Willekeurig, alleen het zusje staat vast voor zaterdag. Nasi Wraps Aardappel, spinazie, ei vlees. Zoete aardappel, prei, kip T zusje Soep Pasta
Aankomende week: Ma: Bloemkoolrijst curry Di: Gepofte aardappel met broccoli en vis Wo: Kip tandoori of Shepherds pie Do: Koude pastasalade Vr: Pizza met kruidenboter stokbrood & salade Za: Flatbread met groentevulling & jackfruit Zo: Leftovers Meestal verschuift er wel een maaltijd of meer gedurende de week, zeker nu er weer mee-eters aanschuiven.
Za: Tomaat-basilicum risotto met uitgebakken ontbijtspek en een groene salade Zo: Gebakken kipfilet met spek en appel, knoflook-aardappelpuree en tuinerwtjes met sjalot en mosterd Dessert: Lemon bar met een tijm-espuma en suikertuilles Ma: Pasta met gerookte kip en zelfgedroogde cherry tomaatjes in romige mosterdsaus, en een salade Di: Pommes dauphine met peterselie, Bretonse gehaktballen, rode bietjes en verse appelmoes Wo: Quiche lorraine en een groene salade Do: McDonalds om de start van de vakantie te vieren Vr: Piadina tuna melt en een komkommersalade
Za: Surinaamse bami Zo: agv Ma: pasta carbonara aangepast zonder rauw ei Di: frietjes met salade Woe: courgettelasagne Do: krieltjes uit de oven met knoflook en parmezaanse kaas, gewokte broccoli Vrij: Mac Donalds om de vakantie te vieren Za: eten we bij m'n ouders
Zaterdag: Bloemkool (met van alles erdoorheen) uit de oven met gekookte aardappels Zondag: Spaghetti met rode saus Maandag: Zwitserse aardappelschotel met rode kool en een hamburger Dinsdag: Rijst met kip, boontjes, satésaus en kroepoek Woensdag: Eten bestellen Donderdag: Gekookte aardappels met broccoli en een gehaktbal Vrijdag: Broodje kipshoarma met ijsbergsla
Vandaag luiden we de vakantie in met pannekoeken Rozemarijn aardappelen, komkommersalade en op de huid gebakken zalm Macaroni Volkorenwraps met kipkrokant snitzel, sla, tomaat, augurk, zilveruitjes en dressing Aardappelen, doperwten en gehaktballen Maaltijdsalade met feta, carpaccio etc (recept gevonden in het maaltijdsaladetopic) Zelfgebakken waldkornbrood met groente omelet en extra rauwkost ernaast voor de liefhebbers
Vandaag: “Kip uit Santander” (spaanse stoofschotel) met paellarijst Morgen: Hachee uit de slowcooker, rode kool en zelfgemaakte patat Zondag: Geen idee, we eten bij vrienden, gok dat we iets gaan bestellen (meestal spareribs) Maandag: Tomatengroentensoep met panini’s Dinsdag: Kip tandoori (het enige lekkere wereldgerecht, al heeft het niets met het origineel te maken ) Woensdag: Rode curry met noodles Donderdag: Hele kip uit de oven, gepofte aardappel en sperziebonen
Per dag bekijk ik wat we eten van dit menu. De eerste 2 gerechten gaan mee uit het vorige weekmenu. (Gisteren niet gekookt en vandaag zin in iets anders). Morgen een verjaardag, dus denk dat we daar eten. - Surinaamse bami - gyros met rijst en verse tzatziki en komkommer - pita paprika kip met yoghurtsaus, sla, tomaat en komkommer - spaghetti tomaten-roomsaus met kipfilet, champignons, ui en paprika - karbonade, rijst en Surinaamse bruine bonen - tostones met guacamole, kipsalade en gebakken garnaal - patat met snack
- Vandaag: Met schoonouders Chinees halen. - Maandag: Plaattaart met rundergehakt, geroosterde paprika, champignon en ui. - Dinsdag: Jungleburgers (kip), sperziebonen en aardappels. (man en oudste zoon een schouderkarbonade) - Woensdag: Stamppot rauwe andijvie. - Donderdag: Schoonmoeder kookt. - Vrijdag: Patat met snack bij de snackbar. (middelste zoon viert kinderfeestje samen met buurmeisje/klasgenootje, dus we hebben buiten een lange tafel gereserveerd)
Eet veel alleen volgende week dus vooral gemakkelijke dingen. (Vandaag tot do) - Pizza’s bestellen - linzensalade - spaghetti met veel groentes en salade - spinazie Boursin en viscuisine - zoete aardappel uit de oven met geroosterde paprika’s, rucola, geitenkaas, amandelschaafsel en een dressing.
