Lekkere trek... Wat is jouw recept voor chips en dips?

Discussie in 'De lounge' gestart door Whysteria, 27 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Zie topictitel. Ik heb een zak saaie chips staan, maar heb zin om te snacken. Wat is jouw favoriete recept voor een dipsaus?
     
  2. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Magere kwark met knoflook, zout, peper en citroensap

    Ik dip er alleen geen chips in.

    Komkommer of paprika

    Maar chips kan vast ook
     
  3. Katenhond

    Katenhond Fanatiek lid

    14 aug 2014
    1.394
    174
    63
    Knoflooksaus op basis van zelfgemaakt mayo met yoghurt en lenteuitje
     
  4. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Oeh, kun je je mayonaiserecept delen? Die wil ik al tijdenlang eens zelf maken...
     
  5. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Bugles dippen in heks'nkaas :)
    Mini-soepstengels dippen in heks'nkaas tomaat/bascilicum.
     
  6. Charlie84

    Charlie84 Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.686
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ik doe altijd mayo, yoghurt, knoflookpoeder, kerriepoeder of paprikapoeder, peper.
    Kids en man dippen met chips, ik met bleekselderij, wortels en paprika :)
     
  7. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Ik heb niet altijd yoghurt in huis, dus vaak alleen mayo: mayo, 1 eetlepel water, klein beetje suiker, paprikapoeder, knoflook (liefst vers),peper, zout en peterselie
     
  8. Beamer

    Beamer Actief lid

    30 mrt 2014
    152
    160
    43
    NULL
    NULL
    Voor naturel chips- dippen in honing mosterd saus
    Wokkels in heksenkaas of n zelf gemaakt dipje, net wat er voor handen is; mayo curry, tomaten ketchup, ketjap, mosterd, knoflook etc..
    Bugels met smeerkaas
     
  9. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Mayo met 1eetl water daarna beetje chilisaus en wat kerriepoeder en knoflookpoeder erdoor..
     
  10. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Turkse yoghurt, fijngesneden bosuitje, platte peterselie, dille, gedroogde munt, zout en pepervlokken erdoor roeren. Súperlekker bij bijna alles.
     
  11. kersenflap

    kersenflap Niet meer actief

    Tortilla chips dippen in roomkaas met pittig zoete chili saus en bosui fijn gesneden er overheen. Zo lekker
     
  12. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ahhhh chips :(
     
  13. Luja

    Luja Niet meer actief

    Mmm ik heb ook nog een zak naturel tortilla chips. Vanavond maar eens aan de slag met wat van deze ideeen :D
     
  14. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Avocado met turkse yoghurt, peper, zout en een beetje citroensap
    Yoghurt, bieslook, peterselie, peper, zout, chillivlokjes
     
  15. Dappertje Dik

    Dappertje Dik Niet meer actief

    Ah, tortillachips hè! Daar hoort guacemole bij:

    1 rijpe avocado
    1 kleine of een halve ui
    1 dikke teen knoflook
    2 chiliflakes
    Sap van 1 limoen
    Zeezout naar smaak
     
  16. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Oeh, klinkt heerlijk allemaal. Bedankt voor de tips!
    Ik vind die zakjes dipsaus van Duyvis ook zo lekker, maar die hebben ze hier niet :(
     
  17. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Afgelopen maandag nog heerlijk nacho cheese bugles met heksenkaas.
     
  18. Katenhond

    Katenhond Fanatiek lid

    14 aug 2014
    1.394
    174
    63
    Alle ingrediënten op kamertemp

    2 eidooiers
    2 eetlepel fijne mosterd
    Scheutje witte wijnazijn
    Klein beetje zout
    Klein beetje witte peper
    Olie naar keuze (circa 400 ml)

    Ik doe 't altijd met de handmixer (voor met de hand te slaan ,ben ik echt veel te lui en met de staafmixer vind ik het resultaat niet altijd even goed)

    Dooiers in een kom met mosterd, zout en peper.
    Even los kloppen, dan olie toevoegen. Ik doe gewoon een straaltje onder 't kloppen.
    Je moet een beetje naar de kleur kijken, om te zien wanneer er "genoeg" olie is. Maar met circa 400 ml moet je aardig in de buurt zitten
    Dan scheutje witte wijnazijn er door en nog even nakloppen

    Je kunt natuurlijk ook halveren, maar hier redden we 't wel om elke 2 weken deze hoeveelheid op te maken:D
    Bij ons is mayo de basis voor veel andere dingen.
     
  19. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Bedankt! We hebben kippen, dus altijd veel verse eieren. Ga dit zéker proberen... :)
     

Deel Deze Pagina