Wat gebruik jij als er 'boter' in het recept staat?

Discussie in 'De lounge' gestart door Grietjenb, 12 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

    Gisteravond maakte ik aardappels uit de oven klaar.
    In het recept stond dat ik boter moest smelten en dat door de aardappelpartjes roeren. Daarna nog zeezout erover gestrooid. En toen de oven in. Ik heb daarvoor roomboter gebruikt, omdat bak en braad mij niet lekker leek.

    Al snel ging het heerlijk ruiken in de keuken. De een na de ander kwam thuis en snoof: lekker mam, bent u cake aan het bakken?:eek:
    Nee, gewoon aardappeltjes:roflmao:Inderdaad rook het meer naar cake dan aardappels:$
    De smaak was op zich prima, lekker knapperig korstje.
    Wat zou ik anders kunnen gebruiken om toch een lekker korstje te krijgen, maar geen cakelucht?
     
  2. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik doe het altijd met (olijf)olie
     
  3. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Margarine?
     
    masami vindt dit leuk.
  4. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.524
    1.570
    113
    Zuid-Holland
    vloeibare margarine
     
  5. Eva2011

    Eva2011 Niet meer actief

    Olijfolie, en kruiden voor de smaak. Thijmen, paprika, knoflook etc.
     
  6. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    13 sep 2017
    1.024
    1.031
    113
    Vrouw
    Olie zou kunnen . Maar boter is roomboter. Heel simpel.

    Margarine is geen boter.
     
    itakepictures en Grietjenb vinden dit leuk.
  7. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik gebruik dan roomboter, dat associeer ik niet met cake per se. Net zoals een biefstuk bakken in roomboter... heerlijk!
     
  8. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.605
    8.357
    113
    Vrouw
    Ik gebruik daarvoor kruidenboter, thijm, rozemarijn, peper en zout.
     
  9. Posh

    Posh Niet meer actief

    Roomboter!
     
  10. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.173
    10.700
    113
    Ligt aan het gerecht. Bij cake/koek/taart etc zeker roomboter. In andere gerechten (risotto, aardappel, vlees/vis) olijfolie of roomboter, of zelfs door elkaar, afhankelijk van hoe mn pet staat.
     
    Grietjenb vindt dit leuk.
  11. Asssepoester

    2 aug 2018
    81
    49
    18
    Vrouw
    Roomboter of olijfolie.
     
    Manque vindt dit leuk.
  12. RoBiJe

    RoBiJe Niet meer actief

    Olijfolie
     
  13. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    18 dec 2017
    5.793
    6.474
    113
    Vrouw
    Gezouten roomboter
     
  14. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Als er boter in een recept staat gebruik ik altijd roomboter. Anders kan je ook olijfolie gebruiken, maar als de aardappels lekker en knapperig waren, zou ik niks veranderen aan dat recept ;)
     
    babymaya en Grietjenb vinden dit leuk.
  15. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    23.133
    8.867
    113
    Kwam die geur niet omdat je pas geleden toevallig cake gebakken had? Dat is hier vaak het geval, de geur hangt dan nog in de oven en dat ruik je dan boven de andere geur uit. Ik denk ook dat de geur van dergelijke aardappeltjes niet zo enorm sterk is?
     
    fafa, Littlegirl1989 en Grietjenb vinden dit leuk.
  16. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Gewoon roomboter. Is toch hartstikke lekker? Mijn jongste hangt graag haar vinger door de boter om het zo op te likken:roflmao:
     
    Grietjenb vindt dit leuk.
  17. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Ik doe alles met roomboter als ik boter gebruik.
     
  18. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Roomboter of margarine
     
  19. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    Toen mijn dochter nog jonger was wilde ik wel eens de roomboter pakken en dan was er een hap uit, nu weet ze dat ze dit niet mag doen en gebeurt het ook niet meer maar als ik zou zeggen dat het mocht dan doet ze het zo weer.

    Voor ts, aardappeltjes uit de oven doen wij altijd met olijf olie, taarten/cake e.d met roomboter en als er roomboter bak ik ook rustig ons vlees erin.

    Maar ik vind de prijs van roomboter de laatste tijd wel erg gestegen.
     
    Grietjenb en cactusje vinden dit leuk.
  20. flowertje36

    flowertje36 Niet meer actief

    Roomboter of olijfolie
     

Deel Deze Pagina