Hallo, Wie kan me helpen... Rick heeft vanaf 8 weken tot 5,5 maand eigenlijk altijd doorgeslapen vanaf de fles van 23.00 uur tot de volgende ochtend 7.00 uur. Heel soms werd hij wakker maar meestal niet. Maar sinds dat hij zo'n 5,5 maand is, is het hopeloos. Hij heeft een tijdje wel weer redelijk geslapen. Maar het is nu al zo'n 2 weken waardeloos. Bij het consultatiebureau werd er al gezegd dat het goed was om hem overdag meer fruit en groente te geven en een extra papfles. Dat ging 2x goed. Hij sliep toen van 24.00 uur tot 6.30 uur door. Maar daarna was het weer mis. Vannacht was het 3 uur.. Zijn schema is nu ongeveer: 7.00 uur papfles 180+6+3 lepels nutrix 10.00 uur fruithap 200 gram (heel potje dus) 11.00 uur fles 180+6 15.00 uur fles 180+6 18.30 uur groentehap 200 gram (ook heel potje) 19.00 uur fles 180+6 23.00 uur papfles 210+7+3 lepels Nutrix. Meer in z'n fles doen is denk ik geen optie want hij krijgt nog zeker 5 flessen. Hij krijgt al voeding voor hongerige baby's. Vannacht heb ik geprobeerd hem te laten huilen, maar hij ging alleen maar steeds harder huilen, dus dat werkte ook niet. Ik had een fles gemaakt van 150cc+3 schepjes, daar heb ik hem 120cc van op laten drinken (als het aan hem ligt drinkt hij gerust een fles van 210+7 leeg) Wat kan ik nog doen om hem door te laten slapen?
Zit hij niet in een sprongetje? Dan slapen ze ook slechter en worden snachts wakker en natuurlijk kunnen ze van dromen ook wakker worden. Bij Cecile was de eene keer hup speen weer in de mond en sliep verder of echt dat ze keihard begon te kreizen. Heb haar gewoon op gemak gesteld tot dat ze verder rustig werd en weer ging slapen. Soms moesten we er wel 3 keer uit, maar meestal ging mijn vriend eruit. Mjah en soms was ik overdag best heel erg moe doordat ze snacht wakker werd. Maar na een tijdje veranderd het wel weer.
Ehm mischien ben je niet blij met dit antwoord, maar het is voor baby's normaal om het eerste jaar niet door te slapen... Zelf heb ik de ervaring dat als er iets aan zat te komen (tandjes, nieuwe dingen kunnen) er slechter geslapen werd. Soms was het van de honger, dus voedden we hem, maar soms ook niet en dan wilde hij gewoon even onze nabijheid. We hebben eraan toegegeven en het ging vanzelf iedere keer weer over. Maar zeker als je al gewend was aan doorslapen is het niet echt fijn. Ohja, we konden het altijd achteraf verklaren, als er tandjes waren of hij ineens drie woordjes kon zeggen ofzo.
hoe lang duur het 6 maanden sprongetje dan? Want het is nu toch al wel heel lang. Tandjes is het denk ik niet, want ik voel nog helemaal niks (ook geen bobbels op zn tandvlees) Geruststellen werkt helaas ook niet, hij wordt wel iets rustiger als ik hem over zn bolletje aai, maar als ik dan wegloop gaat hij echt keihard huilen. Ik snap ook wel dat kindjes af en toe wakker kunnen worden 's nachts. Maar vrijwel elke nacht vind ik niet zo logisch, vooral omdat hij eerst wel doorsliep..
