venkel schoonmaken?

Discussie in 'Voeding' gestart door douglas84, 28 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. douglas84

    douglas84 Fanatiek lid

    17 jun 2008
    1.677
    0
    0
    Drenthe
    Hoi,

    ik heb 1x venkkel gemaakt en viel goed in de smaak? Maar voor me gevoel gooi ik bij schoonmaken ervan te veel weg van de groente? Kan je die steeltjes wel eten? Snij namelijk nu de top en de zijkanten ervan af.
     
  2. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Toevallig pas een kookworkshop gehad en venkelsoep gemaakt!
    Je moet die dunne stokjes met blaadjes eraan eraf halen en een klein stukje van de bovenkant (die steeltjes) eraf snijden.
    Dan kun je alles meesnijden en gebruiken!
    (of zat er nou ook nog zo'n bitter hart in net als bij witlof?? zo ja, dan moet die er ook nog uit)
     
  3. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik haal alleen de kont met het hart eraf en snijd wat bruine plekjes weg.

    Je kan de hele venkel eten.
     
  4. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Ik at toevallig gister voor het eerst (bewust) venkel. In een tajine. Jemig, wat was dat lekker. Met zoete aardappelen en kalkoen. Water loopt me nu weer in de mond. Ga het volgende week gelijk zelf ook eens maken, mmmm.
     

Deel Deze Pagina