Je moet huwelijkse voorwaarden en testament ook eigenlijk zo zien dat je het niet 1x vastlegt, maar dat je ze blijft aanpassen op basis van je situatie
In gemeenschap van goederen getrouwd. En als een van de twee bij een scheiding dwars gaat liggen dan kan dat toch ook met huwelijkse voorwaarden nog steeds een probleem geven? Toen ik met mijn ex uit elkaar ging moest het huis verkocht worden en wilde ex alleen maar akkoord gaan met de hoofdprijs als bod. Dan kun je nog zo mooi vooraf vastleggen dat je het huis verkoopt en wie welk deel van de opbrengst krijgt, maar met een ex die bijvoorbeeld in mijn geval de verkoop van de woning bewust gaat rekken/tegenhouden/frustreren, gaan die voorwaarden dan ook niet meer helpen... Of mis ik iets en kun je dit soort beïnvloedend gedrag ook op een of andere manier voorkomen met huwelijkse voorwaarden?
In gemeenschap van goederen. We brengen niet hetzelfde in, maar dat is ook een bewuste keuze van ons, dat ik keer thuis ben en meer voor de kinderen zorg en meer aan het huishouden doe. Daarbij hadden we beiden geen noemenswaardig vermogen of erfenis. Ik zag dus geen reden voor huwelijkse voorwaarden.
Maar bij gemeenschap van goederen gaat alles door de helft. Echt alles. Mijn auto ook bijvoorbeeld waarvan ik het geld geleend had en netjes terugbetaald. Had ex nooit een cent ingestoken maar verwachtte bij de scheiding (en kreeg) wel de helft vd dagwaarde op dat moment. Ook kan er, correct me if i’m wrong, aanspraak gemaakt worden op erfenissen ed. Dat sluit je met huwelijkse voorwaarden uit. Ik denk dat je het nu over 2 verschillende dingen hebt. De zakelijke en emotionele kant. Als je het hebt over gedrag dan komen er emoties los. Que zakelijkheid: daar kan een ander niet aan tornen. Een erfenis bijvoorbeeld. Als jullie het zo vastleggen dat die alleen voor jou is dan kan hij hoog of laag springen; heeft geen zin. Emotioneel kan hij wel weer van alles gaan rekken ja.
Zou je ook nog alles netjes willen delen als je man ervandoor gaat met je beste vriendin en zij aangeeft allemaal leuks te gaan doen met jullie zuurverdiende geld of het geld waar jouw ouders/opa/oma hard voor gewerkt hebben en dat voor jou was bedoeld? Of andersom? Jij vertrekt voor iemand anders en gaat er dan nog vanuit dat je man zo’n goede band met je blijft houden dat jullie eerst even om tafel gaan en de zaken netjes delen? Gelukkig speelde bovenstaande niet bij mij maar dat werd ook drama. Heb het wel gezien bij anderen en in m’n werk en geloof me: zij dachten vóórdat ze gingen scheiden net als jij; we delen écht alles hoor. Wat er ook zal gebeuren. Wacht maar tot je op je ziel getrapt wordt, of de ander. Zo creëer je monsters die zelfs over de ruggen van kinderen heen gaan helaas...
Een BV is vanaf een bepaalde omzet pas belasting technisch voordeliger. Anders kost het je jaarlijks alleen maar extra geld aan de belasting alleen voor het stukje hoofdelijke aansprakelijkheid.