Ons zoontje is nu 3 weken oud en heeft best regelmatig een huilmoment. Ook weleens als ik hem net in bed leg. Ik pakte hem steeds uit bed om te knuffelen en als ik hem dan teruglegde begon het weer. Dan probeerde ik hem met zijn speentje stil te krijgen en dan 5 minuten later begon het weer. Nu heb ik hem 3 nachten geleden eens wat langer laten huilen. Het heeft in totaal een half uur geduurd en ik ben 3x gaan kijken om hem even te troosten. Op een gegeven moment viel hij vanzelf in slaap. Nu heeft hij overdag ook weleens van die momenten dat hij 10 tot 15 minuten huilt voordat hij in slaap valt. Ik heb er net geen acht op geslagen en ineens sliep hij. Nu lees ik er zoveel verschillende meningen over maar het werkt bij mijn zoontje wel beter dan hem steeds uit zijn bed halen. Om even alle misverstanden uit de wereld te helpen. Als hij echt hard gaat huilen is het natuurlijk een ander verhaal, dan pak ik hem wel bij me. Maar mijn vraag is dus. Doen jullie dit ook weleens? Ik heb niet het idee dat hij er onder lijdt en hij slaapt eindelijk gewoon lekker tussen zijn flesjes door... Ik hoor graag jullie adviezen.
Doen zo dan. Het 'laten huilen' wat slecht is, is het huilen waarbij je kindje overstuur is/pijn heeft/enz. Wanneer er echt iets aan de hand is dus. Elke keer even kijken en laten merken dat je er bent is prima. Heb je wel alle pijntjes en ongemak uitgesloten? Zoja, dan kan het gewoon zijn dat jouw kindje door het bij je te houden juist wakker blijft (prikkels), in plaats van dat dat troost biedt en rust om in slaap te vallen...
Dat doe je goed hoor. Ik hoefde mijn kindje ook niet de hele tijd op te pakken want daar raakte ze nog meer overstuur van (teveel prikkels inderdaad). Als het goed voelt en je kindje slaapt daardoor dan gewoon zo doen. Succes
Kindjes hebben het ook wel eens nodig hoor, huilen om in slaap te komen. Op een gegeven moment weet je wel wanneer het om een inslaaphuiltje gaat of dat er iets anders is.
Je hebt huilen en huilen/krijsen en overstuur zijn. Ik haalde in het begin ook steeds mijn zoontje meteen uit bed als hij begon te huilen. Toen zei mijn moeder als je hem nu eens eventjes laat huilen, maximaal 10 minuten, als hij dan nog huilt ga je er heen troost je hem. De eerste keer liet hem dus huilen/jengelen en ik hield de tijd in de gaten. Ik dacht dat hij al lang 10 minuten aan het huilen was en toen ik op de klok keek waren er nog maar 5 minuten voorbij. Met 7 minuten was hij opeens stil. De volgende dag was hij met 3 minuten stil. Het werkte bij hem dus ook averrechts om hem meteen op te pakken. Mijn zoontje huilt nu nog steeds altijd een paar minuten als je hem in bed legt. Ik weet niet anders meer. Als hij langer dan 10 minuten huilt of het is echt hardverscheurend huilen dan ga ik meteen naar hem toe. Veel liefs Nataly
Als het zo goed gaat en je kleintje valt in slaap dan is dat prima toch? Je merkt echt wel als er echt iets mis is met je kleintje. Ik ging ook geregelt naar boven. En op een gegeven moment hebben wij de jongens ook laten huilen en nu slapen ze prima.
Hier ook een kindje wat zich van tijd tot tijd even in slaap moet huilen, zeker als ze eigenlijk "over de slaap heen is". Je moet eerst toch "leren" onderscheiden of het inderdaad "zeuren" is of dat het serieus is omdat hij/zij pijn heeft of een vieze luier oid. Onze dochter jeuzelt eerst altijd een poosje, maar als ze echt last heeft van een boertje dan gaat het al snel over in huilen.
Sterre "huilt" ook voordat ze in slaap valt, toen ze kleiner was duurde het zeker wel 20 minuten. Ze had dat gewoon even nodig. Nu is het vaak 5 minuten, en dan ligt ze een soort van wawawawawawawawa geluidje te maken, en dan is ze ineens stil. Even laten huilen voor het slapen vind ik persoonlijk niet zielig, ik vind het zielig als mensen hun kindje steeds weer uit bed halen terwijl ze gewoon even de tijd nodig hebben om in slaap te vallen (mijn vriendin doet dat ook, kind raakt daar helemaal overprikkelt van, echt zielig).
Bedankt voor jullie reacties! Fijn te lezen dat ik niet de enige ben want heb net een topic zitten lezen waar vrouwen echt heeeeel erg tegen huilen waren. Zelfs iemand die zei dat ze het niet vond kunnen dat sommige moeders hun kindjes in de winkel laten huilen in de kinderwagen. Nu ligt hij in bed en lag nog even 10 minuutjes te mopperen en nu slaapt hij weer. Hij heeft het echt nodig merk ik nu en ik ben ook blij dat ik dat nu door had. Stel dat je maar doorgaat met dat kind steeds uit bed halen en overprikkelen. Denk dat je dan ver van huis bent tegen de tijd dat ze het echt moeten leren....
hier nog 1 die de eerste maanden het echt gewoon nodig had, eerst huilen en dan daarna lekker slapen, nu (9mnd) huilt ze soms,meestal kletst ze zich in slaap sommige kindjes hebben het echt nodig, even alle indrukken van die dag weg huilen/verwerken. veel kindjes van tegen woordig zijn over prikkeld, omdat je volgens een aantal moeders je kindje niet mag laten huilen, en ja als moeder wil je het liefst dat je kindje meteen lekker gaat slapen en niet huilt.
