel lekkerder dan uit een zak die in de winkel is gekocht Ingredienten: - 250g zelfrijzend bakmeel - 10g speculaaskruiden - 120g bruine basterdsuiker - 135 g boter - 6 eetlepels melk - mespuntje zout 1. Kneed alle ingrediënten behalve de melk goed door elkaar. 2. Voeg lepel voor lepel de melk toe tot je een soepel deeg hebt. 3. Bekleed je bakplaat met bakpapier. Leg hier kleine balletjes van het deeg op en druk ze een klein beetje plat. 4. Plaats ze in de oven op 165C en bak ze voor c.a. 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Eet smakelijk!
@ Setje: Voor stamppot boerenkool gebruik ik altijd ongeveer 1 1/2 kg kruimige aardappelen, een zak boerenkool van 250 gr, vacuumverpakte dobbelsteentjes vetspek (alleen het witte is dat), een 1/2 zakje kruidenmix voor boerenkool (Silvo), scheut melk en wat boter. Er boven op een worst van de Hema! Aardappels en boerenkool samen in een grote pan een half uur koken. Ondertussen de spekjes rustig lichtbruin en knapperig uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier. De aardappels afgieten en stampen met de kruiden, boter en wat melk tot een smeuige massa. spekjes erdoor roeren, worst erbij, klaar! Eetze!!
Mexicaanse pistoletjes Benodigdheden voor 4 broodjes: -4 pistoletjes -500 gram gehakt -mexicaanse gehaktkruiden van silvo -plakken jong belegen kaas Het gehakt kruiden en rullen, pistoletjes aan de bovenkant insnijden. Pas op niet helemaal door! Het gehakt in het broodje doen, goed vol. Dan over de bovenkant een plak kaas en daarna in de oven 4 minuutjes op 200 graden. Simpel receptje, snel klaar en echt heerlijk!!!!
Pita kipshoarma Benodigdheden voor 4 personen: -4 pitabroodjes -400 gram kipfilet -ui -rode paprika -zakje shoarmakruiden van silvo -ijsbersla Snij de kipfilet in dunne reepjes en kruid ze met de shoarmakruiden. Dit moet even een kwartiertje intrekken. Ondertussen het ui snipperen en de paprika in kleine blokjes snijden en even 2 minuutjes in een pan gooien. De pitabroodjes in de oven volgens de verpakking. Als de kruiden goed ingetrokken zijn kan de kip in de pan. Op het laatst kan de ui en de paprika er nog even bij. Pitabroodje vullen met de kipshoarma en een beetje ijsbergsla erbij. Smullen maar!
Weet er iemand een lekker receptje voor vis? en met name witvis die we lekker vinden...en het liefst nog mager ook dus geen lekkerbekjes of gepaneerde kabeljauwfilet! Bedankt vast!
Ik heb gisteren kipsandwiches gemaakt en zelfs mijn vader vond ze heerlijk! Het is wel een vet recept, maar goed we eten het niet al te vaak. Benodigdheden 1 flinke hele kip Sandwichtbrood ( te koop bij de Makro, je kan er meteen veel maken want het is heel lang en je moet het in stukken snijden ) Zaanse Mayonaise Sla, liefst rucola of eikenblladsla Zeezout Boter Eventueel een citroen Voorbereiden Laat de boter zacht maar niet vloeibaar worden Verwarm de oven voor op 200 graden Dit recept is genoeg voor heel veel sandwiches! Doe de kip in een braadslede en vet hem royaal in. Vet alles in, de vleugels, de poten, de bovenkant en de onderkant. Bestrooi aan elke kant met zeezout naar smaak ( ik merk dat redelijk wat zou de kip erg lekker maakt ). Snijd eventueel een citroen doormidden en stop 1 helft in de holte. De andere kan je eventueel in de slee leggen. Stop de braadslede met kip in de oven en braad hem zo'n 1,5 uur of prik na een uur met een naald bij het dunne gedeelte van de poten ( de ruimte tussen de poot en het lichaam ). Bedruip de kip met het vet vaak. Je kan dit met een speciaal apparaatje doen, ik schep gewoon met een flinke ( niet diepe ) lepen het vet royaal over de hele kip. Zo zorg je ervoor dat de kip niet droog gaat worden. Wanner de kip gaar is, even laten afkoelen. Pluk daarna de kip en snijd alles redelijk fijn, maar niet te fijn. Snijd het brood in mooi vierkanten en strijk dun wat mayo op beide kanten, beleg 1 zijde met een beetje sla en doe daarop een klein beetje kip. Doe de andere kant erop en snijd de diagonaal door. P.S. Je kan heel erg varieren met dit recept, vind je mayo te vet, neem dan yoghurt mayo, of maak een mengsel van volle mayo en een beetje creme fraiche, net wat je lekker vind. Als je geen pasje hebt van de Makro is goed vers casinobrood ook goed. Deze kun je bijvoorbeeld roosteren in de gril met een beetje olijfolie en kruiden naar keuze en dun besmeren met boter. Of ipv volle romige sauzen tapenade of pesto op de boterhammen doen. Boter kan je ook naar smaak doen, maar doe wel royaal, want je moet wel kunnen bedruipen met het gemolten vet in de braadslede. Eet smakelijk
Klinkt erg lekker vuurmeisje! Ook lekkere kipsandwich: - wit brood (3 sneetjes per sandwich) - gerookte kip - worteltjes rasp (zakje) - oude kaas - tomaat - tabasco - mayonaise - gebakken uitjes (potje) - alfalfa - zout en peper Heeeeeeeeeeeeerlijk!