Heb hem laatst ook in het weekmenu topic gepost, echt het makkelijkste recept ever - 2 blikjes tomatenblokjes (of fritto als je niet van stukjes tomaat houdt) - pakje kookzuivel(ik gebruik light) - 1 grote ui in halve ringen - 1 gele paprika in reepjes - 2 tenen knoflook geraspt (Of meer naar smaak) - 1 salami of 2 grote kipfilets in blokjes - kruiden: peper, zout, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder - spaghetti - parmezaan flakes - verse peterselie spaghetti koken, ondertussen de uien, paprika, champignons fruiten, vlees erbij en de knoflook. Zodra vlees gebakken is de tomatenblokjes of fritto + de kruiden in de pan en dat even laten sudderen. Als laatst doe je de kookzuivel, verse peterselie en parmezaan flakes erdoor. En uiteraard de spaghetti
- spaghetti met ansjovis, tomaten en garnalen - turkse pilav met een doperwten stoofpotje - spinaziestamppotje met worst - fusili met gehakt, tomaten, paprika, ui en courgette - maaltijdsalade met daarin veldsla, eitje, komkommer, tomaat, avocado, mozzarella, gebakken aardappelpartjes en garnalen. Ernaast biefstuk voor man en mij en zalm voor de jongens
Oh dit topic komt als geroepen. Elke week weer hetzelfde gezeur om een lijst tot stand te brengen -Zelfgemaakte groentesoep -Roti kipfilet -Pof aardappel, bloemkool en kipschnitzel -Maaltijdsalade -Burrito’s -Curry met noodles
Wij eten deze week: Vandaag en morgen: kipsouvlaki met een Griekse salade, tzatziki en een pitabroodje Dinsdag en woensdag: lasagne Donderdag: afhankelijk vh weer: soep of een salade Vrijdag: Pizza met een salade Zaterdag en zondag: kijken we op de dag zelf of we thuis eten of bij vrienden of familie. Als we thuis eten: geen idee nog wat
Wij hebben vorige week gegeten: Maandag: Broccoli. kip en aardappelen. Dinsdag: Spaghetti Woensdag: snijbonen, vega hamburgers en aardappelen Donderdag: Rijst met kip en groenten Vrijdag: Kipshoarma, broodjes, saus, groenten Zaterdag: Biefstuk, maiskolf/ salade en friet Zondag: Bloemkool, karbonade en aardappel. We eten best gevarieerd (en makkelijk) Toch vaak aardappelen, groenten en vlees (vervangers). Jongste lust steeds meer dus het wordt steeds makkelijker om met zijn allen het zeefde te eten. Favo hier: - Groenten uit de oven, kip en patat - Pannenkoeken (eens per maand) - Pizza (eens per maand) - Witof met ham en kaas en aardappels - Rijst met groenten en kip. - Asperges, ei, ham en krieltjes Het is voor ons makkelijker te plannen variëren doordat de jongste meer eet en wil proeven. Oudste is sowieso een goede eter. Man haalt 1x per week boodschappen voor 5 dagen, ik doe de rest. We halen nooit af. Koken altijd zelf.
ik eet zelf keto. Laat brood, aardappels, rijst en pasta staan. Die vervang ik met bloemkool of broccoli rijst. Lasagne maakt man apart voor mij met pompoenbladeren of courgette.
Ik heb deze keer kipfilet in blokjes gesneden en die heel simpel een paar uur gemarineerd in olijfolie, zout, peper en oregano en die aan stokjes geregen. Heel simpel maar erg lekker!
Za: Uiteten met vrienden bij een sterrenrestaurant (kinderen eten pizza) Zo: Zelfgemaakte mexicano’s en sitosticks (uit de vriezer) met frietjes, salade en pindasaus Dessert: witte chocolade panna cotta met frambozen-espuma en verse aardbeien Ma: Zoete aardappel noedels met roerbakgroente en zelfgemaakte oosterse kruidenmix, ketjap-honing kip Di: Ik ga uiteten met vriendinnen, man en kinderen eten macaroni Wo: Zweedse gehaktballetjes in romige saus met cranberry compote, geroosterde aardappeltjes, doperwtjes en een groene salade Do: Zalmchowder met venkel en prei, en zelfgemaakte saucijzenbroodjes Vr: Ajam betawi, bami goreng, pikante zoetzure en kroepoek