Beste allemaal, Met 32 weken is onze schat geboren, in maart alweer een jaar geleden. Helaas heeft hij door onbekend zuurstoftekort pvl ( leukomalacie), in het kort een hersenbeschadiging waardoor de kans dat hij gaat lopen zeer klein wordt geacht. In februari gaan we voor het eerst naar de revalidatie arts voor kinderstoel, wandelwagen en autostoel? Op het net gesurfd maar is/ lijkt weinig keus, ga natuurlijk ook aan de fysio vragen maar kan wel wat hulp gebruiken. Vond zelf de wandelwagen van kangoo wel wat omdat je die ook achter je fiets kan doen... En met stoel kwam ik niet verder dan atlas.. Help!!!!😄 Dank voor de tips alvast!
zou me niet echt vastpinnen aan bepaalde types/merk stoelen ed. Want het hangt helemaal af van je gemeente wat je vergoed krijgt. Dus als een goedkoper merk ook aan de eisen voldoen voor je kindje dan krijg je dat gewoon. Zo hadden wij ook geen keuze wat betreft kinderwagen of bed. Bed ging trouwens via zorgverzekeraar maar de rest via gemeente. Dat was aan de eisen voldoet en waar hun een contract mee hebben dat krijg je.
Wij hadden wat betreft kinderstoel geen keuze: onze zorgverzekering had een contract met Atlas. In eerste instantie werd dan gekeken of er nog één in het depot stond, anders hadden we nog wel keus in kleur ed van de bekleding (het is er een uit het depot geworden, maar prima, zwart leer). Wandelwagen gaat via de gemeente en wij hebben er nog geen aangevraagd, maar kwamen met het revalidatiecentrum met op twee verschillende wagens uit. Er is gewoon niet heel veel te krijgen op dit gebied - en dan heb je nog de verzekering/gemeente die een vinger in de pap hebben. Autostoel hebben we geen ervaring mee; onze zoon past voorlopig nog prima in zijn maxi cosi en zit daar ook goed stevig in.
dank voor de info, dacht dat we dit via de zorgverzekering kregen maar voor een wandelwagen moet je dus naar de gemeente, fijn dat er niet 1 plek is waar je moet zijn, vind het al zon dolhof
jaaaa,je moet het natuurlijk ook niet te makkelijk krijgen he Maar idd het is een vreselijke doolhof!! Zo kwam ik ook per toeval erachter dat als je een gehandicapt kindje hebt, je vanaf dat ze 3 jaar zijn de TOG kunt aanvragen. Is een tegemoetkoming ouders gehandicapt kind. Dat is een geld bedrag dat je een keer in het kwartaal krijgt bovenop je kinderbijslag!
Er valt idd niet veel te kiezen meestal. Wij ging 1 jaar geleden ook met ons zoontje naar de revalidatiearts omdat hij niet kon en nog steeds niet kan lopen, zitten of staan. Toen kwamen we uit op: wandelwagen stingrayr82, kinderstoel panda r82 en de panda autostoel van r82. De kinderstoel kregem we via de zorgverzekeraar, helemaal geen probleem mee gehad. De wandelwagen en autostoel via de gemeente en daar begon het gesodemieter. Wij hadden toen namelijk nog geen diagnose maar toen er een diagnose kwam hebben we moeten praten aks brugman om een andere wandelwagen te krijgen. We kregen er een goedkoper als de stingray maar deze was tottaal niet ondersteund genoeg voor hem. Autostoel werd afgekeurd. En wij hebben zelf een van de duurste autostoelen moeten kopen waar hij een beetje ondersteund in zat. Later toen we een diagnose kregen en blijkt dat hij nooit zal kunnen lopen zitten en staan gaat het wel makkelijker maar nog steeds zoeken ze de goedkoopste oplossing maar dit is niet altijd de beste. Nu zit hij sinds 2 maanden eindelijk in een aangepaste autostoel. Dus houdt in je achterhoofd dat die dingen dus ook afgekeurd kunnen gaan worden omdat hij nog in een regulier stoeltje kan. Het bed hebben wij wel nog tussen kunnen kiezen maar niet veel keuze, maar heb begrepen dat dat nu ook niet meer is. In mei gaan wij aanbouwen om hem begaansvloers te kunnen verzorgen. Dit krijgen we ook niet helemaal vergoedt. Zo krom als in zo'n wereldje terrecht komt. Geld gaat naar de verkeerde dingen.:x
