Het Lekkere recepten topic

Discussie in 'De lounge' gestart door chantal1984, 11 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    Ja hoor!

    Ingredienten.


    Massala
    teentje knoflook
    tomaten
    ui
    bouilionblokje ( rundvlees)
    kip ong 500 grm
    aardappelen (ong. 4)
    Groente naar gelange je zelf wilt ( ik doe de ene keer chinese kool en de andere keer kouseband, sperziebonen.


    Bereidingswijze:
    Olie in de pan en lekker laten opwarmen.. Snij intussen de ui de tomaat en kip. Als de olie heet is doe je de ui erin. Lekker laten bakken tot de ui een beetje bruin kleurig is. Doe dan knoflook de tomaat en boulionblokje erbij en lekker roeren tot de tomaat veranderd is in een bruin papje.

    Doe hierna een eetlepel massala in de pan en even aan laten bakken. Gooi na ongeveer 1 minuut de kip er in en de kip insmeren met de massala.

    Lekker laten bakken en als de kip mooi en goed gebakken is doe je er een half kopje water bij.


    Nu doe je de geschilde aardappelen ( in 4 partjes gesneden) Erbij en giet je er nog een half kopje water bij!

    Op een zacht vuurtje zetten met de deksel erop.

    ( Wil je hem spicey hebben dan doe ik er meestal als ik de massala kruiden erin gooi ook nog eens gedroogde chili/vlokken)

    Rotiplaat koop ik altijd in een toko!

    Eetse!
     
  2. marsab

    marsab VIP lid

    6 okt 2006
    6.315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    Aardappel in room saus = HEERLIJK!

    Koos ik als kind zijnde altijd om te eten op mijn verjaardag.

    Voor 4 personen

    6 grote aardappels
    50 gram margarine
    bloem (op gevoel)
    1 pakje slagroom (niet geklopt!)
    melk (op gevoel)
    blikje boterhammenworst

    (eventueel kaas en appelmoes)

    Kook de aardappels.
    Snijd de boterhammenworst in blokjes.
    Smelt de margarine in de pan. Voeg steeds wat bloem bij, tot je een soort bal krijgt. Laat de bloem op laag vuur en steeds roeren gaar worden.
    Voeg steeds een scheutje melk toe en goed roeren (laag vuur houden).
    Voeg net zoveel melk toe tot je een gladde, dunne (zonder klontjes) saus hebt.
    Voeg de room toe en laat het op laag vuur warm worden.
    Doe de boterhammenworst bij de saus en laat het geheel weer warm worden.
    Stamp de aardappelen grof in stukjes/ brokken.
    Roer deze door de saus.
    Lekker met kaas en appelmoes!

    Ps. waarschuwing, het ziet er niet lekker/ ranzig uit! hihi
    Maar het smaakt VERRUKKELIJK! =P~
     
  3. loeki bedoel je nou dat je de couscous bij de runderlappen doet op het einde?
    word het niet erg waterig dan, of valt het mee?
     
  4. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    De couscous neemt al het vocht op.
     
  5. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Wie weet er een hele lekkere manier om verse maiskolven klaar te maken en wat eet je er dan bij?
     
  6. Ienieminie

    Ienieminie Bekend lid

    8 apr 2007
    727
    0
    0
    Leerkracht Basisonderwijs
    Ik haal altijd maiskolven van de bonduelle (diepvries), die doe ik 15 minuutjes in de magnetron met een laagje water.
     
  7. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Ik weet hoe ik ze klaar moet maken, dat heb ik al eerder gedaan, maar nu zoek ik echt iets lekkers en verrassends. Iets wat je met de mais kunt doen. Mijn man lust geen soep.
     
  8. Ienieminie

    Ienieminie Bekend lid

    8 apr 2007
    727
    0
    0
    Leerkracht Basisonderwijs
    Hmmm... weet ik zo ook niet. Ik vind ze gewoon heerlijk zonder verder iets speciaals, wat boter en suiker (of zout).
     
  9. yara06

    yara06 Actief lid

    10 mrt 2007
    119
    0
    0
    Mais heel even koken en daarna in de grilpan of oven, de bbq is nog beter ;) . Wij eten er altijd gehakt met aardappeltjes uit de oven bij gekruid met tacokruiden.mmmmmmmmmmmmm
     
  10. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Klinkt goed. De mais lekker puur eten is ook heel lekker. Maar ik weet niet zo goed wat ik erbij moet serveren. Vorige keer hebben we er taco's bij gegeten. Lekker, maar ik ben daar niet zo'n liefhebber van. Dus nu zoek iets creatiefs bij de mais :)

    Iemand een lekker visrecept met mais, of is dat geen lekkere combi.
     
  11. Nemo

    Nemo Niet meer actief

  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.085
    3.869
    113
    Je kunt er bijv. ongeschilde aardappels uit de oven bij doen, gevuld met roomkaas met bieslook.
     
  13. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Oh dat klinkt ook lekker. Ik denk dat ik er maiskip bij ga doen, dat kan haast niet anders dan lekker zijn.
     
  14. recept gezocht met mais van loeki2 toegevoegd aan receptentopic.
     
