Dat vond ik nou ook en na haar boek "feest" gelezen te hebben besloten dat te gaan maken. Het kan gewoon niet vies zijn
He, ik had liever gehad dat je het al gemaakt had en dat je kwam vertellen dat dit nu het ultieme recept is!!!
weet je wat ook gewoon heel lekker is en heeeel makkelijk? (moet je niet eten als je aan het lijnen bent ) gewoon slagroom kloppen en klopklop erbij en dan die mokka schuimpjes klein maken en erbij doen, in de taartvorm (wel folie in de taartvorm doen) en dan in de diep vries en klaar is kees! (ik doe wel voor 1 normale taartvorm 2 x een pakje van 200ml slagroom) zo simpel en heel lekker maakt me oma altijd en is dus super. je kunt er ook voor kiezen om er een likeurtje ofzo bij te doen maar dat wil ik nooit.
ik ga dit maken. Heb het van de week al gedaan (alleen zonder de pistaches want noten is hier niet handig) en het is zo superlekker! Pistachio and Berry Ice Cream | Annabel Langbein, The Free Range Cook | Television New Zealand | Television | TV One, TV2, U, TVNZ 7 en supermakkelijk
schil een appel en een peer. deze karameliseren in de suiker. kant en klaar pannenkoekje verwarmen in de magnetron en vullen met het warme fruit. bolletje ijs en wat slagroom erbij en gegarandeerd succes!
Heb de andere reacties nog niet gelezen maar ik maak dit jaar een ijsbombe! Kan niet mis gaan (volgens mij) en is heel simpel, snel en van te voren klaar te maken. Koop/maak ijs en doe het iets zacht in een grote ronde schaal die je eerst hebt bekleed met folie. Ijs er in, je kunt verschillende smaken gebruiken (in laagjes) en dingen toevoegen als chocolade stukjes, stukjes mars, m&m's en verder wat je maar kunt bedenken. Ijs weer in de vriezer en als je toe bent aan het toetje kun je m er weer uit halen! Succes met je toetje!!
CHOCOLATE PUDDING | Recipes | Nigella Lawson Wij maken deze dit jaar. We hebben al geoefend en poeh hee die is lekker! We maken kleine porties want het is best machtig en doen er dan nog een bolletje ijs en wat vers (of gecarameliseerd) fruit bij en natuurlijk veel slagroom! Succes met nadenken en maken!
Eton mess heb ik ook naar zitten kijken voor dit jaar, maar het is toch wat anders geworden. Hier wordt het ook een trifle. Speculaas, appelblokje en een mascarpone-roommengsel. Lekker winters en dan laagjes in kleine glaasjes, dag van te voren te maken dus helemaal handig! Enne recept..ehm beetje van internet en voor de rest van mij
Na eerste kerstdag laat ik het je weten, maar zeg nu zelf met zulke ingredienten moet het wel lekker zijn toch?
Jaa! Je moet het echt even laten weten hoor! Ik denk ook dat het niet mis kan gaan, ziet er heerlijk uit! Ben sowieso al gek op merengues, schuim, dat soort dingen, dus kan niet missen! Ik wil hem ook zeker nog een keer maken, maar met kerst gaat het hem niet worden, weet dat mijn vader niet dol is op merengues dus dan zal hij dit wel geen geslaagd toetje vinden
Snelle trifle (heel makkelijk te maken, maar erg machtig!) Voor 6 personen 100 ml bosbessen- of bosvruchtenlimonadesiroop 250 gram bosbessen of bosvruchten (vers of diepvries) 450 gram vanillekwark 125 ml slagroom (of een spuitbus slagroom) 3 eierkoeken 8 blaadjes verse munt poedersuiker Een hoge glazen schaal (ca. 2 liter) - Snijd de eierkoeken in kleine stukjes - Schenk de limonadesiroop over de eierkoek, goed doorroeren en even in laten trekken - Klop de slagroom stijf (als je geen spuitbus, maar vloeibare slagroom hebt) - Maak in de glazen schaal de volgende laagjes: ** 1/3 van de eierkoek ** 1/3 van de kwark ** 1/4 van de vruchten ** 1/2 van de slagroom (of spuit gewoon een laagje erop met de spuitbus) ** 1/4 van de vruchten ** 2/3 van de eierkoek ** 2/3 van de kwark ** 1/4 van de vruchten ** 1/2 van de slagroom (of spuit gewoon een laagje erop met de spuitbus) ** 1/4 van de vruchten Dek de schaal af en zet minimaal een uur in de koelkast. Voor serveren de munt en poedersuiker erover.
Eentje die vreemd klinkt, maar wel heel lekker is: Gebakken ananas met peperijs Voor 4 personen 1 ananas 500 ml vanilleroomijs 2 el suiker 1/2 el zwarte peperkorrels vijzel ananassnijder 4 ijscoupes - Laat het roomijs even buiten de ijskast staan, zodat het zacht wordt - Vijzel de peperkorrels (grof). Ze moeten niet helemaal fijn, maar in elk geval wel allemaal gebroken. - Schep de peper door het ijs heen - Zet alles weer terug in de koekkast - Snijd de ananas in ringen en dan de ringen in 4 stukken snijden - Bestrooi de ananasstukjes met suiker - Verhit wat boter in een koekenpan - Bak de ananas 5 minuutjes, zodat ze lichtbruin worden - Verdeel de ananas over de ijscoupes - Leg 2 bolletjes ijs op de warme ananas Het licht pittige ijs is heerlijk met de zoete ananas!
dit is echt heeell makkelijk. Mascarpone aardbei dessert. nodig: - mascarpone - room - suiker - aarbei - bastogne koek of lange vingers. klop de marcarpone met de room tot een romig en zacht beslag. voeg beetje bij beetje de suiker toe. hoe zoet jij het wilt hebben. pak cocktailglazen en doe op de bodem de verkruimelde bastogne. Dan een schep van het mascarpone beslag erop. dan de aarbeitjes en daarna weer een schep van het beslag. je kunt het afmaken met chocolade (raspen) of gewoon hagelslag eet smakelijk
Wij houden het dit jaar simpel (andere jaren altijd veel te veel werk van gemaakt, nu geen tijd voor) en maken een feestelijke toetjestoren. Een etagere met allemaal eenhaps toetjes. Bijvoorbeeld: baklava spekkoek lepel met chocomousse glaasje met vruchtenyoghurt fruitspiesje aarbei met slagroom ijsbonbons peer met blauwe kaas etc.
Ik heb het toetje al klaar. Heb een frambozenijstaart overgoten met chocola gemaakt. 2e kerstdag gaat ie uit de vriezer en dan leg ik er een sjabloon van kerststerren op en daar strooi ik dan poedersuiker op. Dan ziet het er extra feestelijk uit. Een paar frambozen erbij voor de garnering en lekker smullen maar.
Kijk eens op ah.nl bij recepten en dan bij desserts. Daar staat "toscaans dessert". Dat ga ik maken, kan je dus helaas nog niet vertellen of het lekker is maar mij lijkt 'ie heerlijk!