Klinkt beide erg lekker.. Jammie! Die boursin vind ik ook een goed idee, ga ik zeker een keer proberen.
Ik ben gek op aardappel anders..!! Lekker die aardappelschijfjes met de tuinkruiden-knoflook saus in de oven.
Key lime pie Springvorm van 26 cm deegroller bakpapier Omschrijving Een heerlijke combinatie van het zuur van de limoen met het zoet van de gecondenseerde melk en slagroom. Ingrediënten voor de bodem - 140 gram volkorenkoekjes - 60 gram suiker - 80 gram roomboter voor de vulling - 1,2 dl limoensap - 1 blikje gecondenseerde melk (in supermarkt, meestal bij de aziatische producten. ik gebruik een blikje van Friesche vlag, 396 gram inhoud) - 4 eidooiers voor de topping - 250 ml slagroom - zakje vanillesuiker - lepel (fijne) suiker Voorbereiding Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Verkruimel de koekjes. Het makkelijkst is om steeds 4 a 5 koekjes in een pedaalemmerzak/groot boterhamzakje te doen en met de deegroller verkruimelen. Het hoeft niet helemaal tot paneer verkruimelt, er mogen best een paar kleine stukje in blijven zitten. verwarm de oven voor op 195 graden Bereidingswijze Doe de verkruimelde koekjes in een schaal. Roer de suiker er doorheen. Smelt de boter en doe de gesmolten boter bij het koek/suiker mengsel. Roer goed door en doe het mengsel in de bakvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en maak aand de zijkanten iets opstaande rand. Bak dit ongeveer 8 minuten in de oven (195 graden). Laat de bodem iets afkoelen. Doe de eidooiers in een mengkom en mix met de handmixers tot het een lichtgele massa is. Voeg nu de limoensap en de gecondenseerde melk toe en mix door elkaar. Giet dit mengsel op de bodem en bak 15 minuten in de oven. Laat de taart geheel afkoelen en zet daarna minstens een paar uur in de koelkast. Vlak voor serveren klop je de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf en smeer je een laag slagroom over de taart heen.
Ingrediënten: 700 g Boerenkool deelblokjes (diepvries, pak a 450 g) Zout Peper 300 g verse roomkaas 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 g) 2 vleestomaten 100 g geraspte belegen kaas Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4 Boerenkool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing Op smaak brengen met zout en peper Roomkaas toevoegen en laten smelten Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing Tomaten in plakjes snijden Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, tomaatplakjes en aardappelpuree Eindigen met aardappelpuree Bestrooien met kaas Schotel in ca. 20 minuten in midden van oven door en door heet en goudbruin laten worden Ook errug lekker.. Ben donderdag t/m zondag vrij.. kan donderdag en vrijdag dus mooi ff experimenteren.. Vrijdagnacht komt mn mannetje weer thuis die is goed de pineut haha..
Deze is ook lekker en niet al te moeilijk. Deense macaronisalade 375 g hoorntjes macaroni, zout 450 g gemengde diepvries doperwten en worteltjes, 250g cervelaatworst. Voor de marinade, 4eetl. mayonaise, 3eetl. koffiemelk witte peper, zout, 1tl. suiker, 1 eetl. druidenazijn 1bosje peterselie, 1bosje dille of 1thell. dillezaad. Macaroni in lichtgezouten water gaarkoken. Met koud water afspoelen, uit laten lekken. Erwtjes en worteltjes volgens voorschrift bereiden, uit laten lekken en af laten koelen. Asperges laten uitlekken en indien nodig halveren. De wost onvellen en in blokkjes snijden Alles mengen. Voor de marinade de mayo en de koffiemelk door elkaar roeren. Met peper, zout, suiker en azijn op smaak brengen. Peterselie wassen en hakken. Dillen wassen en takje achterhouden voor hanering en de rest fijnhakken. Samen met de pererselie door de marinade mengen. Marinade over de salade gieten, mengen, in de koelkast in laten trekken. Voor het opdienen nog wat op smaak brengen met zout en peper. Zelf vind ik het lekker om er nog wat slablaadjes in de schaal te doen voor ik de macaroni in de schaal kieper. Maakt het net wat knapperiger. Eet smakelijk. Groetjes Janna
Gooi eens een dikke thee lepel kurkuma in het kook water dan krijg je een milde,zachte smaak. En een zacht gele kleur.
