Het zal je maar gezegt worden !

Discussie in 'De lounge' gestart door Tanja20, 3 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tanja20

    Tanja20 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    2.958
    0
    0
    Ben ik lekker het avond eten aan het koken , komt meneer en vraag
    wat we eten.
    Ik noem het op wat ik aan het maken ben en wat zegt ie ;

    (Hij) "Geen witlof uit de oven?"

    (ik) "Nee , zal niet weten hoe t moet"

    (Hij) "Je bent ook waardeloos"


    We barsten allebei in het lachen uit, want natuurlijk was dat een geintje. :) :D
    Maar het zal je maar gezegt worden haha .
    Ik lust geen witlof en weet dus ook niet het recept.
    Dus als iemand het recept heeft of het me uit kan leggen, graag.
    Kan ik morgen mn mannetje is verrassen :D

    (Ohja, niet van gewone witlof maar gevulde uit de oven)
     
  2. asjuh

    asjuh Fanatiek lid

    28 dec 2005
    3.028
    0
    0
    mama en huisvrouw
    noord-Brabant
    als ik witlof uit de oven maak ..dan kook ik heel even de witlof ...doe er ham en kaas omheen ..en dan een half uurtje in de oven ...mjammie anders lust ik ook geen witlof hoor ;)
     
  3. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Ja, ik doe hetzelfde: kook de witlof even (max. 5 minuten anders valt ie uit elkaar) en voordat ik het ga koken haal ik de "zure pit" eruit, daarna even laten uitlekken, in een overschaal met witlof en kaas erover. Mjammie!
     
  4. Esma

    Esma Bekend lid

    Ik heb witlof nog niet in de over geprobeerd, maar ik vind het heerlijk, zowel rouw als gekookt.

    Recept rouw:
    witlof goed wassen, in "plakjes"snijden, beetje zout, olijfolie en wat azijn er doorheen. Klaar is kees.

    Recept gekookt:
    Was de witlof, snijd het in 4 stukken (lang), kook het in water, laat het goed afdruipen.
    Doe wat boter of olie in een koekepan, bak de witlof aan beide zijden, doe op het laatst er plakjes kaas op, laat de kaas smelten en klaar is kees :)

    Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel :)
    Laat ons weten hoe het gesmaakt heeft.
     
  5. chiesa

    chiesa Fanatiek lid

    4 mrt 2006
    2.533
    0
    0
    Wat lief tanja dat je dat voor je vriend wil doen.

    Ik vind witlof met ham en kaas uit de oven ook erg lekker!

    Heel veel succes en ik ben benieuwd wat ie er van vind? :)
     
  6. gemma

    gemma Actief lid

    2 jun 2006
    137
    0
    0
    Duitsland
    halveer de witlof en haal het bittere eruit,kook ze even samen met een bouillonblokje een min of 5. Leg ze in een beboterde ovenschaal. Doe er in blokjes gesneden paprika,ui gekookt ei,tomaat,wat ik eigenlijk voor handen heb erover met wat zout en peper,je kan er ook iets van weg laten. Doe er dan ham over als ik die niet heb gebruik ik ook wel eens salami. Als laatste schenk ik er een zelfgemaakte kaassaus over,maar pakje mag en smaakt ook. Dan een half uurtje in de oven op 200 graden.
    Succes verzekerd,zelfs voor mensen die niet van witlof houden,zoals mijn mannetje :D


    groetjes gemma ;)
     
  7. shelde

    shelde Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.816
    0
    0
    Bij de groentenboer denken ze dat ik veel witlof eet. Koop elke week wel een kilo.
    Maar niet voor mij, maar voor de konijnen. :)
    Ik vind het ook niet lekker. Zal het toch ook weer eens proberen, met ham en kaas is nog wel weg te werken. :)
     
  8. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    Gekookte witlof maak ik ook nog weleens met een dikke plak ham in dobbelsteentjes gesneden erdoor.
    Witlof uit de oven maak ik als een soort van lasagne:eek:ven schaal invetten met boter dan plakjes ham,kaas dan de witlof(eerst even koken en de pit eruit halen)en dan de vorige stappen herhalen over de laatste laag een kaassausje en dan lekker met aardappelpuree! =P~


    Liefs Claudia
     
  9. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    MMMMMMMM lekker witlof in de oven!
    Ik kook de witlof gewoon 20 min. en doe ze dan heel in de oven. (ik haal er niks uit, snij er niks af)
    Ik rol om elk stronkje een plakje ham, en uiteindelijk doe ik er geraspte kaas overheen!
    15. min. in de oven...en smullen maar....MMMMMMMMMMMM
     
  10. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Wat een lieverd ben jij dat je dat nu nog voor hem doet ;)

    Ik kan je niet helpen want ik lust dus echt geen witlof
     
  11. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Witlof de pit eruit halen, doormidden snijden, 15 minuten koken.
    Dan laten uitlekken in een vergiet, ham er om heen rollen.
    In ovenschaal leggen, ik strooi er dan een beetje kerrypoederover, oude kaas plakken er over (4 a 5) en dan paneermeel.
    En dan in de oven tot de kaas is gesmolten.
    Succes en eetsmakelijk.
     

Deel Deze Pagina