hoe bewaar je dingen in de koelkast?

Discussion in 'Gezondheid' started by juenco, Mar 1, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. juenco

    juenco Fanatiek lid

    Nov 14, 2008
    2,364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    Hello!

    Ik vroeg me af of ik onze koelkastproducten wel goed bewaar...

    Ik bewaar onze kaas in een plastic zakje (een beetje dichtgedraaid) We doe zeker een week of anderhalve week met een stuk.

    Ook heb ik laatst meloen gekocht. Ik eet die natuurlijk niet in één keer op , dus aluminiumfolie erover en hup terug de koelkaat in (wel was ik het voor het eten kort) Ik denk dat ik er 4 dagen over doe om hem op te eten.

    Is dit wel o.k.? Ik wilde het toch even checken.

    Thanks!
     
  2. saartje27

    saartje27 Fanatiek lid

    Jan 13, 2007
    2,391
    1
    36
    Nederland
    Zolang er geen groene haren op komen lijkt het me oké.... :D
     
  3. valentijn1980

    valentijn1980 Actief lid

    Dec 13, 2008
    329
    0
    0
    rotterdam
    HAHAHA idd.
     
  4. xaar

    xaar Actief lid

    Jul 31, 2008
    398
    0
    0
    Of als het naar je knipoogt, schijnt ook een indicatie te zijn.
     
  5. juenco

    juenco Fanatiek lid

    Nov 14, 2008
    2,364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    gatsie! :x

    Ja, haha dat snap ik. Ik dacht meer aan bacteriën die zich op die manier op het voedsel kunnen vestigen...

    :rolleyes:
     
  6. Shirl1987

    Shirl1987 Actief lid

    Feb 22, 2009
    235
    0
    0
    Verkoopster
    hahahahahahaha.... ik heb zo stikker in de koelkast of zo. 1 is te warm 10 is te koud..:p
     
  7. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    hahaha :D

    Volgens mij wel goe hoor. Ik doe het ook zo in zakjes enzo. Hou het gewoon in de gaten dat het niet een enge kleur of geur krijgt dan is het goed genoeg
     
  8. cjpt

    cjpt Fanatiek lid

    Jul 16, 2008
    2,447
    1
    0
    Zuid Holland
    Oh hier gaan we er altijd vanuit dat het vanzelf weg loopt als het echt niet goed meer is ;o)

    Nee hoor, t klinkt alsof je niks verkeerd doet. Alleen met vleeswaren etc moet je een beetje uitkijken. Maar bij bijv fruit zie je snel genoeg of het nog goed is.
     
  9. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Er zitten altijd listeria-bacterieen in je koelkast en het zijn ook nog eens bacterieen die zich juist onder koelkasttemperaturen snel vermenigvuldigen.
    Niet zulke fijne bacjes als je zwanger bent.
    Vleeswaar binnen een paar dagen opeten, niet wachten totdat er schimmel op komt.
    Ook aangesneden groente en fruit (zoals een krop ijsbergsla of een meloen) zo snel mogelijk opeten, want listeria voelt zich erg prettig op vochtige producten.
    Kaas is hard en niet vochtig, die kan je gewoon afdekken in een doos en een week bewaren.
    Zie de site van het Voedingscentrum onder Zwangerschap:

    http://www.voedingscentrum.nl/EtenEnGez ... /listeria/
     

Share This Page