Nou Cecile werd ook echt niet rustig als ik over haar bolletje aai in haar bedje. Ik haal haar er gewoon uit of ga ff bij haar zitten en dan zet ik haar ook gewoon recht op in bed. Een sprong kan verschillen bij de eene is het binnen 4 weken over en bij de andere kan het wel 6 weken duren. Wat Stranger ook zegt. Het hoort vooral bij de eerste jaren. Ken zelfs baby,s of dreumessen die zijn gewoon om half 5 s,ochtend klaar wakker zijn en dan kan je er gewoon mee uit gaan. Juist als je wat flexibeler word, worden beebs dat ook ineens. Schema,s kwa slaaptijd maar ook met andere dingen staat niet inhet lijstje bij baby,s. Maar probeer wel regelmaat te houden.
Ik hou dit ook niet als strak schema aan hoor, maar het is meer een richtlijn. Maar Rick houdt zich er vrij strikt aan, je kan er bijna een wekker voor zetten.. Als ie om half 5 wakker zou worden is dat natuurlijk niet zo fijn. Maar volgens mij zijn dat wel kindjes die dan de laatste fles rond 19.00 uur krijgen. Zodat mama ook op tijd naar bed kan gaan.. Maar juist omdat hij die avondfles nog krijgt, ga ik altijd pas daarna slapen. Daarvoor heeft weinig zin, dan slaap ik net als hij weer komt voor zn fles.. En ik heb ook weinig zin om al om 9 uur naar bed te gaan. Dan heb ik helemaal geen tijd meer voor mezelf en voor mn man...
Hallo, Hier nog iemand met een slecht slapertje.... Britt is vandaag precies 7 maanden. Ook zij sliep vanaf 1,5 maand tot ongeveer 5 maanden prima (van 20.00 tot 8.00), maar die tijd lijkt nu al zo lang geleden.... Op het CB zeggen ze dat ze rond deze tijd gaan dromen. Ja, kon ik dat ook maar weer eens een volle nacht, haha.... Alleen van een flesje wordt ze weer wat rustiger en valt ze weer in slaap, maar ja, dat kan ik haar natuurlijk niet iedere keer gaan geven. Mag dit van het Cb ook pas tussen 4 en 6 doen (100 ml) en de restant (150 ml + pap) 's ochtends geven. En mag haar absoluut niet in ons bed leggen! Dit is een gewoonte die heel veel tijd kost om weer af te leren! Dus nu wacht ik maar (met soms dikke tranen 's nachts) tot deze fase maar weer voorbij gaat. Maar tips zijn absoluut welkom! Sterkte voor iedereen met hetzelfde 'probleem'.
hier ook vanaf 6 maand tot 7,5 maand doorgeslapen en vananf toen tot heden elke nacht 4 5 keer wakker en smorgens om 6 uur met geluk en met pech om 4 uur al ik weet ook niet meet wat ik moet doen heb al van alles geprobeer dus ik hoop dat het ooit over gaat...
Hoi Pinkpuma, Hier nog een mama met een kindje dat altijd keurig doorsliep, tot de 6e maand! Ik denkd at het een fase is van tanden krijgen, Milan heeft er 2 maanden overgedaan. Kon ook niets voelen aan zijn tandvlees of iets anders eraan zien, maar met 7 maand waren ze er ineens door! Daarna is het nog niet beter gegaan, nu is hij 8 maanden en wordt nog steeds een keer wakker. Nu is het een beetje verlatingsangst, maar na een knuffel en een kus gaat hij weer slapen. Wij hebben een methode toegepast, die wel redelijk goed heeft geholpen. Als je je kindje te slapen legt, nog op de kamer blijven tot ze slaapt, niet praten, wel in beeld. Dat geeft ze een veilig gevoel. Dit elke keer herhalen als ze wakker wordt. Bij ons ging het van 4x per nacht naar 1x. Mssn het proberen waard? Wij hebben inmiddels geaccepteerd dat Milan standaars een keertje komt 's nachts! Succes ermee!
zo te lezen ben ik dus niet de enige.. wel vreemd hoor dat ze dan ineens weer 's nachts komen.. Als ze al zo'n tijd doorslapen verwacht je eigenlijk dat dat wel zo blijft, misschien af en toe een nachtje anders maar niet ineens zo lang.. Meestal komt hij gelukkig maar 1x heel soms 2x, maar dan is het 1x voor de speen en de andere keer voor de fles.. Shanna, waarom mag je pas de fles vanaf 4 uur geven? En niet eerder? Is ook niet echt bevordelijk voor je nachtrust lijkt mij.. Hmm het ziet er zo dus uit dat ik het maar moet accepteren.. Maar als iemand nog tips heeft, heel graag!
