Het Lekkere recepten topic

Discussie in 'De lounge' gestart door chantal1984, 11 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marsab

    marsab VIP lid

    6 okt 2006
    6.315
    0
    0
    Leerkracht basisonderwijs, hobby fotografe
    Twente
    Oké! :thumup:
     
  2. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    @ Danjo

    Gevulde aubergines :D
    Ingrediënten
    6 tenen knoflook 10 middel gr. aubergines 6 uien 100 gr boter 1 kilo runder gehakt 500 gr tomaten zout olie 1 eetl tomatenpure 1 bosje fijngeh.peterselie 10 gr pepers Materialen
    ovenschotel Bereiden
    Fruit in de boter de gesnipperde uien en in plakjes gesneden knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Roer er een ontvelde en in stukjes gesneden tomaat door. Verdun de tomatenpuree met wat water en voeg dit met het zout bij het gehakt. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal het van het vuur af en voeg er de peterselie aan toe. Laat staan.

    Snijd overlangs de schil van de aubergines. Laat tussen de geschilde plekken reepjes schil van 2 cm zitten. Kerf ze overlangs in zonder door te snijden. Strooi er wat zout overheen en laat ze 15 minuten staan. Laat ze uitlekken en bet ze droog met wat keukenpapier.

    Verwarm de oven voor op 160°C.

    Verhit de olie in een braadpan. Bak de aubergines voorzichtig aan weerskanten.

    Schik ze hierna in een vuurvaste schotel en vul de inkepingen met het gehaktmengsel.

    Dek de schotel af met plakken tomaat en de hele groene pepers. Giet er een glas water bij. Bak de schotel 15 minuten in de oven op 160°C. Controleer af en toe of er wat water bij moet.

    Serveer met rijst

    10 personen
     
  3. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Omdat ik net drie topics heb gesloten..voor de liefhebber upperdeup!

    Volgende keer graag zelf even zoeken.

    kwebbel
     
  4. truuz

    truuz Actief lid

    27 jul 2007
    100
    0
    0
    Die zuurkoolschotel lijkt me wel errug lekker! Vind je de banaan nog terug of wordt die helemaal week door de warmte? Mijn man zegt nl geen warme banaan te lusten, maar lust wel meer niet.. Maak het gewoon klaar en achteraf gniffel ik dat hij het gegeten heeft.. Maar iets moet niet te identiferen zijn haha, dus aan de dames die de schotel wel eens gemaakt hebben die kunnen me dat vast wel vertellen!

    Ben benieuwd..
     
  5. muuske64

    muuske64 Fanatiek lid

    15 okt 2006
    4.500
    0
    0
    huismoeder
    Limburg
    Wie oh wie heeft er een overheerlijk recept voor een broodje panini? ;)

    Thanx!

    Gr Marjo
     
  6. muuske64

    muuske64 Fanatiek lid

    15 okt 2006
    4.500
    0
    0
    huismoeder
    Limburg
    Iemand een heerlijk recept voor:

    - Goulash
    - Zuurvlees
    - Wokshotel

    Wie oh wie? ;)


    Gr Marjo
     
  7. dayenne

    dayenne VIP lid

    14 aug 2007
    7.564
    0
    0
    Thuismama
    op 'n roze wolk!
    Panini (recept voor de broodjes)

    Bereidingstijd: langer dan 2 uur
    Keuken: Internationaal
    Smaak: Hartig
    Techniek: Bakken in oven
    Soort gerecht: Lunch/Brunch
    Hulpmiddelen: Broodmachine is erg handig, oven

    Ingrediënten
    550 g meel, 50 g volkorenmeel, 150 ml melk, 180 ml water, 50 ml olijfolie, 3 maat-theelepels droge gist, 1,5 maat-theelepel zout, 2 eetlepels suiker

    Voorbereiding
    Maak een deeg met alle ingrediënten. Gaat prima in de broodmachine (laat het hele deegprogramma draaien.) Als je het met de hand maakt, laat dan 1 uur rijzen. Verdeel het deeg in 10-en en laat 5 min. rusten. Bedek 1 of 2 ovenplaten met bakpapier.

