Hoe bewaren jullie je knoflook?

Discussie in 'De lounge' gestart door sidmick, 9 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    in de koelkast
     
  2. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    In de koelkast
     
  3. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    In de koelkast blijven ze langer goed heb ik me laten vertellen (en doe het dus ook sinds ong een maand en het gaat idd goed hoor).
     
  4. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    19 feb 2011
    1.105
    2
    0
    NULL
    NULL
    Als ik mijn knoflook oogst ( ik verbouw het zelf ) vlecht ik het in strengen en ik hang het droog weg.
    Meestal op de zolder, daar in het de goede luchtvochtigheid ( niet vochtig genoeg om weer uit te spruiten ).
    Ook hangt een streng in de keuken voor direct gebruik.
    Ik hou van knoflook!!
    en het is gezond!
     
  5. Jel

    Jel Niet meer actief

    Jullie willen niet weten hoe beschimmelde knoflook ruikt. Het zat nog steeds in het afgesloten bakje en ik heb het er na dit topic nog niet uit gehaald. Maar deed vandaag dat bakje open en een afschuwelijke geur kwam onze neuzen tegemoed. Ik heb wel een uur de boel moeten luchten hier. BAH!
     
  6. miffy

    miffy VIP lid

    15 jun 2011
    7.746
    418
    83
    Gastouder en Verzorgende IG
    friesland
    knoflook moet je niet in een afgesloten bakje bewaren, dat is echt slecht voor je knoflook
    mij is verteld dat de koelkast ook niet goed is voor knoflook
    wij hebben het hier altijd in de keuken in een schaaltje staan
    gaat hier altijd erg lang goed, na een hafjaar ligt het ernog
    en ik haal het gewoon bij de lidl op
     
  7. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.272
    6.801
    113
    Ik ontpel ze eerst. Maar ik snijd ze verder niet. Dus per teen
     
  8. kiss87

    kiss87 Fanatiek lid

    6 jun 2009
    2.046
    0
    0
    Misschien wat vaker knoflook gebruiken?

    Wij zijn er dol op, dus hier hoef ik het nooit weg te gooien.

    (hier hangt het aan een netje in de keuken)
     
  9. In de vuilnisbak :p

    Ik gebruik het niet zo vaak, krijg snel last van mijn maag er van. En ik vind het zo stinken als mijn man het op heeft en ik niet ;)
     
  10. Theeleutje

    Theeleutje Fanatiek lid

    5 apr 2011
    2.221
    3
    38
    NULL
    @Home

    Stomme vraag misschien :) ontdooi je de paprika en champignons voor je het in de pan doet of stop je het er bevroren bij? Het lijkt me dat het zo'n 'snot' zooi word als je het eerst ontdooit?
     
  11. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.272
    6.801
    113
    Gewoon bevroren erbij.

    Wordt nooit snot.

    Die groenten zijn juist heel goed in te vriezen.
     
  12. Theeleutje

    Theeleutje Fanatiek lid

    5 apr 2011
    2.221
    3
    38
    NULL
    @Home
    Oke Thanks! Ga ik dat ook eens doen!
     
  13. brigges

    brigges Niet meer actief

    wat een supertip dat invriezen! Ik gebruik het veel te weinig waardoor het bij mij ook oud wordt
     
  14. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Hier een Turk & Aziaat in 1 huis samen dus de knoflook vliegt er hier zo doorheen :)
    Wij bewaren het op een koele donkere plek, samen met de uien en aardappelen.
     
  15. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Ik las laatst hetvolgende:

    Maak een bolletje knoflook schoon. Doe in een leeg jampotje de schoongemaakte teentjes en schenk er olijfolie bij tot ze net onder staan.
     

Deel Deze Pagina