dat meen je niet dat je zo een verbouwing niet helemaal vergoed krijgt, je wilt toch het beste voor je kind en je wil je kind zo goed mogelijk verzorgen. Op den duur willen wij ook uitbouwen, als dit nog mogelijk is bij ons huis omdat ik vind dat onze boef recht heeft om naar zijn kamer te kunnen gaan wanneer hij wil zonder hulp van mij of anderen, hebben jullie dat dan weer bij de gemeente aangevraagd? as ma komt de fysio samen met de ergo, ze hebben mijn prints van alle artikelen doorgelopen en weten waar onze gemeente mee werkt dus ben benieuwd!!! dank voor de reacties tot nu toe
als je zelf bij KUNT betalen aan de verbouwing/uitbouw dan moet je dat idd doen. Je moet dan proberen een lening af te sluiten. Aan de hand van wat je inkomsten is etc etc gaat een bank oid akkoord met een lening. Als je geen lening kunt afsluiten ( je moet dit bewijzen!! ) dan vergoed de gemeente het wel. Maar.... als de gemeente vind dat het goedkoper en beter zou zijn als je gaat verhuizen dan moet je hiermee instemmen. Of je krijgt dus geen uitbouw vergoed. Het is allemaal heel krom en komt een hoop bij kijken. Je moet dan ook een bedrijf in de armen nemen die de uitbouw gaat maken maar het moet dus wel aan precies de eisen gaan voldoen wat de gemeente opstelt!!!
Er zijn verschillende opties bij ons aan dd orde geweest. Eerst gaan ze inderdaad kijken of je kan verhuizen naar een aangepast huurhuis want dat is voor de gemeente het goedkoopste. Dit was niet haalbaar voor ons. Wij hebben een koophuis, de gemeente zou de restschuld dan op zich nemen maar dan zit je met de dubbele lasten en in deze tijd weet je immers niet hoelang je huis te koop staat. En wij bleven er ook bij, wij hebben een diepe tuin dus wilden in ons eigen huis blijven wonen. Genoeg tuin om aan te bouwen. Toen kwam de optie voor een woonunit. Die zetten ze achter je achter je huis en verbinden het aan je huis doormiddel van een gangetje. Bij ons is het probleem dat we in de woonkamer ook meer ruimte moeten hebben omdat er nu een bedbox staat en we daar de eettafel voor hebben moeten inleveren. Hier gingen wij dus ook niet meer akkoord. Ondertussen hadden wijzelf alles op papier getekend wat voor ons de beste oplossing is. Uiteindelijk zagen ze in dat een woonunit uiteindelijk veel duurder is dan aanbouwen. Maar je kan ook weer op verschillende manierem aanbouwen en de gemeente zoekt natuurlijk weer de goedkoopste. Wij hebben voor de praktische gekozen, ook omdat wij nog een tweede kinderwens hebben. Dat is dan onze keus en moeten we de rest zelf bijleggen. Dat is hetzelfde voorbeeld als in een badkamer. De gemeente vergoedt een basis tegel, als je een duurdere wil moet je de rest zelf bijleggen.
Ik raadt wel aan om optijd met de aanvraag te beginnen. 1 jaar ben je zeker kwijt aan getouwtrek. Ja hebben we bij de gemeente aangevraagd maar dat moet samen met je ergotherapeut.
Hallo, Wij hebben een aangepaste kinderwagen (stingray) en kinderstoel (panda). Fietskar komt eraan. Onze kleine man moet uit de maxi cosi maar de aanvraag voor de autostoel is 'voorlopig' afgewezen. We hadden al een priori staan maar deze geeft ook na aanpassingen van de ergo te weinig steun. Heeft iemand een idee. Hij moet goed vastzitten en goed naar achteren kunnen. daarnaast lijkt achterwaarts geplaatst het beste voor hem. Groeten Micje
Mijn zoontje heeft ook de stingray en de panda als kinderstoel. Bij ons werd de autostoel een jaar geleden ook afgewezen, nu hebben we wel de panda omdat het niet anders meer kan. Daarvoor zat hij in de maxicosi axis. Een prima stoel voor een kindje die ondersteund moet worden want het is een smalle stoel en goede hoofdsteun. En ook belangrijk (vonden wij dan tenminste) dat hij kan draaien omdat hij niet meewerkt. Hij zit er nu nog welis in 1 keer in de 3 weken omdat we dan even afhankelijk zijn van vervoer naar het kdc en de aangepaste autostoel kan je niet zomaar even overzetten. Je kan hem trouwens ook kantelen. Geloof dat er 5 standen opzitten. Succes!