Het "wat moet ik vandaag eten" topic.. Voor inspiratie, vragen en tips!

Discussie in 'De lounge' gestart door BeingMommy, 1 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    14 mei 2007
    9.519
    1
    36
    Vrouw
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht
    Ik vind opgebakken aardappels echt ook veel lekkerder dan gekookte. Met gekookte maak ik het liefst stampot of iets..

    Maar kan moeilijk 2x in de week gebakken aardappels eten met sla. Ik vind het kwa groente echt zó moeilijk wat daar nou bij moet, want manlief prakt altijd alles met gekookte aardappels.

    Dus ik kom echt maar tot:
    - sla
    - doperwten/wortels..

    Tja, das nog weinig keuze dus haha.
     
  2. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    14 mei 2007
    9.519
    1
    36
    Vrouw
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht
    Owja.. ik hou ook erg van roerbakken..

    Maar hoe doe je dat gevarieerd dan?

    Ik doe wel zelf groente snijden en wokken/roerbakken, want manlief mag dus heel veel groente uit zo'n kant-en-klaar zakje niet.
    Maar verder dan woksausje erdoor met rijst en kip kom ik niet.
    Dus dat hoef ik ook niet 2 x in de week.
     
  3. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    peultjes, tauge, sperzieboontjes, chinese kool etc je kunt veel maken met kokosmelk en bijv wat curry uit een potje, knoflook, garnalen wokken, rijst, noedels.. etc

    of biefstukreepjes.. van alles en nog wat
     
  4. linda81

    linda81 Fanatiek lid

    7 mei 2007
    1.407
    0
    36
    stay at home mom
    Hoogkarspel

    Nee,normaal zou jenatuurlijk rijst nemen maar daar houden wij helemaal niet van...;):D
     
  5. linda81

    linda81 Fanatiek lid

    7 mei 2007
    1.407
    0
    36
    stay at home mom
    Hoogkarspel
    Nee.normaal zou je er natuurlijk rijst bijdoen maar daar houden wij helemaal niet van!!!:D
     
  6. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.548
    3.057
    113
    gister hebben we bloemkool met gekookte aardappels en wienerschnitsel op, vandaag word het hutspot, en morgen een quiche denk ik, die kan ik vandaag dan alvast maken..ben morgen pas half 6 thuis dus moet even makkelijk zijn.

    wat eten jullie bij quiche?
     
  7. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.062
    1.296
    113
    Nederland
    Oh, wat heb ik dat vaak!

    Vanavond eten we boerenkool, met spekjes en rookworst. En vanavond maak ik groentesoep voor morgen! Groentesoep is het lekkerst als je het een nacht in de kou goed laat in trekken. Jumm! Lekker stokbroodje er bij...
     
  8. Klachtje

    Klachtje Actief lid

    30 aug 2012
    120
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij eten de hachee wat over is van gisteren, met patat. Een soort patat stoofvlees idee
     
  9. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.062
    1.296
    113
    Nederland
    Rode bieten
    Rode kool
    Prei op bakken
    Witlof uit de oven

    Uhm... heb nog wel meer, maar of jullie er van houden.
    Ik eet bijna alle soorten groente. Of dat nu bij gebakken of gekookte aardappels is :)
    Dus eet ook met gemak spuitjes met gebakken aardappels.
     
  10. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Leuk topic!

    Ik heb nog een halve spitskool en 3 stronkjes witlof zit er aan te denken om het vanavond te wokken met ui en knoflook... Zou dat kunnen of denken jullie echt niet te eten...
     
  11. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    14 mei 2007
    9.519
    1
    36
    Vrouw
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht
    @G89,
    helaas mogen wij daar bijna niks van wat jij opnoemt haha..
    Manlief mag geen koolsoorten, geen prei, geen ui, niks pittigs of vet eten.
    Af&toe gebakken aardappels mag dan wel, of ovenfrites..
     
