Wij gaan van de week de notaris bellen om het vast te leggen ( hebben even het vakantiegeld afgewacht ) Vind het toch wel een prettig idee als het geregeld is. Mijn nicht en haar vriend voelden zich zeeeeer vereerd . S avonds nemen we hun dan lekker mee uit eten
wij hebben het ook vast laten leggen, we willen dat hij naar mijn ouders gaat (zijn nog erg jong). En vooral niet naar zijn ouders. Van rechtswege gaat de kleine toch naar mijn ouders omdat zij nog samen zijn, en mijn schoonouders zijn gescheiden. Maarrrr, tot dat dat allemaal geregeld is wordt de kleine ondergebracht in een pleeggezin. Dus het is echt heel belangrijk om dit vast te laten leggen, wil je dat er zo min mogelijk met je kind gesleept wordt. Wij waren uiteindelijk 1100 euro kwijt, openbreken van beide testamenten, samenlevingscontract (die we al hadden, maar moest ook worden opengebroken) en nog wat kleine dingentjes die er dan bij komen. Laten we hopen dat het nooit nodig zal zijn!
Wij hebben mijn oudste broer als voogd aangesteld. Ik ben dat ook voor mijn nichtjes. Wij hebben het laten vastleggen om verschillende redenen: - om te voorkomen dat ze in een pleeggezin terecht komt - om familieruzie te voorkomen - en omdat wij gewoon een voorkeur in voogdij hadden. Succes met het nemen van deze beslissing, hopelijk kun je toch nog iemand vinden. Ik zou persoonlijk iemand die nog werkt niet uitsluiten voor de voogdijschap.
wij hebben een testament laten maken voor als we beiden overlijden.voorlopig is mijn broer aangewezen als voogd. (voor alledrie) als mijn oudste dochter 23 wordt, dan mag zij ook voogd worden en dan gaan we ons testament veranderen voor de jongste. we hebben er al vaker over gesproken samen en het is vervelend dat ze geen 18 ( dat was over anderhalf jaar al geweest) maar 23 moeten zijn. maar ze staat erop dat ze hem adopteerd als ik overlijdt.we zijn dus nual samen aan het uitzoeken hoe of wat ze dan allemaal moet doen. maar het testament is een eerste stap natuurlijk. het houdt me af en toe wel bezig omdt mijn oma en mijn moeder beiden gestorven zijn aan kanker. mijn moeder was ook maar 53 en ik ben al 41. mocht ik komen te overlijden dan blijft alles zoals het is. mijn oudste kinderen blijven welkom bij hem en de jongste is van hem ( mijn vriend dus). we hebben voor dit doel een levensverzekering afgesloten zodat er enige financiele zekerheid is. wij hebben best veel in ons testament staan omdat we aan beiden kanten nogal vervelende ouders hebben die graag de boel bedisselen. dat hebben we dus zoveel mogelijk proberen uit te sluiten. er staat bijv ook in dat de voogd niet aan het spaargeld kan komen van de kinderen. de notaris geeft dit pas vrij als ze 23 zijn aan hunzelf.
Wij hebben mijn jongere zusje als voogd.Fijn gevoel dat t geregeld is.Moet er niet aan denken,dat er met die jongens gesold wordt van hier naar daar.
Misschien een domme vraag! Maar wat gebeurt er met ons zoontje als wij samen overlijden en er NIETS vast staat? We zijn getrouwd..gaat hij dan automatisch naar mijn moeder?
Hier wel vastgelegd, zwager en schoonzus. Zou niet willen dat de overheid zich ineens echt gaat bemoeien met mijn kind als er iets met ons zou gebeuren. Vast allemaal met de beste bedoelingen, maar op de beste bedoelingen zit mijn kind niet op te wachten als ik er niet meer ben, de beste zorg of iemand die haar belangen kan behartigen. Snel regelen dus!
nee, de rechter beslist in het belang van het kind. De ouders van de langslevende ouder is vaak de eerste die aangesproken wordt maar het garandeert niets.. Alleen de goed regelen (notarieel) is een redelijke garantie dat je wensen (snel) vervult worden.
de rechter bepaald inderdaad wat er gaat gebeuren. daarbij wordt als eerste gekeken of er een testament met een wil is. dan kijken ze of die wil uitvoerbaar is. is er niks bekend dan gaan ze mensen binnen de directe fam screenen, daarna in de vriendkring. al dan niet zit een kindje in de tussentijd in een pleeggezin. als de fam niet geschikt is gaat het kindje naar en pleeggezin meestal. maar je hebt dan dus wel met allerlei instanties te maken al. ik weet niet zeker of dat ook meteen is met een testament of dat dan alleen de rechter eraan te pas komt.
Hoezo? Die zijn toch juist het oudst? Hmz, dan moeten we het toch maar snel gaan vastleggen. @ TS: de voogd is de gene waar de kinderen in eerste instantie heen gaan en die voor de kinderen beslist. Dus stel dat jouw vader als voogd door jullie is aangewezen, betekent dat niet dat hij de kinderen definitief in huis zal moeten nemen. Hij is wel de gene die besluit waar de kinderen heen gaan.
