voordat we kinderen kregen was koken echt een hobby van ons. Een kast met kookboeken en tijdschriften, wilde ingredienten bestellen, ook na het werk nog een uurtje samen in de keuken gezellig. En dan lekker lang en laat tafelen. Maar toen de kinderen kwamen ging het mis. Oudste is een heel moeilijke eter en jongste kopieert dat een beetje. Het enige wat ze echt graag eten is vlees en wij zelf zijn juist vegetariers Verder leven ze qua groente helaas vooral op tomaat en komkommer... Dus ik wil eigenlijk weten, wat zijn jullie culinaire uitbarstingen, die jullie gezellig met jullie kinderen erbij eten. Want ik wil zo graag weer eens uitgebreid koken, wat dan ook echt opgegeten wordt.
Erg herkenbaar! Wij komen niet verder dan een quiche of een oven/stoofschotel. Hij eet het niet maar ik maak het wel, hij moet eten wat de pot schaft en anders niet . Als ik er losse ingrediënten zonder saus uit kan halen doe ik dit wel! Verder eten we af en toe apart nadat de kleine op bed ligt.
ik begrijp dat het niet leuk is. Ik zou het mezelf niet te moeilijk maken en het accepteren, sowieso met kerst, dat het voor iedereen leuk en lekker is. Ik zou dus voor jezelf en man iets lekkers maken en voor je kinderen gewoon wat patat/pizza, whatever hun lekker vinden. Het eten moet toch een feestje zijn voor iedereen?
Wij koken eigenlijk alles wat we eerder ook klaarmaakten, maar dan met minder kruiden. Dus helaas geen tips voor je.
Gefrituurde ondefinieerbare vleesstaafjes op een bedje van gefrituurde aardappelreepjes met himalayazout en afgetopt met een saus gemaakt van eierdooiers, olie en mosterd.
Dit. Oh en ze zijn enorm fan van groenteftietjes. Maak ik van paprika, zoete aardappel en courgette (door de ei en broodkruimels halen, bestrooien met wat parmezaan en dan in de oven)
Hier wordt alles gegeten. Heeel pittig vind ze niet erg lekker. Maar ik maak regelmatig flink pittig Aziatische gerechten of complete rijsttafels. Maar vrijwel alles gaat er goed in. Een heel makkelijke eter hier. Tuurlijk heeft ze als kind haar voorkeuren, dat is ook niet erg. Maar ze leert veel smaken kennen, dat vind ik erg fijn. Bij de wok begint ze dan ook met een paar stukjes gerookte zalm en een gevuld eitje ipv toetjes en ijs. En dat kan ik alleen maar toe juichen.
Ik hou ook zo van koken, maar hou op beperkte manier rekening met de kinderen. Ik heb 4 kinderen en je zal begrijpen dat ze allemaal een totaal andere smaak hebben. Dus ‘rekening houden met’ houdt in dat ik bv niet 3 avonden achter elkaar iets aziatisch of met rijst serveer, want dat vindt mijn oudste dochter niet lekker. Maar mijn zoon van 18 mnd is wel weer verzot op pittige Thaise curry, dan eet hij opeens wel vlees. Stamppotten en andere aardappelgerechten vindt mijn middelste dochter weer niks etc. Dus wij eten zo afwisselend mogelijk, waarbij ik oplet dat er voor elk kind wel iets lekkers voorbij komt. En eten ze niet, dan niet. En we hebben gezinsgerechten. Dat zijn gerechten die iedereen lekker vind. Daar zijn we een lijstje van gaan bijhouden en dan vragen ze ook wel eens: ‘mama, wanneer eten we weer een gezinsgerecht’.
Wij konden dl eigenlijk vrij makkelijk meekrijgen qua eten. Eend in sinasappelsaus, krokante zalm van de grill, gemarineerd in een honingsaus (sowieso gegrilde vis/scheldieren zijn populair), verse bouillon-soepen en sauzen met veel zachte kruiden, lams en viscurry, risotto, zelfgemaakt ijs, etc.