Een lekker en heeeeel makkelijk receptje; Spaghetti met spekblokjes en spinazie a la boursin. 1 pak met spekreepjes Spaghetti 1 Ui in snippers 1 Paprika in stukjes 1 doosje spinazie met boursin Kook de spaghetti en bak ondertussen de spekblokjes zonder vet in een pan met anti aanbaklaag. Na een minuutje of twee gooi je de ui erbij en bak je het samen even een minuutje of wat. Dan de spinazie erbij en als het geheel een sausje is geworden doe je de paprika erbij. Klaaar!!! Door de spekblokjes lekker zout en door de spinazie goed voor je ijzer !
Dit is zo klaar en lekkerder ( en goedkoper) als van de Chinees vinden wij Babi pangang Benodigdheden 1 pond hamlappen 1 pot atjar ¾ kop suiker ¼ kop azijn 2a3 tenen knoflook 2 koppen water 1 blikje tomaten puree sambal naar smaak maizena of aardappelmeel scheutje ketjap 2 theelepels gember poeder bereiding knoflook aanbakken met in reepjes gesneden vlees water zout suiker tomaten puree scheutje ketjap sambal en azijn aan de kook brengen. Alles even laten gaar worden in de saus. Als alles gaar is potje atjar (met vocht van de atjar) toevoegen en binden met maizena. Alle ingedienten kunnen naar eigen smaak aangepast worden.
kip in de hoed 1 pakje bladerdeeg 1 pot kersen zonder pit 350 gr 6 bolletjes gember (pot) 400 gr kipfilet zout en peper 50 gr boter 1 teentje knoflook 2 zakjes kerriesaus knorr 1 theelepel sambal 1 bekertje creme fraiche 200 ml. 2 eetl. paneermeel 50 gr geraspte belegen kaas 2 eetl. melk boter om in te vetten bloem om aanrecht mee te bestuiven oven voorverwarmen op 200 graden gasoven stand 4 bladerdeeg ontdooien kersen in zeef laten uitlekken gember fijnhakken kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper in hapjespan boter verhitten en kip rondom bruin bakken knoflook fijnpersen en even meebakken. kerriesaus poeder er over strooien. gember sambal kersen en creme fraiche erdoor scheppen en 2 min. laten pruttelen vorm invetten. aanrecht bestuiven met bloem 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lapap van ca. 28 cm. vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in odem prikken. paneermeel erop strooien kipmengsel over bodem verdelen kaas erover strooien rest van plakejes bladerdeeg uitrollen tot ronde lap iets groter dan de vorm op vulling leggen en rand dicht drukken bovenkant bestrijken met melk hartige taart een richel onder midden van de oven in ca. 30 a 40 min. goudbruin en gaar bakken smakelijkl eten
Lekker bij warm weer Gevuld Turks brood 2 Turkse broden 100 gr ontbijtspek 2 lente uien 2 eetl. Mosterd 150 gr roomkaas ( bv paturain) 100 gr gemengde sla 2 pakjes gerookte kipfilet zelf in plakjes snijden 200 gr pitloze druiven 1 stengel bleekselderij in ringen snijden +/- 3 eetl groene pesto +/- 5 eelt mayonaise Spek in boter uitbakken. Op keukenpapier laten uitlekken Brood doormidden snijden. Bovenkant brood insmeren met room kaas Mengsel maken van mosterd mayonaise en pesto en op de onderkant van het brood smeren. Lente uien, bleekselderij en kipfilet in stukjes snijden de druiven door twee. Brood met sla kipfilet, druiven, lente uien, selderij, beleggen. Spek erover verkruimelen. Afdekken met de andere broodhelft en strak in huishoud folie inpakken . Nog even een half uurtje in de koelkast zetten en dan in punten snijden. Eet smakelijk!
