Hoi, ik heb 1x venkkel gemaakt en viel goed in de smaak? Maar voor me gevoel gooi ik bij schoonmaken ervan te veel weg van de groente? Kan je die steeltjes wel eten? Snij namelijk nu de top en de zijkanten ervan af.
Toevallig pas een kookworkshop gehad en venkelsoep gemaakt! Je moet die dunne stokjes met blaadjes eraan eraf halen en een klein stukje van de bovenkant (die steeltjes) eraf snijden. Dan kun je alles meesnijden en gebruiken! (of zat er nou ook nog zo'n bitter hart in net als bij witlof?? zo ja, dan moet die er ook nog uit)
Ik haal alleen de kont met het hart eraf en snijd wat bruine plekjes weg. Je kan de hele venkel eten.
Ik at toevallig gister voor het eerst (bewust) venkel. In een tajine. Jemig, wat was dat lekker. Met zoete aardappelen en kalkoen. Water loopt me nu weer in de mond. Ga het volgende week gelijk zelf ook eens maken, mmmm.