Lekker voor zomers: Pastasalade: macaroni dikke plak (bij heel pak macaroni evt 2 plakken) ham paar eetlepels zilveruitjes 1 rode paprika 2 eieren geraspte kaas yogonaise (geen gewone mayonaise, moet lekker fris zijn) Macaroni koken en goed met koud water spoelen tot het afgekoeld is, ham in blokjes snijden, paprika in stukjes snijden, hardgekookte eieren in stukjes snijden, alles door elkaar mengen met een paar eetlepels zilveruitjes, yogonaise en geraspte kaas.
Nasi voor 4 personen 1 pak witte rijst 2 a 3 speklappen (naturel) 2 grote uien 1 theelepel ketoembar 1 theelepel laos 1 theelepen djahe 1 theelepel sambal ketjap manis De speklappen in blokjes snijden, de uien snipperen. Eerst het spek goed doorbakken tot het bijna krokant is, dan de uien lekker meebakken. De kruiden erover strooien, een theelepel sambal erdoor (als je van erg pittig houdt, dan evt iets meer) en afblussen met ketjap, tot de bodem van de hapjespan bedekt is. Dan de gekookte rijst erdoor roeren. Lekker met seroendeng en evt verse atjar.
klinkt lekker en makkelijk ook is mss een leuke afwisseling op de komkommer en tomaten om dan zoals dit iets fris bij de maaltijd erbij te hebben
Het recept voor boerenkool! Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden 1,5 kg de boerenkool erbij 250 gram. Dit zo'n 20 minuten koken tot de aardappeltjes gaar zijn.. Ondertussen de magere spekjes bakken ( geen boter toevoegen!!) ( evt een uitje mocht je dit lekker vinden) Wanneer de aardappels gaar zijn de boerenkool en aardappels stampen.. Een flinke scheut azijn er door! Spekjes met bakvet en al door de stampot heen mengen.. Lekker met een gehaktbal, speklap , rookworst of verse worst..
Zuurkoolschotel met mager rundergehakt Zelfs zuurkoolhaters vinden deze schotel lekker. Aantal personen: Geschikt voor 4 personen Ingrediënten 500 gram zuurkool 500 gram aardappels 250 gram mager rundergehakt 40 gram katenspek 2 stuks uien 1 stuk (rode) paprika 2 teentjes knoflook 45 ml (3 eetlepels) boter of margarine 1 blikje ananas, uitgelekt 2 stuks banaan 2 theelepels kerriepoeder 2 dl tuinkroudenbouillon 40 gram paneermeel Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 175 graden. Stap 1: De aardappelpuree maken: Schil de aardappels, snijd deze in stukken en stoom deze met de fijngesneden paprika boven de tuinkruidenbouillon in ongeveer een halfuurtje in een stoommandje gaar. Ik stoom mijn aardappels en groente, omdat ik dat lekkerder vind, maar koken kan natuurlijk ook, houd dan een kooktijd aan van ca. 20 minuten. Stamp de aardappels en de paprika met wat van het kookvocht fijn, het moet een lekker smeuïge puree worden! Zelf pureer ik de aardappels en de paprika altijd met de staafmixer, maar met een gewone stamper kan het natuurlijk ook. Stap 2: het gehaktmengsel maken Doe 45 ml (ca. 3 eetlepels) in een braadpan/wok. Goed heet laten worden! Pers hier boven de twee teentjes knoflook uit. Snij de uien en fruit deze in de boter glazig. Voeg het gehakt toe en bak lekker rul, dit doe je het gemakkelijkst door het gehakt steeds met twee pollepels te husselen. Voeg de kerriepoeder en naar smaak peper en zout toe. Stap 3: de schotel in elkaar flansen Snij de banaan en de uitgelekte ananas. Snij de uitgelekte zuurkool fijn. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de katenspek (40 gram komt neer op ongeveer 4 plakjes). Schep hierop het gehaktmengsel. Op het gehaktmengsel komt de fijngesneden zuurkool. Vervolgens de ananas en de banaan. Tot slot de aardappelpuree. Dek af met de paneermeel (tip: mocht je schotel van tevoren klaar maken, strooi de paneermeel er dan pas op vlak voordat je de schotel de oven schuift.. zo wordt de meel niet drassig). Laat de schaal in een halfuurtje gaar worden en schuif tot slot nog zo'n 5 a 10 minuten onder de hete grill voor een krokant korstje.
Weet iemand misschien hoe je kippenpoten het beste kan bereiden? Ze staan al anderhalve dag in de marinade (met ketjap enzo) en ze zijn redelijk groot. Oven? Of bakken? En dan zo dat ze ook van binnen gaar zijn...
En hoe warm en hoe lang moet dat dan? Volgens mij heb ik ook een grillstand op m'n oven en grillen is altijd wel lekker ja...
Mijn pasta (maaltijd) salade: Pasta (ik gebruik meestal die wokkels driekleur) Balsamico dressing Gemengde sla (krulsla, eikenblad etc.) Uitgebakken spekjes Geraspte kaas Paprika Rode ui Gebakken champignons evt. zongedroogde tomaatjes evt. Gebakken kipfilet in stukjes erdoor of erbij. Alles door elkaar roeren en klaar!
Als ik champignonsoep maak is dat altijd uit een pakje van honig (ik weet het lekker makkelijk), maar nu heb ik nog een bakje champignons staan en die wil ik er eigenlijk bij doen, maar hoe? MOet ik ze eerst bakken en er dan bij doen of kan je ze er zo rauw erin doen??