Kip in Champignon Kaassaus met Pasta J(saus voor bij de PASTA Snel gefixed maar wel lekker Ingrediënten: # zak pasta tricolore (spiraaltjes doen het het best hierbij geel/oranje/groen # voor drie man ongeveer 400gr kipfilet # 1 glas UNOX champignonsoep (Soep van het Huis) (andere mag ook maar dit en de verse van Appie is de lekkerste hiervoor) # doosje verse champignons # grootste maat bakje paturain # 1 ui # peper/sambal/ketjap/olijfolie knoflook/basilicum/oregano (laatste 3 horen niet bij recept, doe ik wel altijd, op goed geluk) - Maak marinade van peper /sambal/ketjap /olijfolie/ (knoflook/basilicum/oregano),evt nog wat chilipeper en/of cajunkr - Snij kipfilet in kleine stukjes, mik ze in marinade en bak mooi bruin - Snij champignons en ui in stukjes/plakjes en voeg toe, meebakken met kip - Kruidenkaas erbij en smelten laten - Als kaas gesmolten is, soepie toevoegen - Intussen pasta koken, - beetje olijfolie in water (tegen overkoken en voor smaak, evt zout naar smaak) Evt Salade erbij, lekker is groene sla met rode bietjes in balsamicodressing altijdgoed is ijsbergsla met wat stuff erdoenheen of whatever you want De tricolore pasta en salade geven wat meer kleur aan het gerecht. beetje ophalen
Vanvaond maak ik een stokbroodje met gehakt. Gehakt bakken met uitje, knoflook, paprika, tomaatpuree en mexicaanse kruiden (als je wil kun je dit aanvullen met tomaat, mais etc), afbakstokbroodjes vullen hiermee, geraspte kaas erover strooien en in bakje van alufolie afbakken in de oven (anders valt alles eruit en gaat je oven zo walmen) serveren met frisse sla, salsa en eventueel sour cream.
voor de gene die het topic had geopend voor de stamppot slastamp is ook super lekker gewone sla met ei en gebakken spekjes.
Succesrecept , natuurlijk eten met zelfgemaakte frieten, appelmoes en mayonaise LIMBURGS ZUURVLEES (2 pers.) (Recept Café Sjiek) 500-700 gram runderlappen 300 ml azijn 3 laurierbladeren 2 kruidnagels 30 gram boter 2 grote uien (in grove stukken) 3 plakken ontbijtkoek (in stukjes) 3 eetl. fruitstroop Rundvlees in blokjes van ong. 3 cm in een kom doen. Meng de azijn met 300 ml water en giet over het vlees. Kruidnagels en laurier erbij, p/z, dan 24 uur marineren. Vlees uitlekken, droog deppen. Marinade bewaren! Vlees braden in boter, afblussen met marinade. Uien bakken. Als ze mooi bruin zijn bij het vlees voegen. Vlees ong. 2 uur laten gaarstoven. Als het bijna gaar is ontbijtkoek erbij om te binden (koek van te voren even nat maken, dan bindt het sneller). Stukjes er goed door roeren tot een gladde saus ontstaat. Fruitstroop erbij. Op smaak brengen. Evt extra stroop naar smaak erbij.
MUESLIKOEKJES 100 gram Bloem 125 gram Muesli 125 gram Suiker 125 gram Boter 1 theel Bakpoeder 2 zakjes Vanillesuiker Deeg kneden. Rol maken. In plastic folie. Laten opstijven in de koelkast/ vriezer. Hele dunne plakjes snijden. 150 graden. Ongeveer 20 minuten. (lichtbruin).