Ik wil vanavond verse gebakken aardappelen eten. Nu weet ik dat ik eerst gewoon de aardappelen moet koken, daarna laten afkoelen en dan in schijfjes snijden en dan bakken. Maar.... Hoe lang moet ik de aardappelen laten koken? En moet ik ze in koud water doen of pas in de pan stoppen als het water kookt?
Ik doe ze gewoon in koud water en dan even opzetten. Wacht meestal tot ze net koken of net niet en dan zet ik ze af. Een beetje op gevoel doe ik het meestal, te doorgekookt is ook niet goed want dan vallen ze helemaal uit elkaar.
Wil je ze in de koekenpan bakken of in de frietenpan? Voor de koekenpan: Waarom snij je ze niet in schijfjes voor je ze kookt, dan is de kooktijd een stuk korter en dat snijdt makkelijker. Je kunt ze gewoon in koud water stoppen en dan het water aan de kook brengen. De pan hoeft niet vol met water, maar zo dat de aardappelen net onder water liggen. Op deze manier moeten ze (ligt een beetje aan de hoeveelheid) ongeveer 10-15 minuten koken. Daarna kun je ze in de pan bakken.
Ik kook ze altijd een dag van tevoren. Als ik de dag ervoor stamppot eet ofzo. Een dag later zijn ze nog lekkerder.
Ik kook de aardappels helemaal niet als ik schijfjes maak. Ik schil de aardappels snij ze in schijfjes en doe ze in de koekenpan. Ze hoeven niet voorgekookt te zijn. Ik doe er dan meteen een rauw uitje bij en bak ze dan op middelhoog vuur tot ze gaar zijn.
Dat duurt dan toch superlang? Ik kook ze nl ook altijd eerst, en dan bak ik ze licht bruin worden. Als ik rauwe aardappelen in de oven doe, liggen ze er altijd ruim 3 kwartier in.
Ik vind ze ook niet lekker als ze niet eerst gekookt zijn. Zelfs die voorgekookte aardappeltjes uit de supermarkt, doe ik eerst ff in de magnetron voor ik ze bak. Anders vind ik ze veel te hard en zelfs nog ongaar soms.
Ik ga ze inderdaad bakken in een koekenpan. Ik wist niet dat je ze al in schijfjes kon voorkoken... Dat is inderdaad wel gemakkelijker snijden!
Ik snij ze eerst in schijfjes en dan 8 minuten koken, als ik ze eerst kook krijg ik geen mooie schijfjes En daarna dus bakken.
Ik snij altijd eerst mijn aardappeltjes in blokjes (vastkokende) en dan kook ik ze ongeveer 12 minuten. Dan af laten koelen en dan bakken. Lekker!
Niet voorkoken maar even 20 minuten in de magnetron (poffen) dan met een kartelmesje snijden en dan lekker bakken. Mmmmmm...