  15. Danjo

    Danjo VIP lid

    25 feb 2007
    18.384
    22
    38
    Vrouw
    Ik zoek ook een recept turks
    gevulde aubergine zit gehakt aard etc in
     
  16. marsab

    marsab VIP lid

    6 okt 2006
    6.315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    KIPFILET DER ROMANTIEK (zo noemt mijn zusje het tenminste)

    INGREDIËNTEN voor 4 personen:
    4 kipfilets
    2 gekookte eieren
    1 banaan
    4 plakjes katenspek
    1 pakje kerriesaus
    1 á 2 zakjes aardappelschijfjes (500 g)
    peper/ zout naar smaak

    voor de sla:
    1 zakje gemengde sla
    sla saus
    1 gekookt ei
    augurken
    tomaten
    komkommer
    appel
    kaas

    BEREIDINGSWIJZE
    Eieren ongeveer 5 min koken.
    Bak de kipfilet gaar en bak ondertussen de aardappeltjes mooi bruin
    Maak de kerriesaus klaar (zoasl op de verpakking staat)

    Maak daarna de sla mooi op met alle bovengenoemde gesneden ingrediënten.
    Mix het door elkaar.

    Als de kipfilet en de aardappeltjes klaar zijn kun je beginnen met het opmaken van de borden.
    Ondertussen bak je de katenspek lekker knapperig in de koekenpan.
    Snijd de 2 gekookte eieren door de helft.
    Leg nu 1 kipfilet op elk bord en daarboven op een half gekookt ei en een kwart banaan. Giet hier de kerriesaus overheen.
    Al laatst leg je er een plakje knapperig gebakken katenspek op.
    Schep ernaast de gebakken aardappeltjes en serveer de sla er apart bij!

    Je kan ipv de gebakken aardappeltjes ook gekookte of gebakken krieltjes gebruiken, of aardappelkroketjes etc.
     
  17. Lia

    Lia Bekend lid

    10 nov 2006
    989
    0
    0
    Secretaresse
    Zuurkoolschotel met mager rundergehakt
    Zelfs zuurkoolhaters vinden deze schotel lekker. Het recept heb ik van mijn moeder en zelf wat aangepast.

    Aantal personen: Geschikt voor 4 personen


    Ingrediënten

    500 gram zuurkool
    500 gram aardappels
    250 gram mager rundergehakt
    40 gram katenspek
    2 stuks uien
    1 stuk (rode) paprika
    2 teentjes knoflook
    45 ml (3 eetlepels) boter of margarine
    1 blikje ananas, uitgelekt
    2 stuks banaan
    2 theelepels kerriepoeder
    2 dl tuinkroudenbouillon
    40 gram paneermeel

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Stap 1: De aardappelpuree maken:
    Schil de aardappels, snijd deze in stukken en stoom deze met de fijngesneden paprika boven de tuinkruidenbouillon in ongeveer een halfuurtje in een stoommandje gaar.
    Ik stoom mijn aardappels en groente, omdat ik dat lekkerder vind, maar koken kan natuurlijk ook, houd dan een kooktijd aan van ca. 20 minuten. Stamp de aardappels en de paprika met wat van het kookvocht fijn, het moet een lekker smeuïge puree worden!
    Zelf pureer ik de aardappels en de paprika altijd met de staafmixer, maar met een gewone stamper kan het natuurlijk ook.

    Stap 2: het gehaktmengsel maken
    Doe 45 ml (ca. 3 eetlepels) in een braadpan/wok. Goed heet laten worden! Pers hier boven de twee teentjes knoflook uit. Snij de uien en fruit deze in de boter glazig. Voeg het gehakt toe en bak lekker rul, dit doe je het gemakkelijkst door het gehakt steeds met twee pollepels te husselen. Voeg de kerriepoeder en naar smaak peper en zout toe.


    Stap 3: de schotel in elkaar flansen

    Snij de banaan en de uitgelekte ananas.

    Snij de uitgelekte zuurkool fijn.

    Bekleed de bodem van de ovenschaal met de katenspek (40 gram komt neer op ongeveer 4 plakjes). Schep hierop het gehaktmengsel. Op het gehaktmengsel komt de fijngesneden zuurkool.
    Vervolgens de ananas en de banaan.
    Tot slot de aardappelpuree.
    Dek af met de paneermeel (tip: mocht je schotel van tevoren klaar maken, strooi de paneermeel er dan pas op vlak voordat je de schotel de oven schuift.. zo wordt de meel niet drassig).

    Laat de schaal in een halfuurtje gaar worden en schuif tot slot nog zo'n 5 a 10 minuten onder de hete grill voor een krokant korstje.

    Eet smakelijk!
     
  18. marsab

    marsab VIP lid

    6 okt 2006
    6.315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    Klinkt lekker Lia, ga ik eens proberen! :D
     
  19. Lia

    Lia Bekend lid

    10 nov 2006
    989
    0
    0
    Secretaresse
    Het is ook echt lekker, kan het je echt aanraden! Had het gisteravond weer eens klaar gemaakt en bedacht me toen dat ik er wellicht meer mensen blij mee kon maken!

    Als je het hebt gemaakt, hoor ik graag hoe het is bevallen!
     
  20. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    die gevulde aubergines heb ik wel eens gemaakt ja, is echt lekker
     

Deel Deze Pagina