    Bereidingswijze
    Rol de broodjes uit tot ongeveer 15 x 8 cm. en leg ze op het bakblik, vochtige doek erover en 1 uur laten rijzen. (Ze rijzen niet veel,schrik niet). Oven voorverwarmen, 180?C, hete lucht.
    12 min bakken middenin de oven, de broodjes mogen niet bruin worden. Af laten koelen, opensnijden, vullen met wat je lekker vindt, (bv. rauwe ham, gedroogde tomaatreepjes, pesto en mozzarella) en afbakken in een kontaktgrill, tosti-ijzer, of wafelijzer. De rest van de broodjes kun je prima invriezen, handig als je een keer weinig tijd hebt.

    Serveertips
    TIP: minibroodjes maken, een heerlijk warm borrelhapje! (wat korter in de oven!)
     
  8. Lia

    Lia Bekend lid

    10 nov 2006
    989
    0
    0
    Secretaresse
    Ha Truuz,
    Ik snijd de banaan altijd in dikke plakken, dus bij mij is hij wel terug te vinden. Maar als je de banaan in dunne plakjes doet, wordt dat vast wel minder :D
     
  9. Esila

    Esila Fanatiek lid

    17 sep 2006
    2.389
    831
    113
    Karnı yarık is mijn lievelingseten, mjammie :)
     
  10. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    @Tatlim ja lekker he :D
     
  11. Kimmeding

    Kimmeding VIP lid

    13 mrt 2008
    6.167
    1
    38
    begeleidster verstandelijk gehandicapten
    lelystad
    Ik kreeg van een vriendin ook een hele lekkere tip en super snel te bereiden.

    Men neemt:

    *Kipfilet naar het aantal personen in huis.
    Ik neem altijd 1 extra omdat we het lekker vinden.
    * 3 eetlepels wok olie
    * Een zakje pittige kipkruiden van verstegen
    * 1 theelepel sambal.
    * 200 gram Thaise groentemix
    * Pita broodjes

    Knip/ snij de kipfilet in kleine stukjes
    Doe dit in een bak en mix de kruiden, sambal en de wokolie er door.
    Laat dit even 10 minuten marineren.

    Doe de Pita broodjes in de oven.
    Gooi de Kipfilet in een wokpan en bak ze bruin.
    Doe daar voor 4 minuten de groenten bij.

    Dit alles in een pita broodje met eventueel een Chili saus erbij en

    Klaar is de kok.

    Eet smakelijk en denk om je tong.
     
  12. Gewoon Mama

    23 feb 2008
    78
    0
    0
    Pffff ben zo flauw van gewone rijst, hebben jullie een idee hoe ik lekkere rijst krijg?
    Je hebt wel van die rijst met een smaakje maar die zijn zo duur.
     
  13. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    basmatirijst is niet zo duur toch?
    wilde rijst....
     
  14. sheann

    sheann Fanatiek lid

    14 mei 2008
    4.643
    0
    0
    Ik doe er soms een half bouillon blokje in. Of ik koop rijst met noten of andere zaadjes erin en dan meng ik die met normale witte en bruine rijst.
     
  15. Sahara

    Sahara Niet meer actief

    hoihoi

    ik heb altijd basmatirijst met vermicelli eerst vermicelli in de pan en dan bruin bakken met een scheutje zonnebloem olie en daarna de rijst even mengen en daarna de gekookte water ong 1,5 a 2 cm boven de rijst dan een pan erop op zacht vuur gaar laten worden mmm heerlijk

    liefs
     
  16. sheann

    sheann Fanatiek lid

    14 mei 2008
    4.643
    0
    0
    Dit doe ik ook wel eens maar dan met boter. Krijg je weer een andere smaak van.
     
  17. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    idd rijst met vermicelli en boter is ook lekker. En misschien een idee om zo een blikje met mais doperwtjes etc er door heen te doen dat is ook wel lekker
     
  18. bellina

    bellina Actief lid

    13 aug 2008
    371
    0
    0
    maak anders de rijst zoals je met nasi zou doen

    klein sjalotje, knoflookpoeder, maggiblokje, tomatenketchup en dan als de rijst gaar is bij deze saus doen en dan ketjap erover heen

    lekker hoor, ook zonder de kip en paksoi
     
  19. Moesje1

    Moesje1 Niet meer actief

    rijst in bouillon koken.. en misschien een paprika bakken en ook door de rijst doen op je bord
     
  20. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Hmmm rijst met een klontje boter en kaneel! jammie
     

Deel Deze Pagina