Turkse pizza

Discussie in 'De lounge' gestart door nachtvliinder, 19 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    Hallo lieve meiden,

    Ik krijg van de week een turkse vriendin op bezoeken nu wil ik wat lekkers klaarmaken vor haar!
    Mijn pilav kent ze ondertussen wel :)

    Maar wilde gewoon een tussendoortje maken Maar ik zie zoveel gerechten op het net staan.

    Maar ik wil DE ECHTE overheerlijke turkse pizza maken dus wie heeft HET RECEPT voor mij :)

    Mijn dank ik erg groot!

    Liefs sally
     
  2. chaya

    chaya Bekend lid

    27 okt 2006
    607
    0
    0
    den-haag
    Oh die wil ik ook hebben.
    Verslavend zijn ze.

    Ik kijk vol verwachting mee. (draait met haar duimen).
     
  3. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    :) lekker he!

    * loopt na der werk maar even langs de turkse pizzamann* :)
     
  4. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    ben ook benieuwd!

    een turkse buurvrouw van mij maakt vaak lekkere dingen (broodjes met een gehaktmengsel, of met een , ik denk, aardappelmengsel) en dan brengt ze bij ons ook altijd een paar broodjes.

    zou haar ook wel eens willen terug verrassen met een turkse pizza i.p.v. zelfgemaakte (uit een pak) muffins of chocoladecake ;)

    zelf maakt ze nooit turkse pizza omdat ze zegt dat ze het heel moeilijk vind en het veel werk is volgens haar.
     
  5. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    @ nachtvlinder. Meid ik heb hier een recept voor je maar heb het nog niet uitgeprobeerd :oops: Ik zou toch nog even wachten op de dames die het ECHT hebben gemaakt :) in iedergeval veel succes en eetsmakkelijk :)

    Lahmacun (Turkse pizza)

    Ingrediënten voor het deeg:
    500 gram bloem, 1 theelepel gedroogde gist, 4 tot 6 eetlepels melk, 2 eieren, zout, 2 theelepels suiker, 4 eetlepels boter.

    Ingrediënten voor de vulling:
    2 uien, 1 kleine tomaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille, 2 eetlepels boter, 1 kilogram rundergehakt, versgemalen zwarte peper, zout, milde paprikapoeder.

    Bereidingswijze:
    Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingredinten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout. Verwarm de oven voor op 180° C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van ½ cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5 tot 10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

    Variaties:
    Gebruik olijfolie in plaats van boter. Maak een vulling van 1 flinke fijngehakte ui, 450 gr lamsgehakt, 2 ontvelde tomaten, 1 eetlepel gemalen komijnzaad (djinten), een snuf suiker, versgemalen piment (allspice of jamaicapepper), versgemalen peper, zout, 3 eetlepels peterselie of koriander, 1 eetlepel tomatenpuree, het sap van ½ citroen en 25 gr pijnboompitten. Bak de ui en meng hem zonder het vet door het gehakt. Meng de kruiden erdoor en voeg er de met het citroensap vermengde tomatenpuree bij. probeer het mengsel wel zo droog mogelijk te houden, anders worden de pizza's slap. Spreid het mengsel tot de randen van het deeg uit, de pizza droogt dan minder snel uit
     
  6. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    @nienke70 ik denk dat jij pogaca bedoeld dat is idd erg lekker :)

    Ik heb dat geleerd van Chinthia85 :)
     
  7. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    @tirtilisko

    voor hoeveel pizza's is dat recept ongeveer?
     
  8. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    @ nienke :oops: hmmm nu vraag je me wat :) :oops:
     
  9. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.084
    31
    48
    Turkse pizza

    Benodigheden: Deeg
    1 kg bloem
    3 kleine glazen melk
    3 eieren
    1 pak magarine (bertolini)
    1 pakje gist (maja)
    Zout

    Vulling: 1 kg rundergehakt
    1 eetlepel paprika puree
    ( turkse winkel )

    2 uien
    1 rode paprika
    1 groene lange paprika / peper
    ( turkse winkel )

