Het weekmenu topic

Discussion in 'De lounge' started by Zulema, Mar 23, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PeChAn

    PeChAn Actief lid

    Mar 11, 2022
    288
    316
    63
    Female
    Afgelopen week:

    Zondag: Jonge Kapucijners met spekjes, sperziebonen, gekookte aardappel en greenfield hamburger. Daarbij een vegetarische jus.....nouja was meer een sausje maar wel lekker.
    Maandag: Bloemkool met gekookte aardappel en rundersaucijs en zelfgemaakte kaassaus
    Dinsdag: Broccoli met verse patat en sateschnitzel
    Woensdag: Spruitjes voor ons en doperwten voor de kids. Ze vinden ze echt niet lekker, niet erg maar wel even proeven. Wat je niet proeft kan je niet leren eten. Kipdrumsticks en opgebakken aardappelpartjes.
    Donderdag: Hutspot met hachee
    Vrijdag: werd uiteindelijk patat met een snack omdat ik gillende rugpijn kreeg tijdens het werk en amper kon staan.
    Vandaag dus verse groentensoep met plukbrood (was eigenlijk gister de bedoeling)
    Morgen zelfgemaakte lasagne met veel groenten.

    Volgende week in willekeurige volgorde:
    Kikkerbilletjes in het groene gras, gekookte aardappel en boomstammetje
    Bami
    Zelfgemaakte pizza
    Pasta met zelfgemaakte bolognesesaus bomvol groenten
    Verse patat of left over groentensoep als we daar meer trek in hebben.
    Vrijdag gaan we uiteten. Uitgenodigd door schoonouders die 12.5 jaar zijn getrouwd.
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,262
    25,719
    113
    Ik heb weer iets van vorige week door moeten schuiven (de zalmchowder) omdat we ongepland wat uit diepvries en airfryer hebben gegeten.

    Za: Zalmchowder en bagels met kruidenroomkaas, avocado en spinazie
    Zo: Waanzinnige kip, gebakken aardappel en salade met geroosterde paprika, tomaat en pesto dressing
    Dessert: Appel-hazelnoot crumble met hazelnoot praliné roomijs

    Ma: Kip kapsalon met krieltjes
    Di: Zwarte peper kip met paprika en bosui uit de slowcooker en udon noedels
    Wo: Fondue
    Do: Fajita’s
    Vr: Rotdogs en een rokerige zoete aardappelsalade met maïs en bosui
     
  3. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    Dec 9, 2008
    1,517
    229
    63
    Als ik jouw weekmenu lees vraag II mij af hoelang je in de keuken staat iedere dag en hoe kom je op de recepten?

    Vaak kom ik niet verder als gewoon een agv
    Of simpele pasta.
    Jouw recepten klinken vaak lekker maar ik ziu geen idee hebben hoe en wat.
     
  4. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    Dec 9, 2008
    1,517
    229
    63
    Ma: eten bij schoonmoeder.
    Di: soep met broodjes
    Wo: kip hawai met rijst en fruitschaal
    Do: aardappel anders met vis en wortelen
    Vr: macaroni
    Za: hachee met aard.puree en haricoverts
    Zo: nog geen idee.
     
  5. GoldenClown

    GoldenClown Niet meer actief

    #925 GoldenClown, Mar 13, 2022
    Last edited by a moderator: Mar 13, 2022
    Zondag: varkenshaas, champignons, asperges en frietjes. Frikandel voor de jongste.
    Maandag: gebakken aardappeltjes schnitzel/kipschnitzel, sperziebonen
    Dinsdag: man zuurkool uit vriezer met speklap, dochter en ik roti, zoontje een allegaartje
    Woensdag: man en ik bami (van de Chinees, uit de vriezer) met gehaktballetjes in teriyaki saus, dochter rijst met gewokte kip, edamame bonen, avocado etc (home made pokebowl)
    Donderdag: shoarma met friet, sla etc, kinderen friet met kipnuggets
    Vrijdag en zaterdag: nog geen idee, keertje pasta denk ik. En vrijdag is pannenkoekendag, dus pannenkoeken met 2 soorten soep uit de vriezer

    En ja ik kook bijna dagelijks 2 of 3 varianten op de maaltijden ivm de kinderen en totaal verschillende smaken.
     
  6. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Hoe waanzinnig is die kip en hoe maak je die? :roflmao:
     
    Adje likes this.
  7. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Maandag: pasta met zelfgemaakte pesto
    Dinsdag: bloemkoolpizza
    Woensdag: saté babi met bloemkoolrijst en komkommer
    Donderdag: geroosterde aardappeltjes, bloemkool en vegaburgers
    Vrijdag: pita’s met zelfgemaakte gyros en zelfgemaakte knoflooksaus
    Zaterdag: kip ketjap met bloemkoolrijst en boontjes
    Zondag: bij vrienden
     
  8. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Ma: Roerbakgroente met biefstuk, en zilvervliesrijst
    Di: Witlof ham/kaas, krieltjes en een rundervink
    Woe: Pasta Pesto
    Do: Spitskool met kerriesaus
    Vrij: Prei/champion schotel
    Zat: Mango salade
    Zon: Kip kerrie denk ik, kan ook een restje uit de vriezer zijn, ik eet op mn werk.
     
  9. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Recept van de rotdogs en de rokerige Aardappelsalade alsjeblieft?
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,262
    25,719
    113
    Whahaha, ik zie nu dat ik de naam niet veranderd heb. Ik zet mijn weekmenu altijd in mijn iphone bij notities en dan copy/paste ik het gewoon. Maar meestal pas ik het wel even aan (staan bv ook blz nrs van kookboeken bij).