Wij geven Jelle 's nachts ook vaak een flesje, en ik heb eigenlijk net weer een papfles ingevoerd om 23.00 omdat hij toch steeds 'snachts bleef komen en dan echt ontroostbaar was van de honger... Een fles van 180/6 gaat er zo in zonder ook maar 1 keer los te laten... Als hij nu s nachts komt is dat tussen 4 en 5 en dan krijgt hij van mij gewoon de ochtendfles van 7.00. Daarna om 9.30 fruit. Als ik hem toch een fles geef om 7.00 drinkt hij die niet leeg. Jelle krijgt nu: 7.00 (of tussen 4-5) fles 180/6 9.30 fuit 200gr 13.00 Fles 180/6 15.30 Liga en thee ( die hij meestal niet opdrinkt) 17.00 Potje warm eten 19.00 fles 180/6 23.00 fles 180/6 met Nutrix Ik wil ook in het weekend met een boterham tussen de middag beginnen, hij eet nu al goed een korstje brood, en een rijstewafel. Hij zit er al echt op te kauwen.. zo leuk om te zien!
Luca heeft dit ook gehad. Vanaf 6 weken sliep hij door tot 4 maanden. Daarna was het iedere nacht feest. 3-4 x eruit om een speentje te geven. Nu sinds een paar weekjes slaapt hij weer bijna iedere nacht door met af en toe een paar nachtjes dat hij wakker wordt. Ik zag dat je 's avonds een papfles geeft. Mss een tip om een keer de nutrix weg te laten. Luca krijgt 's avonds 210ml+7 schepjes. Als ik er nutrix bij doe wordt hij gegarandeerd wakker ´s nachts
Eerst sliep Lieve na de voeding van van 23.00 uur tot 5.00 uur, maar dit is volgens mij alweer maanden geleden. Ik dacht dat het een fase was maar helaas niet. Ze komt wel steeds weer een paar weken nog vaker en dan weer wat minder, ik zit sinds kort weer op 2 a 3 voedingen per nacht. Ik denk dat je je er maar beter bij neer kan leggen dat het zo is in plaats van je blind te staren op wat het was en wat je zou willen. Je weet het toch nooit met die kleintjes, als je denkt dat je het doorhebt gooien ze de boel weer om. Kan me heel goed voorstellen dat je er moe van wordt, misschien dan toch maar wat vaker om 9.00 uur naar bed? En laat hem alsjeblieft niet huilen, hij heeft je denk ik juist hard nodig dan. Als je denkt dat hij het nodig heeft geef je hem maar lekker wat te drinken, het is vast weer een fase. Nog even volhouden Pinkpuma, komt vast wel weer goed!
Eerst sliep Lieve na de voeding van van 23.00 uur tot 5.00 uur, maar dit is volgens mij alweer maanden geleden. Ik dacht dat het een fase was maar helaas niet. Ze komt wel steeds weer een paar weken nog vaker en dan weer wat minder, ik zit sinds kort weer op 2 a 3 voedingen per nacht. Ik denk dat je je er maar beter bij neer kan leggen dat het zo is in plaats van je blind te staren op wat het was en wat je zou willen. Je weet het toch nooit met die kleintjes, als je denkt dat je het doorhebt gooien ze de boel weer om. Kan me heel goed voorstellen dat je er moe van wordt, misschien dan toch maar wat vaker om 9.00 uur naar bed? En laat hem alsjeblieft niet huilen, hij heeft je denk ik juist hard nodig dan. Als je denkt dat hij het nodig heeft geef je hem maar lekker wat te drinken, het is vast weer een fase. Nog even volhouden Pinkpuma, komt vast wel weer goed!
