het goede recept,en naam

Discussion in 'De lounge' started by tammy77, Feb 14, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tammy77

    tammy77 Fanatiek lid

    Sep 13, 2006
    1,168
    0
    0
    zeeland
    hallo meiden.

    ik heb een vraagje,en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

    een vriedin van mij maakte vroeger altijd een vleesgerecht.

    maar weet niet meer hoe het heet,en ook niet meer helemaal wat er nu in moest,en hoe je het precies klaar maakt.

    er zit nasi/bami vlees in.
    perziken.
    tomatenpuree.
    en volgens mij ook iets van ketjap.

    het is een simpel gerecht,maar zo lekker.

    vriendin is helaas verhuist,en heb haar mailadres niet,dus kan het haar niet vragen.

    hoop dat het jullie wat zegt.

    alvast bedankt meiden.
     
  2. Heart

    Heart Fanatiek lid

    Jan 28, 2008
    1,572
    0
    0
    Limburg
  3. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Lijkt Pilav maar weet niet of je dat bedoelt.
     
  4. tammy77

    tammy77 Fanatiek lid

    Sep 13, 2006
    1,168
    0
    0
    zeeland
    jaaaaaaaaaaaaa dat is het pilav.

    super thanks zustertje

    weet iemand het recept hiervan???
     
  5. Elfje81

    Elfje81 Bekend lid

    Jan 3, 2009
    509
    3
    0
    Ik maak het altijd zo:

    Twee kipfilets in blokjes snijden.
    Blokjes kipfilet met wat peper en zout bakken in een hapjes pan o.i.d.
    Het sap van een blikje perziken op sap toevoegen en twee (grote) blikjes tomatenpuree. Vervolgens ketjap en sambal naar smaak toevoegen.
    Dit prutje een half uur tot een uur laten sudderen en zo nodig af en toe wat water toevoegen.
    Aan het eind de perziken (uit heb blik waar je het sap al van hebt gebruikt) in blokjes toevoegen.
    Soms wordt de saus op het laatst door de perziken wat dunner, dan kun je het met maizena nog wat indikken.

    Wij eten pilav altijd met kleine macaroni'tjes, maar het kan ook met rijst.
     
  6. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    Aug 19, 2006
    3,079
    1
    0
    drenthe
    daar dacht ik al aan, meteen toen je het over perzikken had.
     

Share This Page