Het Lekkere recepten topic

Discussie in 'De lounge' gestart door chantal1984, 11 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. namya

    namya Niet meer actief

    je doet alles tegelijk rauw in de ovenschaal neem ik aan ?
     
  2. namya

    namya Niet meer actief

    belooft wel wat met craime fraiche, mosterd en dille

    ga nu al watertanden
     
  3. marjolinos

    marjolinos Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    2.953
    0
    0
    tilburg
    Ja ik doe alles rauw in de oven op ongeveer 200 graden! en dat op 20 min.
     
  4. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    thaise viscurry:

    groene currypasta aanfruiten, uitje erbij.. dan afblussen met kokosmelk, op smaak brengen met vissaus en als laatste vis naar keuze erbij
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Wij willen vanavond gaan BBQ-en met de buurtjes. Zij zorgen voor stokbrood en salades, wij voor het vlees.
    Alleen...hoe maak je lekkere marinade voor kipsate????
    Die zakjes uit de winkel vind ik niet zo heel erg lekker. Soms marineer ik ze een paar uur in de ketjap manis, maar dat is best overheersend, zeker als je er ook nog lekkere pindasaus over doet.

    Hebben jullie het recept voor mij???
     
  6. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Ik gebruik Ketjap manis knoflook en sambal.

    Daar laat ik de kip in marineren. ( en je kan de ketjap ook een beetje verdunnen met water zodat hij niet TE overheerst )
     
  7. Chrissie

    Chrissie Niet meer actief

    Ketjap, sambal, uitje heel fijn snipperen, satekruiden, knoflook, citroensap, peper en zout.
    Daar de kip minimaal 4 uur in laten marineren, tussendoor paar keer doorroeren. Hier altijd groot succes :)
     
  8. Skye

    Skye Niet meer actief

    Ik snijd knoflook groot, snij uien groot (zodat je het makkelijk kan verwijderen als je kip gaat rijgen), dan de kip snijden en dit door elkaar husselen. Peper en zout, en eventueel nog een beetje sambal! dan ketjap manis erbij en goed doorroeren. Dat afgedekt in de koelkast laten staan en af en toe omscheppen! Heerlijk.........echt mijn favo kipsate
     
  9. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ahaa! Mijn ketjap-manis versie moet ik dus gewoon uitbreiden met wat meer ingredienten.....
    Komt vast helemaal goed!

    Bedankt!!!!:)
     
  10. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Zakje mix van de conimex voor sate marinade.
    Die hebben ze ook in een hot variant.
    Lekker ketjap manis een scheutje erbij, en in laten trekken.

    Is een van de makkelijkste manieren, en o zo lekker.
    Ik maak dit altijd voor bij de bami.
     
  11. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Ik heb weer even een aantal topics samengevoegd in dit grote receptentopic...

    Kokkerel ze!
     
  12. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Hier eten we vnv nasi, maak ik altijd zo,

    Voor 4 personen

    basmatirijst 400gr
    1 prei
    1 ui
    ham 200gr
    3 eieren
    mix voor nasi (honig)

    Ik snij de ham in kleine stukjes en bak dat samen met de ui in een koekenpan. Daarna de prei erbij. De mix met water erbij doen en op het laatst de rijst erbij.

    Ondertussen klop ik 3 eieren los met eikruiden erdoorheen. Dan in de koekenpan en er kleine stukjes van maken (soort scrambled egg) en door de nasi doen, als laatste wat ketjap eroverheen!

    Dit eten we dan met satesaus, kroepoek en komkommer;)
     
  13. namya

    namya Niet meer actief

    wie heeft en lekker pittig maar vooral puur recept voor nasi OF bami

    liefts zonder toevoeging van pakjes, flesjes potjes etc...echt alles puur??
     
  14. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Ik gebruik altijd boemboe's
    Wel uit een zakje maar je kunt eens kijken wat er in zo'n zakje zit en dat gebruiken?
     
  15. namya

    namya Niet meer actief

    ja of ik probeer het recept van de toko in loosduinen hier te ontfutselen

    :D
     
  16. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag

    Owh meid dat heb ik al tig keer geprobeerd
    Maar zelfs deze indo lukt dat niet :D:D
     
  17. namya

    namya Niet meer actief

    ben jij indo???

    en dan kom je aanzetten met boemboes :D


    :(
     
  18. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Ja ik ben een luie indo :p

    In t weekend maak ik vers doorde weeks niet :p (anders ben ik zooooo laat klaar met eten maken )

    En de nasi vind mn vriend alleen lekker met de boemboes

    Dus dan doe ik hem een plezier en maak k m zo :p
     
  19. namya

    namya Niet meer actief

    nou geef dan het recept van de verse versie van naso of bami

    truus :D
     
  20. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    oke komt ie :D

    3 teentjes knoflook ( of meer wat je zelf lekker vind )
    Hamlappen of kip filet ( ik zelf gebruik spekjes )
    Ketjap ook naar eigen smaak
    Sambal ( ook wat je zelf wilt ) Hier gaan er 2 verse pepers in namelijk
    Ui, Prei
    En een thee lepel trassi
     

Deel Deze Pagina