    Maar goed, dit is het recept, en wij vinden het heerlijk.
    https://www.bonapetit.nu/recept/waanzinnige-kip-uit-de-oven/
    (Ik doe het alleen wel iets anders: ik kook eerst de wijn een stuk in.)
     
    Sansaatje likes this.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,262
    25,719
    113
    Is eigenlijk een kwestie van jaren ‘sparen’. Ik probeer iedere week wel 1 of 2 nieuwe recepten. Ik hou alle succes recepten bij en heb zo inmiddels een hele lange lijst van dingen die wij graag eten (of die ik graag maak :roflmao:)

    Veel komt uit kookboeken of van internet.
    Ik sta niet eens zo lang in de keuken. Maar meestal spreid ik het werk ook uit over de dag, bv ‘s morgens al het snijwerk doen oid. Dus daardoor voelt het ook niet alsof ik lang in de keuken sta
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,262
    25,719
    113
    #932 Adje, Mar 13, 2022
    Last edited: Mar 13, 2022
    De Rotdogs zijn van de foodtruck van Hans Worst (uit Rotterdam). En is dus eigenlijk een opgepimpte hotdog. Heel erg lekker!
    • hotdogs
    • hotdog broodjes
    • Nacho Cheesedip
    • 1 Verse rode peper, fijngesneden
    • plakjes (gerookt) ontbijtspek
    • Lente-uitjes, fijngesneden
    • houten tapasprikkers
    • Barbecue rub (die maak ik zelf)
    Snijdt de Hotdog Buns in de lengte open. Besmeer de beide (binnen)zijden van de broodjes goed dik met de Nacho Cheesedip. Strooi de rode peper in de broodjes. Strooi hier ook fijngesneden bosui bij.
    Doe de hotdogs in de broodjes, vouw dicht en omwikkel met spek. Zet evt. vast met de prikkers.
    Besprenkel de broodjes met bbq-rub en bak om-en-om in de pan, op een grillplaat of op de bbq.

    En voor de aardappelsalade: zie foto
    Ik gebruik dus zoete aardappel ipv krieltjes. En ik neem gewoon maïs uit een blikje.
    9DDDEAE4-E847-4F38-A735-7AAE3B78CB30.jpeg
     
    nizzie86 likes this.
  13. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Sounds gooooooooooood!
     
    Adje likes this.
  14. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    Feb 27, 2015
    4,563
    2,765
    113
    Female
    Noord Nederland
    Vandaag hadden we homemade kapsalon maar dan iets gezonder (aardappelschijfjes niet gefrituurd maar uit de airfryer)

    Verder deze week:
    - romige pasta met zongedroogde tomaat en kipfilet
    - jambalaya
    - wraps
    - broodje shoarma

    Weekend
    - broodje knakworst
    - Iets als gozleme of homemade broodjes met salade of sucuk/kaas
     
    Sansaatje likes this.
  15. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    Mar 5, 2017
    3,309
    2,677
    113
    Female
    NB
    - kapsalon met verse friet, sla, kipdijfilet reepjes, knoflooksaus en gesmolten kaas (overgenomen uit het hello fresh recept):p
    - traybake
    - Pizza
    - Soep met broodjes
    - Vis (waarschijnlijk zalm) met worteltjes en aardappels uit de airfryer
    - quiche
     
  16. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,384
    867
    113
    Zo: gehaktballetjes in tomatensaus uit de slowcooker met spaghetti
    Ma: aardappelen, snijbonen en slavink
    Di: quiche met broccoli en kipfilet en tomaat
    Wo: iets uit de slowcooker met rijst en broccoli
    Do: macaroni
    Vr: turks brood met ijsbergsla en shoarma
    Za: patat, snitzel en worteltjes
     
  17. GoldenClown

    GoldenClown Niet meer actief

    In willekeurige volgorde:

    Enchiladas. Dochter had griekse rijst, kipkrokantschnitzel en 6 verschillende soorten groente

    Kipschnitzel, gebakken aardappeltjes sperziebonen

    Aardapelgratin, chipolataworstjes, bloemkool. Dochter kipfilet

    Broodjes hamburger, friet, rauwkost etc Dochter gegrilde kipfilet, zoon frikandel, cultuurbarbaren :roflmao:

    Pilaf, dochter poke bowl

    En dan is de inspiratie wel weer even op....
     
  18. Seffie

    Seffie Fanatiek lid

    Apr 17, 2019
    2,270
    2,618
    113
    Female
    Vandaag; sperziebonen met sajoer boemboe, rijst en kipfilet a la minute piri piri
    Dinsdag; aardappels, bloemkool en vlees (voor mij een Vega burger)
    Woensdag; wraps met Mexicaans gekruide kip en groenten
    Donderdag; waarschijnlijk KFC
    Vrijdag; pasta bolognaise
    Zaterdag; aardappels groenten vlees
    Zondag; bij mijn moeder
     
  19. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Zoete kip met cajun aardappelen
    Lasagne
    Boontjes en balletjes
    Tex Mex quesadilla’s
    Weekend nog geen idee
     
  20. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    Maandag t/m zondag..
    (willekeurige volgorde)

    - aardappels, spinazie, ei en vis
    - aardappelschotel
    - capucijnerschotel
    - krieltjes, sla en een tartaartje
    - noedels, kip, groente en een woksausje
    - donderdag eten man en dochter bij opa en oma en ik eet op mijn werk
    - zelf gemaakte pizza of aardappelkoeken (ik twijfel nog)
     

Share This Page