hallo meiden. ik heb een vraagje,en hoop dat jullie mij kunnen helpen. een vriedin van mij maakte vroeger altijd een vleesgerecht. maar weet niet meer hoe het heet,en ook niet meer helemaal wat er nu in moest,en hoe je het precies klaar maakt. er zit nasi/bami vlees in. perziken. tomatenpuree. en volgens mij ook iets van ketjap. het is een simpel gerecht,maar zo lekker. vriendin is helaas verhuist,en heb haar mailadres niet,dus kan het haar niet vragen. hoop dat het jullie wat zegt. alvast bedankt meiden.
Ik maak het altijd zo: Twee kipfilets in blokjes snijden. Blokjes kipfilet met wat peper en zout bakken in een hapjes pan o.i.d. Het sap van een blikje perziken op sap toevoegen en twee (grote) blikjes tomatenpuree. Vervolgens ketjap en sambal naar smaak toevoegen. Dit prutje een half uur tot een uur laten sudderen en zo nodig af en toe wat water toevoegen. Aan het eind de perziken (uit heb blik waar je het sap al van hebt gebruikt) in blokjes toevoegen. Soms wordt de saus op het laatst door de perziken wat dunner, dan kun je het met maizena nog wat indikken. Wij eten pilav altijd met kleine macaroni'tjes, maar het kan ook met rijst.