  12. Zonzon

    Zonzon Bekend lid

    5 aug 2012
    727
    0
    16
    Vanavond eten we sperziebonen stamppot! Met een gehaktbal.
     
  13. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.630
    900
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Ik maak altijd weekmenus dus nooit stress over eten.
    Begin morgen met stage dus voor die dagen doe ik vooral makkelijk.Vanavond is het gevulde omelet met ciabatta.
     
  14. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Ik heb dit dus nooit haha.

    Op 1 dag in de week maak ik een weekmenu a.h.v wat er nog in huis is en waar ik zin in heb.
    Ik doe altijd wel veel inspiratie op www.24kitchen.nl (de makkelijke maaltijd is bijvoorbeeld erg handig en ook de italiaanse gerechten zijn heerlijk!).

    Ik maak gewoon bij elke dag een menu, haal dan vervolgens alles in huis wat daarvoor nodig is en klaar ben ik voor de hele week! En soms als ik op een van de dagen geen zin heb in wat er op het menu staat, dan wissel ik even met een andere dag. Deze week hebben we het volgende menu:

    ma - Pasta met zalm, gamba's en groenten
    di - ovenfriet met een witlof salade en biefstuk
    wo - Zuurkool stamppot in bladerdeeg (uit de oven) met gehakt, spekjes en ananas.
    do - Paella met zeevruchten
    vrij - Zelf gemaakte tapas (circa 6 verschillende spaanse gerechtjes en soep)
    za - Vlees met groenten en krieltjes
    zo - Boerenpannenkoeken :)
     
  15. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.630
    900
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Mijn weekmenu,misschien inspiratie voor iemand anders;)

    Maandag:gevulde omelet met brood
    Dinsdag:nasi goreng met spiegelei en atjar
    Woensdag:ravioli met een salade
    Donderdag:kippevleugels gebakken in ketjap met rijst
    Vrijdag:viscuisine met rijst
    Zaterdag:pannenkoeken
    Zondag:penne pasta met bolognese saus en een salade

    Eet smakelijk!:D
     
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik maak altijd een weeklijst en we halen vrijdag alled voor de hele komende week.

    Stuk makkelijker, ook omdat we beide 40 uur werken, hoeven we na het werk niet nog eens boodschappen te doen en te bedenken hoe en wat.
     
  17. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    14 mei 2007
    9.519
    1
    36
    Vrouw
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht
    Iemand bekend met die Conimex gerechten/pakjes?
    Zoals de Babi Pangang en de Babi Ketjap enzo?
    Dus alleen de sausmix zit in het zakje en de rest voeg je zelf toe..

    Wij eten wel eens Knorr Wereldgerechten, maar ben daar beetje op uitgekeken. Dus dacht misschien is dat van Conimex wel wat?
     
  18. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    zag net in de winkel andijvie liggen en mee genomen maaaar
    ik weet helemaal niet hoe ik dat maken moet:(
    kook je dat eerst of doe je dat rauw, stamp je dat met je aardappels mee, of doe je dat appart (echt een stampot leek hier hoor haha)
     
  19. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Ik las dat jullie beiden "last" hebben wat sommige soorten eten betreft ivm darm/maagklachten? Is het dan niet veel verstandiger om gewoon "vers" te eten ipv uit pakjes, daar zitten zoveel slechte toevoegingen in.. Of maakt dat verder niet uit? Het is overigens sowieso gezonder én lekkerder! ;)
     
  20. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Nou het ligt eraan wat je voor ogen hebt, wil je stamppot rauwe andijvie? Dan houd je het rauw en voeg je het dus op het einde gewoon toe (net voor of tijdens het stampen). Maar er zijn ook genoeg mensen die de stamppot samen met de aardappelen even koken.
    Wat ook lekker is om de andijvie gewoon te bereiden en samen met aardappels te eten. :)
     

Deel Deze Pagina