Misschien een hele domme vraag maar rasp je dan de paprika, courgette en aardappel? Bak/ kook je deze ook nog even? Hoe zorg je dat het aan elkaar ‘plakt’? Ik denk nl dat dat hier ook goed in de smaak zou vallen
Nee ik snijd het in reepjes, gewoon net zo dik als frietjes. De courgette moet je even uit laten lekken in een theedoek. Dan een bakje met ei en een bakje met paneermeel. Eerst je frietje door het ei halen, dan door de paneermeel, dan door een bakje met parmezaan en dan op een bakplaat met bakpapier leggen en de oven in. Kook ze dus niet eerst.
Allerlei groentekoekjes doen het goed. Kies een groente, en kook en prak deze, of rasp het. Meng met iets met zetmeel, kan aardappel of bloem zijn bijvoorbeeld. Ei, kruiden, evt tonijn of zo, lekker door elkaar, en platte schijfjes bakken in de oven Een hele vis uit de oven doet het ook goed hier Bijna alle soepen Een salade van edamame, avocado, paprika, mais, tomaatjes, komkommer Quiche of lasagne Verse pasta met garnalen Salade nicoise (dressing apart)
Ik sta er nooit bij stil, mijn kinderen eten met liefde de kreeft van mijn bord. Frikandellen hebben ze nog nooit op, nu zijn de oudsten 3 dus maak me geen illusies dat ze het nooit zullen eten hoor maar in de jonge jaren vind ik het niet nodig.
Hier ook geen moeilijke eters. De middelste eet met vlagen heel weinig, maar ik ga dan geen alternatieven aanbieden. Hier zijn alle soorten pasta favoriet, en rijst met een saus van gehakt, snijbonen en tomatenpuree. Wij koken dus zoals we eerst deden, uitgebreid en gevarieerd. Hier ook geen fastfood, vinden we zelf ook niet lekker.
Mijn beide jongens zijn vreselijk moeilijke eters en de jongste zal dat vast ook worden. Maar ik houd daar maar beperkt rekening mee. Ik zal niet meerdere dagen achter elkaar bulgur eten, maar soms gewoon wel. Dan eten ze maar een boterham met pindakaas. Vreemd genoeg heeft vooral de oudste wel een voorkeur voor zaken die je niet verwacht. Hij eet zo een bak knoflookolijven met feta op, is verzot op blauwe geitenkaas en staat te juichen als we mosselen eten. Laatst heeft hij kaviaar wel gewoon geproefd (niet de dure, maar gewoon van de lidl), maar een hap bloemkool proberen doet hij echt niet. Dus je kan op zich prima met hem uit eten, alleen dagelijkse kost blijft een issue.
Ik kook altijd wat we willen eten en bedenk voor mijn 2 jarige er nog wat bij. Zo aten we vanavond curry, ik snij dan wat rauwe paprika voor hem erbij en snoeptomaat. Daar is hij op moment dol op. Dan eet hij van alles wat en al hij de curry niet lekker vindt dan maar niet, hij proeft wel altijd alles.
Wij koken ook wat we eerder ook kookten. Als ik iets maak wat de oudste echt niet lust, maak ik voor hem iets anders simpels (pasta met boursin, zalm en broccoli bijvoorbeeld). Verder eten ze bijna alles mee en zijn vooral bij de oudste soepen favoriet. Sashimi van zalm, gerookte zalm en gebakken vis zijn ook favoriet. Sushi trouwens ook. Ze eten dan weer geen bloemkool, gekookte wortels (ongekookt wel) en sperziebonen. Maar goed, dat eten wij toch bijna nooit.
Wij ook.. Ik heb geen zin tijd en energie om een hele trucedoos open te trekken om bv groente lekkerder te maken of te verdoezelen.. Maar de oudste eet vooralsnog het meeste wel. Er zijn dingen die ze niet zo lekker vind (zuurkool bv) maar als we het eten dan eet ze het maar.