Omdat ze op het CB denken/zeggen dat ze niet wakker wordt van de honger. Dit is de fase dat ze gaan dromen of inderdaad jou (mamma of pappa) missen en willen dat je haar komt troosten. Een andere reden is dat ze dan over de dag heen teveel voeding krijgt en.... ze gaat wennen aan een nachtfles (en dit ook weer moeilijk afleert). Haar schema is: tussen 4.00 en 6.00 100 ml FV Rond 7.30 150 ml FV (+evt. pap) 10.00 fruithap 12.30 boterham + 150 ml FV 15.00 liga + diksap 17.00 groentehap 19.30 210 FV (+pap) Vannacht was overigens weer drama, maar nu (ook) omdat Britt enorm moest overgeven. Alle voeding (volgens mij van de hele dag) kwam er weer uit. Zoooo zielig, maar Britt kon er wel om lachen (was volgens mij opgelucht dat het er uit was). Dus ze is uiteindelijk met een lege maag in slaap gevallen (van 01.30 tot 6.00). De fles van vanochtend is er tot nu toe wel in gebleven gelukkig.
Dit vond ik op internet. Voor wie er wat aan heeft: Inleiding Vanaf de leeftijd van ongeveer 8-9 maanden heeft een baby door dat je komt als hij of zij huilt. Hij zal dit dan ook met opzet doen. Rond deze periode kan ook verlatingsangst ontstaan, wat het huilgedrag nog eens versterkt. Oplossingen Er zijn drie manieren waarop je het probleem kunt aanpakken, en je kunt de methode kiezen die het best bij je past. Wel is het belangrijk om je consequent te zijn en ervan uit te gaan dat dit niet in een paar dagen is op te lossen. Het is erg belangrijk om je te realiseren dat niets sterker prikkelt tot de instandhouding van gedrag dan onregelmatige beloning (vergelijk: een hond die zo nu en dan iets krijgt tijdens het eten, zal altijd bij de tafel blijven zitten). Manier 1: het stappenplan Een stappenplan begint met het beschrijven van de situatie zoals die nu is. Wat doe je allemaal voordat je kind in slaap valt? Vervolgens schrijf je op wat voor jou de ideale situatie is. (Ideaal is: hij slaapt door) Daarna vul je het 'verschil' op met kleine stapjes, bijv.: hij wordt om 3.00 uur wakker en huilt tot ik bij hem blijf of hem in bed neem. Tussenliggende stappen kunnen zijn: het bedje bij de ouders op de kamer, als hij huilt krijgt hij een knuffel en gaat weer terug in zijn bed als hij huilt praat je tegen hem vanuit je eigen bed, haalt hem er niet uit. bedje naar eigen kamer, 1 ouder slaapt ernaast op een matras ouders slapen op eigen kamer en gaan even naar haar toe als hij huilt Manier 2: de kiekeboe-methode Verlatingsangst kun je verminderen door overdag kiekeboe-spelletjes te spelen. Je kind leert met deze methode dat je even weg kunt zijn maar altijd weer terugkomt. Anders dan bij het stappenplan reageer je bij deze methode vanaf het begin hetzelfde op je kind. Dat betekent dat wat je kind ook doet, jouw gedrag hetzelfde blijft: als hij s nachts huilt ga je erheen (wel kijken (ruiken) of hij b.v. niet heeft gepoept, natuurlijk), je geeft hem een aai en zegt vriendelijk dat hij moet gaan slapen en je gaat weg. Na een tijdje (zelf bepalen, bijv. 3 of 5 minuten) ga je opnieuw en doe je hetzelfde. Dit herhaal je tot hij slaapt. In het begin zal hij heftig tekeer gaan, hij zoekt jouw grens op, maar als je volhoudt, zal het na een aantal nachten effect hebben. Manier 3: laten huilen Je gaat in eerste instantie even kijken of alles in orde is: niet te koud of warm, geen vieze luier, als alles goed is laat je hem vervolgens huilen tot hij in slaap valt (hier moet je tegen kunnen). Na een paar nachten zal hij doorslapen. Algemene tips In het algemeen is het zo dat alle babys een hekel hebben aan een stille donkere kamer. Zorg voor een klein lampje en wat geluid. Sommige babys reageren goed op een zgn. baby-ei dat continu het geluid van de zee geeft. Voordelen zijn dat je dit kan meenemen bijv. op vakantie en het daar dan naar thuis klinkt en het bovendien een onderdeel wordt van het slaapritueel. Sommige ouders gebruiken een zacht spelend radiootje met een praatzender, een klassieke CD op repeat-stand of maken zelfs een bandje van het geluid van de stofzuiger.