hallo, Ik ben ook voorstander om de kleine gewoon te laten huilen en probeer het ook altijd maar na 2 minuten gaat het echt al over in gekrijs en loopt hij rood aan en is dan helemaal overstuur. dan haal ik hem er maar weer uit. Zou ik hem dan ook een keer moeten laten huilen ook al is hij zo hard aan het krijsen? hij is nu bijna 7 weken oud en wil eigenlijk alleen snachts in z'n bed slapen. groetjes
@Messema, als hij echt gaat krijsen zou ik het ook niet over mijn hart kunnen verkrijgen. Hooguit 5 minuten misschien maar als hij echt krijst is er misschien toch iets anders aan de hand. je hoeft hem ook niet op te pakken. MIsschien kun je gewoon om de 5 minuten even zijn speentje teruggeven (als hij die al heeft) en laten merken dat je er bent. Misschien kun je het vanaf daar verder uitbouwen. Mij geeft het meer rust nu ik weet dat hij soms 10 of 15 minuten moet huilen om in slaap te komen. Maar dat is meer gemopper en een beetje zeurderig huilen. Als hij echt gaat krijsen ga ik wel naar hem toe maar pak hem dan niet meteen uit bed! Nu slaapt hij tenminste gewoon genoeg terwijl hij eerst telkens helemaal uit zijn ritme was als ik hem steeds uit bed haalde.....
HIer was het vanmiddag ook echt krijsen en vind het heel moeilijk om hem te laten huilen. Maar omdat ik echt naar de WC moest toch maar gedaan...toen ik terug kwam sliep hij. Hij was echt overstuur echt krijsen, maar ik vermoed gewoon wat overprikkeld toch. Op schoot maakte het ook absoluut niet beter.
@Wup, waarom zou je hem uit zijn bedje halen als hij net zo overstuur is als je hem uit zijn bedje haalt? Het is voor onszelf waarschijnlijk veel erger om het gehuil aan te horen dan voor de baby. Fijn dat hij lekker lag te slapen. Wat ik overigens wel altijd doe is 10 minuten later even kijken of hij goed slaapt en even mijn vinger onder zijn neus om te kijken of hij nog ademt. Rare gewoonte van mij hoor.
@Luna, dat probeer ik nu dus ook niet te doen. Wat dat betreft ben ik heel soft, al weet ik dat het heus niet erg is om hem even te laten brullen. Ik voel ook altidj even of hij nog ademt.
Toen mijn zoontje ongeveer zo oud was als jouw zoontje, had ik een overprikkeld kind. Ik haalde hem iedere keer uit bed wannneer hij huilde. Het was echt een vicieuze cirkel waar we niet uitkwamen. Het cb adviseerde mij toen om hem eventjes te laten huilen en dat werkte! Nu heeft hij het soms nog weleens, even huilen voordat hij in slaap valt. We zijn bijv. 3 weken geleden gestopt met het geven van zijn speen met slaapjes. Dat was ook even huilen voordat hij in slaap viel, maar dat is nu alweer over. Dus in mijn ogen is er niks mis mee, zolang je wel pijn en honger kan uitsluiten en zolang je iedere 5-10 minuten even je gezicht laat zien.
@Messema, ons zoontje kon als kleine baby al het hele ziekenhuis en later thuis de hele buurt bij elkaar krijsen (met rood aanlopen etc. er bij). Na het een en ander uitgeprobeerd te hebben bleek ook hier het laten krijsen wel het beste te zijn (mits geen volle luier of honger e.d.), want gaan kijken of er uit halen leverde ook hier een overprikkeld kind op. Gewoon uitproberen wat bij jou en je kind past en niet te veel aantrekken van anderen. PS: Als we nu aan de late kant zijn met in bed stoppen of hij heeft geen zin, dan huilt hij nog altijd een minuut of 5 a 10. Maar verder is het een zeer vrolijk, makkelijk en goed gehecht jongetje geworden. Op het KDV willen ze wel meer van dit soort kinderen.
ook hier een kindje die even huilt (jengelen) voordat hij gaat slapen, hij is vreselijk actief en moet zo denk ik even de spanning kwijt. mijn vriendin pakt het anders aan. zij laat haar 2 kindjes huilen,krijsen gek doen maakt niet uit.... ze gaat er niet heen. dat hoeft van mij nou ook weer niet hier heeft de kleine nu erg last van verlatingsangst en komt 's nachts elk uur. maar ook 's avonds wordt er nog geen 10 minuutjes gezeurd als ie moet slapen.. vond het wel moeilijk om evenwicht te vinden, van wanneer ik nou naar boven zou gaan of niet...
Ik herken je verhaal!! Ook mijn dochter huilde vaak als ik haar in bed legde. Tilde ik haar op, was ze stil. Legde ik haar weer neer, huilen. Totdat ik haar liet huilen. Net als bij jou, viel ze binnen een half uur in slaap. Dit heb ik volgehouden en binnen een maand ging ze zonder huilen naar bed en viel ze brabbelend in slaap. Ik denk dus dat je het heel goed doet en nee, huilen is niet slecht. Sommige kindjes hebben het nodig om de dag te verwerken of om in slaap te vallen. Ik zou het gewoon even zo volhouden en je zult merken dat je kindje steeds sneller en zonder huilen in slaap zal vallen. Je kunt ook aan de huil vaak wel horen of er echt iets is of dat het jengelen is om in slaap te vallen. Als je kind een half uur volop krijst is er vast iets aan de hand en anders gewoon lekker laten jengelen.