Oeh ik ben echt een taartjes mens. Daar wordt ik zo gelukkig van. Maar het lekkerste wat ik ooit heb gegeten was gegratineerde coquille! In een of ander Chim Chi, kaassausje. Mmmmh!
Mango's in Suriname, echt goddelijk... En markoesasap oké dat is drinken, maar dat in Suriname drinken (smaakt in Nederland toch anders...) echt hemels
recent - Buratta met verse tomaten pijnboompitten en balsamico 10 jaar geleden - https://lacolombe.restaurant/ hier was alles super lekker!
Hier ook coquille, niet specifiek die maar als het lekker klaar gemaakt is mmmm "alsof er een engeltje op je toch piest "
De Portugees salade in tentjes waar geen toeristen komen, waar de stoelen en tafels nog net niet uit elkaar vallen : uienringen, tomaten en sla met daarbij de hele verse kip/zalm (de zalm die die dag nog gevangen is) die zo voorop de stoep op de bbq word gelegd. Als je weet dat politieagenten daar eten weet je dat het eten goed is. Vlakbij het ziekenhuis in Lissabon zit zo’n tentje.
Een open deur, maar tijdens onze autovakantie naar Italië waar we begonnen in Milaan, door gingen naar Toscane en eindigde in Cinque Terre heb ik 3 weken lang ontzettend lekker gegeten. Van pasta’s tot pizza’s, allerlei soorten ham en kaas: ik kwam ruim 5 kilo zwaarder terug .
Oef. Het lekkerste ooit .... teveel om uit te kiezen Maar ik ga denk ik toch voor het totaalplaatje van mijn verjaardagsfeestje toen ik 26 werd. Compleet heelveel gangendiner bij de Leuf inclusief wijnarrangement. De perfectie van alles op elkaar afgestemd en een heel leger aan bediening, zodat iedereen exact gelijk zijn eten heeft, de entourage. Het goede gezelschap (mijn ouders en mijn, toen nog kersverse, vriend). En als klap op de vuurpijl: de kaaswagen van Michel van Tricht. Mega-kar vol met kaas en een enthousiaste jongen die echt bij elk kaasje exact weet wat het is, waar het vandaan komen en hoe het smaakt. Waar houdt u van? Oh dan zijn deze kaasjes perfect voor u. 6 kaasjes op mij bord. Welke wijn doen we erbij.... oeh port... nog beter. En norenbrood en dadels en appelstroop en vijgenjam (of zoiets). Alles uit eigen keuken. Sorry... ik kan nog wel even doorgaan. Maar denk dat het punt wel duidelijk is Rekening was er ook naar maar hé... je wordt maar 1 keer 26
Haha. Geweldig Italië. Tijdens onze huwelijksreis een volle week op een camping in de Dolomieten gestaan. Restaurantje bij die camping was zo goddelijk. Keukentje niet eens uitgepakt daar
Jaaa, dat is het voor mij ook: het totaalplaatje van goed gezelschap, heerlijk eten, perfecte wijntjes, kaasplankje en dessert met een heerlijke port, sherry, dessertwijn oid en dan de complete verwennerij van de bediening. Die bediening doet dan wel alsof het gratis is, maar toch, het voelt zo verwend. ‘Wilt u starten met een apertiefje, wilt u bruisend of plat water, kan ik u nog wat wijn bijschenken, etc.’ Dat is voor mij het ultieme avondje (uit)! Bij FG restaurant in Rotterdam hebben ze een kaaskar met 40 verschillende kazen, en die ober kende ze allemaal. En wist ook precies na aangeven van ieders persoonlijke smaak wat hij af moest snijden. Dan nog het verse brood waarbij je uit 40 soorten peper en zout kon kiezen om zo de perfecte begeleiding bij de olijfolie te maken. Etc… Dat is al een belevenis op zich En daarna moet je het gewoon niet hebben over de rekening
Spaghetti (ik denk) vongole op een teras in Toscane, in 2007. Ik heb vaak lekkere pasta's gegeten, maar deze is mij bijgebleven. En mijn oma's groentensoep ❤. Helaas nooit een recept kunnen vragen. De dag nadat ze een CVA had gekregen, vonden we nog een pan in de kelder. Die had ze net daarvoor gemaakt.
https://butchery.nl/japans-wagyu-ribeye-kagoshima-a5-bms12.html Dit is zo mals, zo boterzacht, zo smaakvol. Jammie
@Adje en @Mamafiets ik ben met jullie hoor! Hier ook het voorrecht gehad om in meerdere sterrenrestaurants te kunnen/mogen dineren (van de Lindehof in Nuenen tot aan de Librije). Alleen Posthoorn in Monnickendam vonden wij tegenvallen, maar de rest: wat een feestje! De Librije staat op eenzame hoogte voor ons en Interscaldes op het verlanglijstje…
Zo smaakte mn boterham met pindakaas ook voortreffelijk na de bevalling. Best apart maar die was toch t lekkerst van t hele jaar! Verder bara kip kerrie...ochtend, middag, avond, nacht...voor een bara kip kerrie mag je me wakker maken. Of voor de jachtschotel, goulash of stampot zuurkool van mn moeder.
Ik vind langzaam gegaard buikspek met krokant gebakken vel echt overheerlijk!! Daar kun je me echt snachts voor wakker maken. Die van mijn vader is overheerlijk maar op vakantie in mei in Griekenland in een restaurant ook een topper gehad!!
Er zijn veel dingen die ik echt lekker vind….daardoor ook altijd moeite op gezond gewicht te blijven Lekkerst vind ik denk ik eigengemaakte banoffee pie… Goeie kipsate mag je me ook voor wakker maken
Zijn vooral dingen als ik heul erg honger had of van die speciale herinneringen. Een pizza met kaas en rucola op een noord Italiaanse camping na een dag treinen naar Venetië. Een knoflooksoep in Tsjechië ergens bij de locals. De biefstuk van Loetje vind ik toch ook wel écht heerlijk. De zelfgemaakte roombroodjes van mijn oma op verjaardagen.
IJs in Italië. Eten van een Griek in Gouda tijdens een date. Een rijk belegd broodje rosbief met veel zout en peper na een zwangerschap. Er zal vast meer zijn waar ik nu niet aan denk.