Je wilt vooral voorkomen dat mensen gaan vechten om de voogdij en aanspraak willen maken op je kinderen terwijl JIJ ze ongeschikt vindt. @Yukl... de ouders van de langslevende ouder zijn meestal juist jonger... maar dat is niet de reden.
Wij hebben een neef van mijn man benoemd als voogd (ook bij notaris laten vastleggen). Hij heeft een stabiel gezin met 2 kinderen, staat met beide benen op de grond, gewoon een gezin dat aansluit bij onze eigen ideeën, wensen en manier van opvoeden enz. Dat was voor ons de reden om hem en zijn vrouw te vragen. Ik vond het ook heel belangrijk dat het iemand zou zijn van onze leeftijd, opa's/oma's sowieso uitgesloten vanwege hogere leeftijd (allemaal >68). Mijn broer heeft bewust geen kinderen en dat vond ik dus geen optie, hij is wel peetoom. Mijn man is enig kind dus ook daar verder geen mogelijkheden en vrienden vonden we beide niet geschikt, we wilden iets in de familieband regelen.
degene die je als voogd aansteld mag ten alle tijden nog weigeren. ze krijgen een brief als het testament geopend wordt en maken dan een beslissing. natuurlijk is het wel handig als je het van te voren gevraagd en geregeld hebt. maar dat hoeft dus niet persé.
Oh ja ik snap hem. Ik had in m'n hoofd dat als je tegelijk komt te overlijden, de oudste (met de aanname dat die oudere ouders heeft) het langst heeft geleefd. in dit geval mijn man, maar mijn schoonmoeder is mede vanwege haar leeftijd geen optie.
Of het omgekeerde dat... dat je kind maar in een pleeggezin (excuses voor alle goede pleegezinnen, maar ik wens het mijn eigen kind niet toe sorry) wordt geplaatst. Te veel onduidelijkheid en het is dan, en zeker wanneer een kind net beide ouders heeft verloren, een klap waar ze misschien altijd last van zullen houden. Ik acht het iig niet wenselijk. Had bij mijn vorige reactie idd het topic niet goed doorgenomen. Maar volgens mij komt jeugdzorg er aan te pas en dan de rechter.
wij hebben mijn zus gevraagd , en ze heeft gelukkig ja gezegd ze willen zelf geen kinderen maar in t geval dat er iets met ons beide gebeurd wel voor onze kindjes zorgen . Ik heb bewust voor haar gekozen omdat zij in mijn ogen de meest stabiele en verstandige persoon is . Mijn zusje voelde zich gepasseerd , ze is 25 en oud en wijs genoeg maar lijkt te veel op mijn moeder en die is alles behalve hoe ik mijn zus omschreef . het is nooit goed ... voor mijn kinderen betekend het dan wel dat ze uit hun woonplaats zouden moeten verhuizen naar een andere provincie mja kan van mijn zus niet verwachten dat zij en haar man hun baan en huis ook opzeggen .
Bedankt voor alle reacties hoor.... we gaan nog eens rond de tafel zitten. En eens voorzichtig babbelen met de gegadigden hihi.
Wij hebben mijn schoonzusje en vriend gevraagd. Wij hebben gekeken naar de volgende dingen: Hoe gaan ze om met Liza? (geweldig! Schoonzusje past 1x in de week op). Hebben ze een stabiele relatie en woonsituatie? (je kunt nooit in de toekomst kijken. Maar schoonzusje en vriend zijn nu 7,5 jaar samen en gaan deze maand samenwonen). Hoe is het met hun gezondheid gesteld? (ook hiermee kun je niet in de toekomst kijken, maar dit is de reden dat mijn broer en schoonzusje 'afvallen'. Mijn schoonzusje heeft ernstige reuma. Wat niet wil zeggen dat je daar geen kind mee kan opvoeden, maar wel een reden voor ons om hen niet te kiezen.) Stabiele werksituatie (beide hebben een goede baan en vast contract). Wij hebben hun gevraagd in de 1e week nadat Liza geboren was. Mijn vriend had een mooie brief opgesteld. Vooral mijn schoonzusje werd er heel emotioneel van en was heel vereerd dat we hun gekozen hadden. We hebben het nog niet officieel vast laten leggen, maar dat zijn we nog wel van plan.
wij zijn voogd van mijn nichtje (dochter van mn zus) en zodra er bij ons een kleintje komt, zullen wij het ook aan mijn zus en zwager vragen...
Ik denk dat we mijn ouders vragen, ze zijn 46 en 47 en tweeverdieners maar mijn vader verdient genoeg in zijn eentje en mn moeder heeft al aangegeven dat ze niet eens zou aarzelen om dan haar baan op te zeggen... Moet je dit door een notaris laten vastleggen of is een zelf geschreven brief ook rechtsgeldig?