    1 eetlepel zwarte peper
    1 eetlepel rode peper
    ( heet naar wens ) anders
    gewone peper
    3 tomaten
    1 bosje verse peterselie
    Zout
    Bereidingswijze deeg: 1 verwarm de melk tot lauw
    voeg daar de eieren ge-
    smolten margarine, gist en
    goed roeren.,


    2 leeg een pak bloem in een
    grote diepe schaal, voeg de
    zout toe en
    en meng de lauwe melk met
    toevoegsel in de bloem.
    3 deeg goed kneden tot +/- 15
    minuten
    4 laat het gisten.
    Bereidingswijze vulling: 1 rasp de uien, paprika en
    peper
    2 schil de tomaten door in een
    kommetje heet water te doen
    zodat het makkelijk te pellen
    is
    Was de tros peterselie en snijd het in kleine stukjes, voeg de ingrediënten van 1t/m3 bij het gehakt,voeg de kruiden toe en meng het geheel. Maak van het deeg kleine stukjes zo groot als een mandarijn,rol dit uit met een lange deegrol, spreid de vulling met een eetlepel en doe dit in een pizzapan of koekepan met deksel.Bak dit goudbruin ( deksel er op )
     
  10. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.084
    31
    48
    Heb ik wel eens gegeten van iemand maar niet zelf geprobeerd!

    Waren super lekker
     
  11. AlmostMummy

    AlmostMummy Actief lid

    26 nov 2007
    302
    0
    0
    het is wel heeeeeeeel veel werk hoor ik d8 er toevallig nog gster aan om ze te gaan maken maar heb geen puf..nu heeft manlief aangeboden om van het weekend te helpen om ze te maken jammie zijn echt lekker he
     
  12. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    liever geen rundergehakt, lamsgehakt is veel beter en lekkerder voor turkse pizza
     
  13. Kimos

    Kimos Actief lid

    13 aug 2007
    475
    0
    0
    Groningen
    Ik weet niet hoe het bij jullie zit,maar bij ons kun je ze kant en klaar voor 1,50 kopen. En die man maakt ze elke dag vers. Net zo makkelijk,want als ik het zo lees is het idd wel aardig wat werk.
     
  14. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    het is ook erg veel werk. IK zelf heb ze 1 keer gemaakt helemaal in me eentje. Ik was de hele middag bezig. Het is best vermoeiend om het in je eentje te doen. Nu als ik ze wil maken dan maak ik ze met me schoonmoeder en me schoonzus en dan zijn we sneller klaar.
     
  15. nachtvliinder

    nachtvliinder Fanatiek lid

    20 sep 2006
    2.823
    0
    0
    Mijn 2 Grote liefdes...hubbie en ukkie
    schiedam
    hmmmm tis veel werk datw el, maar ik haal er wel voldoening uit als het eenmaal smaakt dan! EN ik zie dat mensen genieten. En zelf maken is meestal wel lekkerder!

    En ach ja koken is leuk werk! ;)

    Maar bedankt meiden, ga het zeker proberen!
     
  16. Masoled

    Masoled Actief lid

    21 sep 2007
    304
    0
    0
    Typmiep
    Omg. Tilburg
    Ik koop ze gewoon bij de plus markt. Net zo makkelijk en echt lekker. Jummie..
     
  17. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.149
    278
    83
    1 eetlepel paprika puree
    ( turkse winkel )


    zonder deze proeft het echt niet zo lekker mmmmmm ben er helemaal aan verslaafd hihi.
    daarom komt mijn man ook niet voor niks van de streek af waar ze lahmacun als eerste maakten
     
  18. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    1 HEEL PAk MARGARINE? Uhm, beetje teveel van het goede denk ik..
     
  19. Cynthia85

    Cynthia85 Bekend lid

    4 aug 2006
    799
    0
    0
    Gezondheidzorg
    Schiedam
    Ik maak trouwens de pizza's in een pizzapan, niet in de oven.
     
  20. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    1 kilo gehakt :confused: dan heb je heel veel pizzas! en ben je heeeel lang bezig! zeker als het de eerste keer is.

    maar wat ik niet snap, als je bezoek turks is, en je bent zelf volgens mij niet turks, waarom maak je dan niet gewoon iets wat je bekend is en iets van je eigen specialiteit? weet je zeker dat het lukt
     

Deel Deze Pagina