Ik denk dat ie begint door te hebben dat jij weggaat. Da's een fase. Hij is bang en onzeker, hij weet niet zeker of je wel zult terugkeren als ie wakker wordt enzo... Mss lukt het als je hem een tutje geeft om in slaap te geraken en eventueel hem zachtjes over zijn bolletje aaien tot ie ongeveer in slaap gevallen is en dan weggaan? Je kunt ook altijd hem laten slapen op een t-shirt van jouw dat je gedragen hebt zodat hij je nog ruikt. Of een klokje in de kamer zetten dat tikt (hartslag van de mama) zo deed ik het in het begin dat ie niet wou slapen. Succes
Ik merk inderdaad wel dat ie doorkrijgt dat ik wegga. Overdag als ik bij hem ben en ik loop weg gaat ie soms ook huilen. Op het moment dat hij me weer ziet is het stil.. Maar vannacht hebben we een goede nacht gehad! Nu maar hopen dat het niet eenmalig was.. Gisteravond zijn mn man en ik rond half 10 gaan slapen omdat we bekaf waren en ik ben nu ook nog heel verkouden, dus voelde me lekker belabberd.. Rond kwart over 10 werd Rick wakker, mijn man heeft toen de fles gegeven 180+6 met pap. Die heeft Rick leeggedronken en rond 11 uur lag hij weer in bed (hij doet nogal lang over de papfles, maar dat is weer een gedoe met spenen). En de eerste kik die ik weer hoorde was pas om half 7! jeej! Hij sliep toen nog een kwartiertje door en heeft dus om kwart voor 7 de papfles gehad.. Daarna heeft ie nog even geslapen tot 10.00 uur (en mama dus ook ) Pff wat een verschil zeg! Voel me meteen een stuk fitter. Maar ja ik heb het idee dat het ook heel goed kan komen omdat hij gister op het KDV is geweest en daar heeft ie maar 1x een uurtje en 1x een half uur geslapen.. Beetje weinig dus.. Ik heb al wel geprobeerd om hem hier ook wat langer wakker te houden, maar ik merk op een gegeven moment gewoon dat hij moe is, hij gaat dan ook piepen en in zn oogjes wrijven. Dus leg ik hem toch maar in bed, hij slaapt dan ook vrijwel meteen..
@shanna: dit is voor kindjes vanaf 8 maanden en Rick is nog maar 6 maanden, dus ik denk niet dat dat gaat werken. Hij begrijpt dat nog niet. @paprika: ik laat hem ook niet lang huilen en niet hysterisch. Maar meer als hij een beetje begint te jammeren dan laat ik hem weleens 5-10 minuutjes gaan. Af en toe valt hij dan ook wel weer in slaap. Maar als hij echt hard huilt ga ik altijd naar hem toe. Even huilen is niks mis mee, als je dan altijd direct klaar staat gaan ze daar ook aan wennen.