Hoe bechamelsaus bewaren?

Discussie in 'De lounge' gestart door Jet83, 15 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jet83

    Jet83 Bekend lid

    15 aug 2012
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dag dames,

    Ik wil graag lasagne voorbereiden en de bechamel ga ik zelf maken. Kun je dit van tevoren klaarmaken en op het moment dat de lasagne gemaakt wordt, warm maken?

    Alvast bedankt voor je reactie!
     
  2. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.020
    548
    113
    heb het nog nooit gedaan maar denk dat hij erg dik word van het staan. dus zal hem sowieso iets dunner maken als normaal, dan word hij bij verhitten wel weer dikker.
    maar waarom moet je hem eerder maken? is op zich toch zo gepiept? ik doe het tijdens het rullen vh gehakt.
     
  3. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Lasagne lijkt me handiger om dan alles op voorhand te maken, zodat je daarna de lasagne alleen nog in de oven moet zetten. Waarom zou je eerst de saus maken, en pas daarna de tomatensaus en de assemblage?
     
  4. Jet83

    Jet83 Bekend lid

    15 aug 2012
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik wil niet een standaard lasagne maken, maar eentje met pompoen. En het is voor visite, heb dan niet zoveel zin om lang in de keuken te staan. Maar het is inderdaad ook een idee om het in zijn geheel voor te bereiden. Niet aan gedacht!
     
  5. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Het kan wel idd met kans dat hij dik en klonterig word. Ik maak altijd de hele lasagne van te voren, kan zelfs de dag voordien, anders de ochtend. Dan als het bezoek er is even in de oven en klaar! (En je keuken is al aan kant! )
     
  6. jongemama1993

    jongemama1993 Fanatiek lid

    5 mrt 2014
    1.187
    3
    38
    Je zou het wel kunnen bewaren, maar dat is veel meer werk achteraf dan wanneer je het gelijk maakt als je lasagne maakt.

    Het probleem is dat bechamelsaus gebonden wordt door bloem, wanneer je dit laat afkoelen word het erg dik en krijg je klonten erin.
    Je zou je saus dan eerst opnieuw moeten verhitten voordat je het op je lasagne kan doen (omdat je het anders gewoon niet mooi verdeeld krijgt) en om wat klonten eruit te halen.

    Het beste wat je kunt doen is lasagne 1 dag eerder maken + de saus.. En dan de volgende dag hoef je het alleen maar op te warmen.
     
  7. Jet83

    Jet83 Bekend lid

    15 aug 2012
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dank jullie wel voor de antwoorden! Ik ga het in zijn geheel van tevoren maken, dat lijkt mij de beste oplossing. Dan kan ik gezellig met de visite kletsen, zonder nog in de keuken te moeten staan.
     

Deel Deze Pagina